Z9 ČF1: PLZ - MBL

Z9 ČF1: Deváťáci ve čtvrtfinále o poločase ztrácejí o gól

Mladí indiáni dnes jako poslední vstoupili do vyřazovacích bojů, na svém ledě v prvním utkání čtvrtfinále přivítali Bruslaře.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:4
0:1, 2:2, 1:1

Branky a nahrávky: 32. Šulan (Chasák), 39. Šulan (Bělík), 58. Sokol (Tománek, Kamas) – 19. Hanyš (Hrouda), 30. Flodrman (Novotný, Zhdanov), 34. Hanyš (Hora, Churáček), 42. Hanyš.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4 3:4.

Vyšší tresty: Mokrý (MBL) 5+DKU

Rozhodčí: Turhobr – Uhlík, Brtník.

vyloučení
6:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
Diváci
95

HC Škoda Plzeň

Šátava (R. Šimánek) – Kamas, Šulan, Dvořák, Brož, Fiala, Hanzlík – Stejskal, Sokol, Chasák, Blengino, Bartuška, Maxa, S. Šimánek, Tománek, Pitter, Bělík, Fodor.

BK Mladá Boleslav

Sklenička (Příhoda) – Stádník, Mokrý, Verbeshchuk, Nedorost, Postl, Kříž, Hora – Vasiak, Churáček, Václavík, Flodrman, Hanyš, Novotný, Jareš, Hrouda, Matějka, Zhdanov.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Samotný duel načal domácí Blengino, který se dostal za obranu Bruslařů, avšak svižnou střelou na Skleničku nevyzrál. Nevedlo se ani Sokolovi, jenž obdržel příhru zpoza branky před ní, avšak mířil jen do středu branky. Poté všem na ledě v oslabení pláchl Maxa, střela mezi betony do sítě neprošla. Vše mohl vzápětí potrestat Bělík, který osamocený pálil z první z mezikruží, činil se i Šátava. Plzeňský gólman po chvilce vytáhl i parádní zákrok ramenem, když po příhře z kruhu na kruh mířil z toho pravého do horního růžku Matějka. Když už se zdálo, že úvodní dějství gól nepřinese, prchl z chumlu u střídaček sám na plzeňskou svatyni Petr Hanyš a uspěl kličkou od levé k pravé tyči.

Prostřední periodu odstartovala vyloučení na obou stranách, přesilovky ale ke gólu nevedly. Až poté se v plných stavech dostal ke kotouči mezi kruhy Novotný a jeho práci dokonal dorážkou u levé tyče připravený Václav Flodrman. Jenže vzápětí museli Středočeši do čtyř a Škoda trestala, konkrétně Marek Šulan. Vrátit mohl svým barvám pohodlný náskok Vasiak, který vzal na sebe přečíslení dva na jednoho, avšak minul zařízení. Lépe si vedl Petr Hanyš, jenž obdržel z levého rohu příhru na brankoviště a síť rozvlnil z první. Na dostřel ale ještě těsně před druhou přestávkou dostal indiány opět Marek Šulan, jehož projektil zaplul za čáru o břevno.

Poslední třetinu odšpuntoval zkompletováním hattricku Petr Hanyš, jenž zamířil přesně přes obránce z osy hřiště. Na druhé straně Sklenička bleskurychle zareagoval na teč Bělíka na brankovišti, jenž si našel pobídku Fialy od modré. Naopak zasahovat nemusel později proti Dvořákovi, který minul z mezikruží. Lépe si vedl v přesilové hře Štěpán Sokol, který tak potrestal zákeřný faul kolenem Mokrého, jenž obdržel trest do konce zápasu. Více se již do dnešního úvodního čtvrtfinálového souboje nevešlo, odvetné utkání je naplánováno v Mladé Boleslavi na neděli od 12:15. Nehraje se na vítězství, nýbrž na skóre. Jen při jeho rovnosti by následovalo prodloužení, případně samostatné nájezdy.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „V první řadě musím říct, že to bylo velice kvalitní zápas – rychlý, bojovný, nahoru – dolů. Nebyl jsem překvapený, Bruslaři mají výborné mužstvo, hráli velmi dobře organizovaně a celkově ten duel měl velké parametry. My jsme bohužel prohráli o gól, ale není to tak, že bychom ztráceli 0:1 na zápasy, je to jen o tu jednu branku. V neděli tam pojedeme vyhrát a zvládnout i celou sérii.“

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): „Stoprocentně velmi kvalitní zápas na tuto kategorii, k čemuž přispěly výkony obou mužstev. My jsme rádi, že si vezeme poločasové vedení před nedělní odvetou v Mladé Boleslavi.“