PLZ - DUS 2:4

PLZ - DUS 2:4 - Škodovka podlehla Düsseldorferu, zítra se utká s Ambri Piotta o třetí místo

Indiáni ze z českých luhů a hájů přesunuli do Itálie, kde na ně čekal turnaj v Bolzanu. V semifinále na modrobílé čekal německý celek Düsseldorfer. Škodovka dokázala v zápase dvakrát se soupeřem srovnat krok, potřetí to nicméně již nestihla.

HC Škoda Plzeň - Düsseldorfer EG

2:4
0:1, 2:1, 0:2

Branky a nahrávky: 27. Kaňák (Mertl), 35. Hrabík (Sedlák) – 4. Fischbuch (Gogulla), 27. O'Donnell (Cumiskey), 49. O'Donnell (Harper), 59. Ebner.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Piskáček (A), Zámorský, Houdek, Kaňák, Budík, Kremláček, Kvasnička, Vitaloš – Mertl (A), Meyer, Suchý, Kodýtek, Schleiss (C), Blomstrand, Bitten, Lang, Malát, Hrabík, Sedlák.

Düsseldorfer EG

Haukeland (Hane) – Cumiskey, Ebner, Geitner, Heinzinger, Jarvinen, McCrea, Zitterbat, Buttner – Barta (C), Blank, Borzecki, Eder, Etham, Anton, Fischbuch, Gogulla, Harper, MacUley, Schiemenz.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Do utkání vstoupil lépe německý celek. Již ve čtvrté minutě Gogulla ve středním pásmu přiťukl kotouč do jízdy Danielovi Fischbuchovi, který si poté najel na osu hřiště a rychlou střelou zápěstím prostřelil Pavláta. Vyrovnání měl posléze na hokejce Lukáš Kaňák, který si sjel až na brankoviště, tam se k němu i odrazil kotouč, avšak plzeňský obránce ho nedokázal v těžké pozici dopravit do poloprázdné brány. Následně pálil od modré čáry Petr Zámorský, ránu plzeňského obránce Haukeland jen betonem vyrazil a nechybělo poté moc, aby Aleksi Rekonen trefil puk ze vzduchu do odkryté brány. Stejný hráč vzápětí střílel z vrcholu pravého kruhu, avšak neujala se ani tato rána. Hostující brankář spoustu střel jen vyrážel před sebe, v další příležitosti si našel kotouč u levé tyče Martin Lang, jenomže z dorážky poslal puk vedle brány. A když se z podobné situace neprosadil ani Tomáš Mertl, po první třetině vedl Düsseldorfer o jednu branku.

Zkraje druhé periody měla Škodovka velkou šanci na vyrovnání. Filip Suchý měl před sebou spoustu prostoru, avšak celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou na Jana Schleisse, který nicméně střelou zápěstím Haukelanda neprostřelil. Poté v přesilové hře pálil Ludwig Blomstrand, jeho jedovatá rána z levého kruhu se ovšem nesetkala s úspěchem. Z další šance už ovšem zapršelo. Při hře ve čtyřech Haukeland vyrazil střelu Tomáše Mertla pouze vyrazil k Lukáši Kaňákovi, jenž z pohotové dorážky dopravil kotouč na místo určení. Jenomže Düsseldorfer si bleskově vzal zpět ztracené vedení. V situaci dvou na jednoho Cumiskey našel na pravém kruhu Brendana O'Donnella, který se prosadil z parádní střely z voleje. Krátce za polovinou zápasu mohl jít německý soupeř dokonce do dvoubrankového vedení, avšak teč Alexandra Blanka skončila pouze na brankové konstrukci. A tak se radovala opět Škodovka. Zdeněk Sedlák si nabruslil do pásma podél pravého mantinelu, následně si všiml na brankovišti Kryštofa Hrabíka, který jen lehce usměrnil puk za Haukelanda. Těsně před odchodem do šaten mohl Jan Schleiss dostat indiány poprvé v zápase do vedení. Plzeňský kapitán měl kolem sebe spoustu prostoru na pravé straně, ranou po ledě nicméně Haukelanda nepřekvapil. Třetí třetina tak slibovala zajímavou podívanou.

Závěrečná dvacetiminutovka začala přesilovou hrou indiánů, Ludwig Blomstrand se opět pokoušel vystřelit ze svého oblíbeného místa na levém kruhu, jeho rána ovšem byla sražená mimo brankoviště. Už při rovnovážném stavu měl Bemhard Ebner velkou příležitost. Hostující obránce si udělal prostor na modré čáře a jeho jedovatá rána pořádně protáhla Dominika Pavláta. Na opačné straně ledové plochy Tomáš Mertl nabil Filipu Suchému, jehož rána hodně vylekala Haukelanda, ten nakonec nicméně zasahovat nemusel. Vzápětí se německý celek dostal potřetí v utkání do vedení. Brendan O'Donnell se zmocnil kotouče na pravém kruhu, hostující útočník se poté protlačil až před Pavláta, kterému puk zametl mezi betony. Modrobílí mohli srovnat krok ve vlastním oslabení. Kodýtek s Rekonenem jeli ve dvou jen na brankáře, avšak druhý jmenovaný poslal puk do betonu gólmana. V závěru se Západočeši schylovali k náporu, jenomže z rychlého brejku opět inkasovali. Němci jeli ve dvou proti jedinému obránci, z pravé strany vzal Bemhard Ebner odpovědnost na sebe a přesnou křižnou ranou nedal plzeňskému brankáři šanci. Plzeň tak svému soupeři podlehla 2:4 a zítra bude hrát s Ambri Piotta o konečné třetí místo na turnaji.



Ohlasy trenérů

Tomáš Vlasák (HC Škoda Plzeň): „Zaspali jsme první čtyři minuty, dostali jsme gól, nicméně poté jsme hru zvedli a první třetinu jsme byli jasně lepší. Na mezinárodní scéně se ukazuje, že rozhoduje koncovka a my jí momentálně dobrou nemáme. Podle mého tento zápas měl skončit naší výhrou 6:3, bohužel ty gólové šance, které jsme měli, jsme nedokázali využít.“