DOR: PLZ - LID 4:1

Dorost porazil švédské Vikingy a stále živí naději na obhajobu!

Pro domácí Škodovku turnaj pokračoval čtvrtým zápasem, v LOGSPEED CZ Aréně se střetla s Vikingy ze Švédska. Zápas se tentokrát hrál netradičně jen 3x15, jelikož Seveřané od osmi hodin hrají ještě poslední utkání turnaje.

HC Škoda Plzeň - Lidingo Vikings HC

4:1
1:1, 3:0, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Trachta (Úbl), 19. Hofrajtr (Pavlák, Beran), 25. Matějka (Makovec), 29. Trachta – 9. Pospisil (Folkesson).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 4:1.

Rozhodčí: Hacaperka – Matys, Straka.

vyloučení
4:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala, Kocek, Tolar, Holubec, Štulc – Pittr, Fábera, Úbl, Matějka, Makovec, Hofrajtr, Trachta, Beran, Pavlák, Klatovský, Hanzák.

Lidingo Vikings HC

Lönngqist (Hälback) – V. Blom, Humble, Hallner, Hromádka, Persson, A. Blom, Alm, Söderholm – Westberg, Folkesson, Pospisil, Halldin, Hedman, Wristel, Vrtiel, Mlynek, Pavlus, Leska.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Zápas se hrál netradičně jen 3x15 minut, jelikož švédský celek čekalo od osmi hodin ještě jedno utkání. Zápas začal velkou šancí Škodovky, hned v úvodní minutě dostal přihrávku před branku Petr Makovec, domácí útočník mířil k levé tyči, tam ale Lönngqist vytasil svůj beton. Vzápětí se puk odrazil na modrou čáru, kde byl zaparkovaný Tomáš Holubec, jeho ostrá rána ale mířila těsně nad branku. Nedlouho poté měl Antonín Klatovský, jenž dopoledne vstřelil dvě branky, i nyní příležitost ke skórování, jeho skrytou ránu přes obránce kryl švédský maskovaný muž. A tak udeřilo na druhé straně. Jirka Pospisil si našel odražený kotouč mezi kruhy a následně rychlým švihem poslal puk k levé tyči. Vedení Vikingů nicméně nemělo dlouhého trvání. Škoda přenesla hru do útočné třetiny, Matyáš Úbl z rohu našel před brankou Adama Trachtu, který rychlou střelou překonal brankáře soupeře. V poslední minutě dostali hosté k dispozici první početní výhodu v utkání, indiáni avšak vše dobře odbránili. Po dvaceti minutách tak svítil na kostce vyrovnaný stav.

Druhou periodu odšpuntoval potrestaný Matyáš Beran, který po návratu z trestné lavice spěchal do rychlého protiútoku, jeho nebezpečnou střelu z pravého kruhu ovšem Lönngqist chytil. Jenomže o dvě minuty později už Škoda přece jen otočila vývoj utkání. Domácí otevřeli hostující obranu jak konzervu a po krásné kombinaci zakončoval Aleš Hofrajtr z osy hřiště do zcela opuštěné brány. Další velkou příležitost měl Petr Kocek, který vyslal na branku utajenou střelu od modré čáry, tu však zastavila branková konstrukce. Plzeň byla v utkání jasně lepší, Antonín Klatovský se dostal do další velké příležitost, sám před brankářem nicméně puk poslal vedle pravé tyče. Až při hře ve čtyřech se domácí dočkali. Indiáni ujeli do rychlého brejku dvou na jednoho, Petr Makovec předložil ideální pas Jiřímu Matějkovi, jenž měl před sebou jen prázdnou bránu. A to stále nebylo vše. Necelé dvě minuty před sirénou si Adam Trachta našel odražený kotouč mezi kruhy a následně ho nechytatelně poslal pod horní tyčku. Po dvou třetinách vedli Západočeši již 4:1.

Jirka Pospisil se zkraje třetí části tlačil do zakončení z levé strany, Matyáš Mařík si ale svědomitě pohlídal svou bližší tyč. Na opačné straně Lönngqist pouze vyrazil střelu od červené čáry, k puku se posléze dral Aleš Hofrajtr, domácí útočník ale puk jen těsně netrefil. Vzápětí Plzeň opět ujížděla do rychlého brejku, přečíslení dva na jednoho na sebe vzal z levé strany Petr Makovec, Lönngqist jeho střelu přečetl a dokázal ji vyrazit. Pět minut před koncem se do samostatného nájezdu dostal Dominik Fábera, plzeňský útočník mířil na vyrážečku pod horní tyčku, trefil však jen připraveného gólmana Lidinga. V samotném závěru ještě dvakrát pálil nebezpečně v početní výhodě Hynek Prošek, skóre se však již nezměnilo. Škoda Plzeň vyhrála i druhé sobotní utkání 4:1, po Litvínovu přemohla i švédské Lidingö. Zítra od desíti hodin hraje Plzeň poslední utkání s Libercem a zápas to bude velice zajímavé. Oba celky třikrát vyhráli, jednou prohráli.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápas se švédským celkem byl trošku silovější, oni mají v kádru trošku starší kluky, ale kluci se s tím skvěle vyrovnali. Měli jsme velký tlak do brány, hráči měli chuť po vítězství a chtěli dát branky. Jsme spokojení, každý zápas chceme vyhrát, přestože jsou to přátelská utkání. Připravíme se dobře na zítřek a budeme chtít celý turnaj vyhrát.“