Z9: HVP - PLZ 2:7

Deváťáci v Praze stvrdili postup do nadstavby!

Mladé pušky již dnes jako první kategorie indiánů zakončily první část své soutěže, když v závěrečném zápase skupiny o postup do nadstavby bojovaly na ledě Hvězdy.

HC Hvězda Praha - HC Škoda Plzeň

2:7
0:1, 2:4, 0:2

Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:7.

Rozhodčí: Vajda - Mihálová, Král.

vyloučení
7:6
Využití
0:3
V Oslabení
0:0
Diváci
25

HC Hvězda Praha

J. Vaculík (M. Heran) - P. Kavka, M. Toms, E. Jarabková, A. Zamrzla, T. Krämer, A. Holeček - D. Januš, J. Cvikl, M. Pelikán (C), T. Malý, A. Karpeles, J. Hlávka, A. Richter, Z. Ladman.

HC Škoda Plzeň

F. Šátava (R. Šimánek) - J. Kamas, M. Šulan, D. Dvořák, Š. Brož, M. Fiala, F. Hanzlík, J. Matějka - Š. Stejskal, Š. Sokol, J. Chasák, J. Bartuška, J. Maxa (C), S. Šimánek, M. Tománek, V. Pitter, Š. Bělík, J. Fodor.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Deváťáci dnes stvrdili svůj postup do nadstavby pro dva nejlepší celky z úvodní šestičlenné skupiny.

Nově se postupující na základě územního principu rozdělí do tří skupin po 8 družstvech a v jednotlivých skupinách se utkají čtyřkolově každý s každým (28 utkání) s tím, že v této části soutěže se výsledky z 1. části soutěže nezapočítávají.

Z důvodu reorganizace soutěží organizovaných a řízených ČSLH ve věkové kategorii 9. tříd od sezóny 2023/2024 získávají družstva umístěná v jednotlivých skupinách po této části soutěže na 1. - 6. místě právo účasti v soutěži extraliga 9. tříd pro sezónu 2023/2024.

Družstva umístěná po nadstavbové části v jednotlivých skupinách na 1. - 2. místě a dvě družstva na 3. místě, která dosáhla nejvyššího pořadí, sehrají tři kola play-off (čtvrtfinále, semifinále, finále) s tím, že všechna kola play off se hrají na 2 utkání (2-6 utkání).

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „V první řadě jsem rád, že jsme zvládli postup do nadstavby a kluci budou hrát kvalitní zápasy. Dnešní utkání nebylo vůbec snadné. Soupeře dlouho držel ve hře výborně chytající brankář. Naštěstí jsme utkání zvládli.“