PLZ - CEB 0:1 - Nepohoda pokračuje

P l z e ň - Po smolné porážce se Zlínem si hodlali hokejisté plzeňského Lasselsbergeru spravit chuť v souboji s extraligovým nováčkem z Českých Budějovic. Bojovné a nepříliš pohledné utkání nakonec rozhodl jediný gól, který ale vstřelili hosté. Podařilo se jim to ve dvojnásobné přesilovce. Domácí hráči toho v útoku příliš nevymysleli, nepomohla jim ani hra v početní výhodě 5 na 3. Nebýt pozorného Málka, mohl být rozdíl ve skóre mnohem výraznější.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

0:1
0:0, 0:1, 0:0

Branka: 34. Gřegořek (Hudec). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4717. střely na branku: 23:21. Průběh utkání: 0:1.

HC Škoda Plzeň

Málek - Nedoma, Trnka, Jindřich, Štěpánek, Klaus, Šrek, Trojovský, Štich - Adamský, J. Straka, Andrašovský - Paroulek, M. Straka, Matějovský - A. Padělek, Kracík, Vorel - Kocák, Polák, Havelka

Banes Motor České Budějovice

Chábera - Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Posmyk, Mucha, Jindra - Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Hanzal, Kotrla - Kopecký, Krátoška, Hřebejk

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 37 1 36 97,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 0 0 0 0 0
Petr Havelka 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 0 0 0 2
Peter Kocák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Aleš Padělek 0 0 0 0 0
Martin Paroulek 0 0 0 0 4
Michal Polák 0 0 0 0 0
Michal Straka 0 0 0 0 0
Josef Straka 0 0 0 0 0
Pavel Šrek 0 0 0 0 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 2
Pavel Trnka 0 0 0 0 2
Matěj Trojovský 0 0 0 0 0
Marek Vorel 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání proti extraligovému nováčkovi vstoupila Plzeň od začátku zápasu se čtyřmi útoky. Hned v první minutě si hosté zahráli přesilovku a Hübl poprvé důrazně prověřil Romana Málka. V 7. minutě si hru v početní výhodě vyzkoušeli i domácí, na brankáře Cháberu však nevystřelili ani jedinkrát. Budějovice opět zahrozily v polovině třetiny, Sailer si vybruslil z rohu kluziště a neúspěšně hledal místo u levé tyčky. Ani druhá přesilovka modrobílých nepřekypovala šancemi, ale přinesla jisté statistické zlepšení – Cháberu jednou vyzkoušel Andrašovský. Jihočeši vyčkávali na chyby LASSELSBERGERu, po přečíslení zakončoval Krátoška mezi Málkovy betony. Mizernou střeleckou bilanci si mohla Plzeň vylepšit v závěru třetiny při další přesilovce, Michal Straka se však ke střele z ideální pozice nedostal.

Prostřední část hry začala obrovskou šancí Kamila Brabence, který si při přesilovce položil Málka, blafák už ale dokončit nedokázal. Z plzeňského pohledu tragická byla přesilovka v 28. minutě při vyloučení Hübla. Modrobílí Cháberu opět prakticky vůbec neohrozili, zato hosté si vytvořili hned dvě velké příležitosti. Nejprve do brejku ujel Hudec, vzápětí přečíslení dva na jednoho musel hasit Málek. Bezbrankový stav vydržel až do 34. minuty. K Paroulkovi na trestnou lavici přisedl za zdržování hry Milan Nedoma a Budějovičtí hráli dlouhou přesilovku pět na tři. V čase 33:43 od modré čáry napřáhl Gřegořek a propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

Do závěrečné třetiny tak domácí vstupovali s jednobrankovým mankem. Navíc hned v úvodu přišli o obránce Klause, jenž se jen těžko sbíral z ledu po střetu ve středním pásmu. První zprávy hovořily o poranění kolena. Klause nahradil Matěj Trojovský. Mezi 44. a 48. minutou hráli Západočeši dvě slepené přesilovky. „Drtivá“ útočná snaha LASSELSBERGERu ale byla odměněna pouze pískotem publika. V 53. minutě se svěřencům trenéra Sýkory naskytla dokonce šance minutu a půl dlouhé dvojnásobné přesilovky. I nadále ale Plzeňané ostřelovali výhradně hrazení za budějovickou brankou. Jednou z mála šancí ve třetí třetině bylo přečíslení hostů, které zakončoval Kotrla. V čase 59:13 si domácí lavička vyžádala oddechový čas. Hned vzápětí z branky odjel i Málek, ani power-play však kýžené vyrovnání nepřinesla. České Budějovice si tak poprvé od 16. února 2003 odvezly z Plzně všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Marek Sýkora (Plzeň): "Budějovičtí byli lepší a živější od začátku utkání a výrazně nás přehrávali. Nebýt gólmana Málka, mohli jsme prohrát výraznějším rozdílem. Na naše mužstvo byl tristní pohled. Nevytvořili jsme si žádnou výraznější brankovou příležitost. Na psychiku hráčů dopadla prohra ve Zlíně, kdy jsme bod ztratili osm vteřin před koncem. Snažíme se a snad to protrhneme."

Josef Jandač (České Budějovice): "Do utkání jsme vstoupili aktivně a stejnou hru jsme hráli až do konce. Hráči dnes podali koncentrovaný a bojovný výkon. Naši hru nám nabourávali pouze častá vyloučení. Přál bych si, aby rozhodčí sjednotili metr a hráči věděli, co si mohou dovolit. Dali jsme rozdílový gól při přesilovce pět na tři, a protože domácí podobnou výhodu nevyužili, zaslouženě jsme získali tři body."