DOR: PLZ - LIM 4:1

Díky skvělé první třetině slaví dorost druhou výhru na turnaji!

Turnaj dorostu pokračuje druhým dnem. V pátek si obě mužstva připsala po jedné výhře a porážce. Lépe do nového dne vstoupila domácí Škoda, která utkání zvládla díky parádní první třetině.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:1
4:1, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Klatovský (Makovec, Matějka), 10. Holubec (Fábera), 11. Klatovský (Tolar), 12. Beran (Martinů, Hofrajtr) – 9. Kladivo (Raichl).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1.

Rozhodčí: Kosnar – Uhlík, Bubla.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala, Kocek, Tolar, Kamas, Mašek, Holubec, Hnát, Štulc – Pittr, Fábera, Martinů, Úbl, Matějka, Makovec, Hofrajtr, Slačík, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák, Feher.

HC Verva Litvínov

Balík (Trejbal) – Nikolov, Winkelhöfer, Břenda, PRokeš, Soušek, Kladivo, Klír – Bednařík, Dostál, Horský, Liška, M. Peroutka, J. Peroutka, Tůma, Koky, Tomaník, Zikmunt, Raichl.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Zkraje zápasu našel Sebastián Pavlák od zadního mantinelu Tomáše Holubce, ten ale trefil jen beton brankáře. Utkání mělo na začátku velmi rychlý spád, hlavní rozhodčí do hry prakticky nevstupoval. V osmé minutě nejprve Škoda nestihla využít přesilovou hru, leč prosadila se krátce po jejím skončení. Petr Makovec našel na brankovišti dobře zaparkovaného Antonína Klatovského, který otevřel účet dnešního duelu. Modrobílí se ovšem z vedení neradovali příliš dlouho. O minutu později napřáhl na modré čáře Jan Kladivo a rána hodná jeho jména zapadla přesně k levé tyči. V polovině utkání si ale vzala Škoda zpět ztracené vedení. Tomáš Holubec si udělal prostor na modré čáře a rychlým švihem opět rozradostnil přítomné diváky na stadionu. A to nebylo vše. Uběhlo pouze 38 vteřin a skóre se opět měnilo. Lukáš Balík pouze vyrazil nebezpečnou ránu Vojtěcha Tolara a ve správný čas na správné místě byl připraven k dorážce Antonín Klatovský, pro něhož to byla již druhá trefa v zápase. Přesně za minutu se Západočeši zase radovali. Matyáš Beran se prosmýkl až před brankáře Litvínova, kterého záhy prostřelil mezi betony. Během čtyř minut padlo hned pět branek. Lehce zkorigovat skóre mohl nedlouho poté Jan Liška. Ten se dostal s pukem před brankáře Maříka, ten si ale na jeho kličku počkal a následně puk bezpečně zachytil. Po úvodní periodě tak vedla Plzeň 4:1.

Na startu druhé dvacetiminutovky šla Škodovka do čtyř, oslabení ale zvládla s naprostým přehledem, Matyáš Mařík nemusel prakticky zasahovat. To samé se dá nicméně říci o početní výhodě domácích, která následovala krátce po té litvínovské. Už při rovnovážném stavu na ledě napřáhl Jan Kladivo znovu na modré čáře, tentokrát takové štěstí, jak při své brance, ale neměl. Krátce za polovinou utkání si David Slačík klepl o kotouč na modré čáře, vzápětí ho tam i dostal, čímž se dostal do samostatného nájezdu, Lukáš Balík ale jeho forhendovou kličku dokázal přečíst. Poté Antonín Klatovský mířil na hattrick, jeho rána z vrcholu pravého kruhu ovšem skončila těsně nad brankou soupeře. V samém závěru se ještě pokoušel domácí vedení navýšit Tomáš Pittr, který se s kotoučem vymotal až před branku, bekhendovou kličku ovšem nedotáhl do zdárného konce. Po čtyřiceti minutách tak nadále vedli Západočeši o tři branky.

Na začátku poslední periody si domácí zahráli početní výhodu, protože hostující lavička byla potrestána menším trestem za pozdní nástup k utkání. Litvínov nicméně oslabení zvládl ubránit a poté mohl paradoxně sám udeřit. Lukáš Tůma si vybruslil s pukem mezi kruhy, odkud Maříka ovšem nepřekonal, ten své betony k sobě sklapl včas. Na druhé straně provětral výstroj Balíka Adama Trachta, i zde si hostující brankář se vším dokázal poradit. Následně jeli dva plzeňští hráči do rychlého brejku, Matyáš Beran hledal na druhé vlně najetého Petra Kocka, tomu ovšem zakončení nevyšlo dle svých představ. Následně šla Plzeň do tří, Severočeši toho nicméně nedokázali využít. Domácí bránili velice dobře a na branku Maříka se dostalo minimálně střel. Závěr zápasu už si modrobílí svědomitě pohlídali. Všechny branky v dnešním utkání tak padly pouze v první třetině, po výhře 4:1 slaví Škoda Plzeň druhou výhru na turnaji, první ovšem za tři body.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Litvínov je náš soupeř ve skupině v extralize, tak jsme potřebovali zjistit, jak na tom jsme. Chtěli jsem utkání zvládnout a slušně odehrát. Dneska už se to o proti včerejšku zlepšilo, v utkání jsme měli větší důraz do branky a branky nám tam i napadaly.“

Martin Tvrzník (HC Litvínov): „Začali jsme špatně, úvod utkání jsme zcela zachrápali. Špatně jsme se na zápas připravili, uteklo nám prvních dvanáct třináct minut a Plzeň nám ve skóre odskočila. Poté jsme si zvedli, nicméně jsme vše pouze nějak honili. Plzeň zaslouženě vyhrála.“