DOR: PLZ - TAB 4:0

Dorost si zpestřil repre pauzu zápasem proti Táboru

Reprezentační přestávka je v plném proudu, po jejím konci přichází na řadu vrchol první části Extraligy dorostu, proto se plzeňští trenéři domluvili na přátelském zápase proti Táboru.

HC Škoda Plzeň - Hockey Club Tábor

4:0
2:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 3. Prošek (Černý, Beran), 18. Feher (Skala), 39. Tolar (Hofrajtr, Beran), 59. Klatovský (Úbl, Matějka)
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Turhobr - Uhlík, Schmiedt.

vyloučení
7:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
Diváci
33

HC Škoda Plzeň

Mařík (31. Pavlis) - Prošek, Holubec, Kocek, Kamas, Skala, Tolar, Černý - Beran, Hofrajtr, Makovec, Úbl, Klatovský, Matějka, Mašek, Feher, Fábera.

Hockey Club Tábor

Ferdus (Spálenka) - Honzík, Jaroš, Bačo, Jirásek, Ceza, Mašek, Kratochvíl, Hlavín, Bouška, Eremiáš, Vrba, Němeček, Mohyla, Suchan, Pospíchal, Dohnal, Kostka, Podzimek, Křepelka.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

První větší šance zápasu a překvapivě ji měli na starost hosté. Ti vyhráli buly u sebe v pásmu, bleskově se dostali do rychlého přečíslení dvou na jednoho, odpovědnost na sebe vzal útočník Dohnal, trefil však jen připraveného Matyáše Maříka. Z rychlého protiútoku následně zahrozila i Škodovka, Matyáš Beran avšak mířil těsně vedle. Následně už ale zapršelo, to když indiáni využili početní výhodu za čtrnáct vteřin. Beran z pravého kruhu přihrál na modrou čáru, kde byl zaparkovaný Černý, ten se neunáhlil, ještě přihrál na Hynka Proška, který švihem prostřelil Ferduse. Nedlouho poté mohlo být srovnáno, mezi kruhy dostal hezkou přihrávku Němeček, proti jeho rychlé střele se ale bravurně přemístil Matyáš Mařík. Plzeň následně unikala do rychlého brejku, v situaci dvou na jednoho vše vzal na sebe z pravé strany Mašek, domácí útočník mířil dobře ke vzdálenější tyči, Ferdus ale stačil dobře zasáhnout. O tři minuty později Tábor nepřesně rozehrál puk ve své třetině, kotouče se zmocnil Matyáš Úbl, který byl záhy zcela sám před Ferdusem, domácí útočník nicméně vyslal kotouč jen do připravené lapačky. Z další šance modrobílí ale přece jen udeřili. Krátce po vyhraném pálil ostře od modré čáry Tomáš Skala, jeho rána byla sražená, avšak odražený puk si našel v předbrankovém prostoru Adam Feher a ten posléze bekhendem prostřelil Ferduse. Domácí mohli v první části vstřelit ještě jednu branku, Matyáš Beran se prokličkoval až před brankáře Tábora, toho chtěl překonat rychlou střelou pod horní tyčku, avšak těsně minul. První třetinu tak vyhrála domácí Škoda o dvě branky.

Druhou periody načal Jiří Matějka, který dostal rychlý pas na útočnou modrou čáru, následně se na kruhu zpětnou kličkou zbavil obránce a jedovatou ranou pořádně vylekal Ferduse. Ten si nyní vůbec nebyl jistý, kde má kotouč, nakonec ale přece jen zůstal někde v jeho chráničích. Záhy se do obrovské šance dostali i hosté z Tábora. Vrba našel mezi kruhy volného Němečka, ten ovšem tváří v tvář Maříkovi neuspěl, plzeňský gólman vytasil ze své sbírky fantastický zákrok. Jenomže hra se opět vrátila před branku Tábora, na modré čáře si udělal prostor ke střele Tomáš Holubec, jeho ránu Ferdus vyrazil pouze k volnému Matyášovi Úblovi, ten ale trestuhodně záhy nedokázal dopravit kotouč do opuštěné brány. O minutu později Škodovka mohla přidat třetí branku v utkání ve vlastním oslabení. Do samostatného nájezdu se dostal po rychlém pasu opět Jiří Matějka, domácí útočník mířil mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Domácí byli v zápase aktivnější a vzápětí si vypracovali další velkou šanci na navýšení svého náskoku. Rychlou přihrávku z vlastního pásma si zpracoval na modré čáře Petr Makovec, domácí útočník se následně dostal do střelecké pozice, z levého kruhu ovšem nasměroval puk jen do tyče. Krátce za polovinou utkání z rychlého brejku měl Tábor největší šanci utkání. Hlavín se po prudké přihrávce dostal do úniku, avšak sám proti Maříkovi neuspěl. Útočník Jihočechů si nabral kotouč do bekhendu, jenomže domácí brankář jeho úmysl vystihl. Poté Němeček se mezi dvěma obránci dostal do útočného pásma, poté si všiml na druhé vlně najetého Vrby, toho ovšem skvěle vychytal střídající Lukáš Pavlis. Když už to vypadalo, že branka ve druhé části nepadne, tak Škoda udeřila. Z pravého kruhu střílel opět Matyáš Beran, Ferdus jeho pokus pouze vyrazil před sebe, kde byl dorážející Hofrajtr, ten ještě neuspěl, avšak do prázdné brány posléze puk dopravil Vojtěch Tolar. Po dvou třetinách tak vedli Západočeši již 3:0.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky se Tábor snažil o vyrovnání, k dispozici měli i přesilovou hru, všechny pokusy ale včas zastavil Lukáš Pavlis. Hosté početní výhodu sice nevyužili, skóroval mohli ale již při rovnovážném stavu na ledě. Suchan se parádně prokličkoval středním pásmem až na levý kruh, následně místo střely ale ještě přihrával na osu hřiště Podzimkovi, toho Pavlis ale vychytal. Na druhé straně se nastěhovali na brankoviště Klatovský s Matějkou, avšak ani jeden po zpětné přihrávce od zadního mantinelu nedokázal dopravit puk za Ferduse. Následně se hra přesouvala ze strany na stranu, na vyloženou šanci si nicméně třicítka fanoušků musela počkat až do 55. minuty. Na pravý kruh dostal přihrávku Petr Makovec, který mířil do protipohybu brankáře, Ferdus ale úmysl plzeňského hráče vystihl. Hezkou individuální akcí se následně prezentoval extáborský Dominik Fábera. Plzeňský útočník se hezkou kličkou zbavil obránce Jihočechů, čímž se dostal až před gólmana, toho ale střelou pod horní tyčku nepřekvapil. Tři minuty před koncem měli hosté největší šanci utkání na skórování. Bouška se dostal do samostatného nájezdu, hostující útočník to udělal dobře, na skvěle chytajícího Pavlise nicméně nevyzrál. Definitivu výsledku tak dali v předposlední minutě domácí. Matějka rozehrál puk na Matyáše Úbla, který zatáhl puk do pásma, poté oslovil mezi kruhy Antonína Klatovského, který to posléze nemohl trefit lépe. Ferdus byl proti jeho ráně pod horní tyčku zcela bez šance. Devět vteřin před koncem měl ještě obrovskou šanci Tomáš Skala, který se dobře opřel do příhrávky Makovce, maskovaný muž Tábora se ale fantasticky stačil přesunout a vytáhl tak zákrok večera. Škoda tak nakonec vyhrála 4:0 a dobře se naladila na závěr první části sezóny. Ve čtvrtek 17. listopadu cestuje Plzeň na půdu posledního Chomutova, první část sezóny poté zakončí svěřenci Jiřího Hanzlíka domácím zápasem proti Kladnu. Udrží Škoda první místo?

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Chtěli jsme, aby kluci nevypadli z rytmu a tempa. Hledali jsme nějakého soupeře, abychom si mohli zahrát. Nejdříve jsme mluvili s Karlovými Vary, ale nakonec jsme se domluvili s Táborem. Byl to ideální zápas. Vždycky je lepší hrát, než jen trénovat a pro hráče něco vymýšlet. Každého sportovce baví soutěžit než jen trénovat. Utkání splnilo to, co jsme od něho chtěli.“