ZLN-PLZ 2:1 - Chybělo osm sekund!

Návrat o rok zpět prožili fanoušci ve Zlíně. Domácí se dostali do vedení, Plzeň srovnala a dokonce sahala po výhře. Jenže opět přišlo selhání těsně před koncem, do prodloužení chybělo osm sekund, kdy Richard Král poslal puk do plzeňské branky a zařídil výhru Zlína 2:1! Plzeň se vrací z Moravy bez bodu. Jediným úspěšným střelcem Lasselsbergeru byl Pavel Šrek, který zakončil ve 33. minutě pěknou akci Kracíka.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

2:1
1:0, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Hamrlík (Blaťák, Melenovský), 60. Král (Melenovský) - 33. Šrek (Kracík, Andrašovský). Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4 385. střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1.

PSG Berani Zlín

Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Vosátko, Zubíček, Nosek, Malinský - Barinka, R. Král, Melenovský - Okál, Martin Čech, I. Rachůnek - Kovář (41. Záhorovský), Kristek, Mokrejš.

HC Škoda Plzeň

Málek - Jindřich, Štěpánek, Klaus, Šrek, Nedoma (31. Trojovský), Trnka - Paroulek, M. Straka, Matějovský - Adamský, J. Straka, Vorel - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Kocák, M. Polák, Havelka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 45 2 43 95,56 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Dušan Andrašovský 0 1 1 1 0
Petr Havelka 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 0 0 1 0
Peter Kocák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Aleš Padělek 0 0 0 1 0
Martin Paroulek 0 0 0 -1 0
Michal Polák 0 0 0 0 0
Michal Straka 0 0 0 -1 2
Josef Straka 0 0 0 0 2
Pavel Šrek 1 0 1 0 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 -1 0
Matěj Trojovský 0 0 0 0 0
Marek Vorel 0 0 0 0 0

komentář

Z l í n - Na zimní stadion Luďka Čajky přijela Plzeň a posilněna získaným bodem v posledních minutách předchozího utkání s Vítkovicemi rozhodně chtěla uspět. To Zlín nestačil na Znojmo a hodlal tento neúspěch také napravit. Utkání začalo celkem vlažně, v úvodní desetiminutovce lze snad vypíchnout jen plzeňský pokus Michala Straky a na druhé straně Krále s Martinem Hamrlíkem. V obou případech byli gólmani pozorní. A tak diváky do té doby rozproudil pouze nešetrný zákrok plzeňského Matějovského na Miroslava Okála. Medvědi dostali příležitost přesilové hry poprvé v 9.minutě, kdy Josef Straka v útočném pásmu zadržel nedovoleně Zubíčka. Brankou pak neskončily ani zadovka Martina Paroulka, ani brejk zlínského Melenovského. V 16.minutě byl vyloučen zlínský Barinka. Ten dostal při návratu z trestné lavice parádní pas a Roman Málek v brance hostí se musel ohánět. Na druhé straně si sedli na trestnou Michal Straka s Nedomou a bylo zle. Martin Hamrlík si vyměnil pozici s Blaťákem a nechytatelnou bombou prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Přihrávali Blaťák a Melenovský. Zlín vstřelil branku v nové sezóně až po 79 minutách.

Na začátku druhé třetiny zlínští ještě dohrávali přesilovku a zasypali Málka několika povedenými ranami. Ve 23.minutě se dostal k volnému puku Pavel Kubiš, ale trefil pouze pravou tyčku Málkovy svatyně. Šance se střídaly na obou stranách, přesto více ze hry měl Zlín a útoky plzeňských často končily na velmi dobře zorganizované obraně domácích. Příležitost měl Robin Kovář, poté to na druhé straně zkoušeli plzenští Martin Adamský s Josefem Strakou a také Aleš Padělek, jenž při svém pokusu jen zlomil hůl. Po důrazném střetu zlínských obránců skončil na ledě obránce Milan Nedoma, jenž byl s krvavým šrámem odveden rovnou do kabiny. Ve 32.minutě ještě Dušan Andrašovský neuspěl, o minutu později se však konečně mohl radovat z gólu. Jeho přihrávku zpracoval Kracík, který projel za Murínovou brankou až k levé tyčce a přihrávkou našel naprosto osamoceného Pavla Šreka, jenž v poklidu zamířil přímo do sítě. Utkání zase nabralo grády. Jakmile se totiž povedlo jednomu z celků dostat se až k ohrožení branky, okamžitě následoval protiúder do rozhozené obrany. Například pokusy Michala a Josefa Strakových a Martina Paroulka byly velmi nadějné. Do šaten se však šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Na začátku třetí třetiny se do šance dostal Martin Čech, avšak ani nadvakrát nedokázal překonat plzeňského brankáře Málka. V první části se hra hodně přiostřila, vyloučení byli nejprve plzeňský Adamský a poté zlínský Martin Čech, ale i mnoho jiných zákroků bylo na hraně pravidel. Obě mužstva pak začaly s přibývajícím časem a pod dojmem ztráty bodů hrát opatrněji. Pět minut před koncem formace Michala Straky hojně zaměstnávala brankáře Murína, ale valná hromada hráču puk do branky nepropustila. V 59.minutě měla Plzeň obrovskou příležitost rozhodnout, Paroulka ovšem vychytal skvělý Murín a Michalu Strakovi se puk do klece již protlačit nepodařilo. V čase 59:52 přišel rozhodující moment. Marek Melenovský dostal přihrávku, najel na střed a tvrdě vystřelil. Málek pouze vyrazil a Richard Král uklidil puk do šibenice. Na takový závěr nebyla odpověď. Zlín rozhodl o svém vítězství pouhých osm sekund před koncem a porazil Plzeň 2:1. Tři body zůstaly na Moravě.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Diváci mohli vidět velice vyrovnaný zápas, který byl pro hráče nesmírně fyzicky náročný. Soupeř měl výhodu, že mohl do hry nasadit čtyři útoky. Proto jsme měli trošku obavy z třetí třetiny, která byla v podání obou celků hodně opatrná. Klíčovým momentem bylo to, že jsme se ubránili v oslabení těsně před koncem. V závěru při nás stálo štěstí."

Marek Sýkora (Plzeň): "Po nepovedené přípravě nás naladil páteční zápas s Vítkovicemi, v němž jsme v poslední minutě zachránili remízu. Ani ve Zlíně jsme nehráli špatně, chtěli jsme si odvést bod. Proto jsme se soustředili na obranu. V závěru mohl v přesilovce o naší výhře rozhodnout Paroulek a místo toho nás Zlín potrestal za nedůslednost."