PLZ-LIT 3:3 - Každý bod je dobrý

P l z e ň - Do zápasu s Litvínovem vstoupili modrobílí s vědomím svého postavení v tabulce a od prvních okamžiků srdnatě bojovali. Odměna přišla hned v první minutě, své galapředstavení zahájil Aleš Padělek. Padělek se trefil ještě v 21. a 57. minutě, a radoval se tak z hattricku. Nerozhodný stav 3:3 nezměnilo ani pětiminutové prodloužení. LASSELSBERGER si tak připsal druhý bod v sezóně. Další zápas hraje Plzeň v pátek, kdy zajíždí k západočeskému derby do Karlových Varů.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

3:3p
1:1, 1:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 1. A. Padělek (Andrašovský, Kracík), 21. A. Padělek (Andrašovský), 57. A. Padělek (J. Straka, Klaus) - 14. Trávníček (Gýna, Benda), 24. Prorok (Punčochář), 32. Branda. Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Hranáč (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5031.

HC Škoda Plzeň

Málek - Trojovský, Trnka, Nedoma, Štěpánek, Klaus, Jindřich, Štich - Padělek, Kracík, Andrašovský - Kocák, J.Straka, Matějovský - Adamský, Vorel, Havelka - Polák, Důras

HC Verva Litvínov

Fiala - Hranáč, Poživil, Prokop, Punčochář, Gýna, Řezníček, Skuhrovec - Prorok, Reichel, Jeslínek - Šaffer, Benda, Trávníček - Gombár, Branda, Zadina - Sklenička, Balázs, Jánský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 65 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 0 2 2 1 0
Petr Havelka 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 1 1 0 0
Peter Kocák 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 2
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
Aleš Padělek 3 0 3 2 2
Michal Polák 0 0 0 0 0
Josef Straka 0 0 0 -1 4
Martin Štěpánek 0 0 0 -1 0
David Štich 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 1 0
Matěj Trojovský 0 0 0 0 2
Marek Vorel 0 0 0 0 0

komentář

Vstup do zápasu se domácím povedl na výbornou. Hned po 25 vteřinách dorazil za Fialu odražený puk Padělek, poslal tak Plzeň do vedení a zároveň odstartoval svůj večerní koncert. Stejný hráč si ve 3. minutě vynutil faul Punčocháře. Při početní výhodě dostala důvěru trenérů opět plzeňská první formace, ale šanci si tentokrát nevytvořila. Naopak se za obranu dostal Zadina, naštěstí pro domácí však příliš prudkou přihrávku nezachytil, jinak by postupoval sám na brankáře. Již při plném počtu hráčů na ledě dobře pálil Havelka. Na keramicích v začátku zápasu vůbec nebyl vidět stín předešlých neúspěchů. Dobře bruslili, hráli důrazně a vytvářeli si šance. Při další přesilovce musel Fiala použít všechny svoje síly k vytlačení střel Trnky a Štěpánka. Rozjezd domácích zastavil až svým vyloučením v 9. minutě Josef Straka. Litvínovští se v početní výhodě dostali do hry a začali nepříjemně zlobit do té doby suverénní Západočechy. Ke vší smůle Plzeňských navíc musel ve 13. minutě pro potíže s kolenem odstoupit Nedoma. Ihned se proto začal rozcvičovat mladičký junior Štich. Než se však dostal na led, bylo srovnáno. Benda totiž vystřelil, Gýna se dostal k dorážce a celou akci ještě vylepšil gólovým přistrčením Trávníčkovi. Ve 14. minutě se tedy začínalo od začátku. A znovu byli s nerozhodným stavem více nespokojeni domácí. Dokazovali to svojí aktivitou, která ale ke gólu nevedla. Neuspěli ani prudkou ranou Polák, ani šikovnou tečí Andrašovský. A když Málek lapil pokus Gombára, skončila první třetina, ve které se hrál minimálně deset minut nadprůměrný extraligový hokej, nerozhodným výsledkem 1:1.

Rekord z prvního dějství se v prostřední části hry domácím zlomit nepovedl. Tentokrát potřebovali na vedoucí branku 41 vteřin. To však nic neměnilo na jejich obrovské radosti. Domácí znovu poslal do vedení bekhendovým zakončení nájezdu dvou na jednoho střelec první branky zápasu Padělek. Šanci vstřelit poprvé v sezóně třetí gól Plzně v jednom zápase měl hned vzápětí Kocák, když se k němu nečekaně od zadního mantinelu odrazil puk. Fiala se ale tentokrát překvapit nenechal. Další příležitosti měli Adamský a Vorel a Trojovského vyzval ke skórování krásným pasem Kracík. Gól však padl na druhé straně. Prorok se dostal do samostatného úniku, puk mu v zakončení ujel a doklouzal se až za nešťastného Málka. Na výsledkové tabuli svítil čas 23:17 a bylo opět vyrovnáno. Pro domácí to byla studená sprcha. Místo klidného vedení stáli opět na začátku. Pochmurnou náladu se snažili rozehnat opět hráči prvního útoku, kteří motali hlavu litvínovským obráncům, do zakončení se však nedostali. Na druhé straně měli se Zadinovým průnikem plné ruce práce Klaus s Málkem. Proti extřineckému útočníkovi si ještě poradili, ale když v polovině 32. minuty ztratil při rozehrávce puk Trojovský a Branda měl dost času na zakončení, byl již gólman Lasselsbergeru bezmocný. To byla pro domácí další těžká rána. S nepřízní osudu se opět nejlépe vyrovnávala trojice Padělek – Kracík – Andrašovský, která si stále vypracovávala další šance, které však končily na bezchybném Fialovi. Jinak se od vedoucí litvínovské branky hrál nepříliš pohledný hokej s velkým počtem nepřesností, připomínající spíše přípravná předsezónní klání. A když už se nějaký ten náznak šance zrodil, skončil na připravených brankářích. I proto se do konce třetiny již nic nestalo a domácí si nesli do závěrečné dvacetiminutovky jednogólové manko.

Třetí branka v třetím začátku třetiny již nepřišla, a tak se museli Plzeňští pokusit vyrovnat jiným způsobem. A pokoušeli se dobře. Ve 42. minutě našel Andrašovský dobře postaveného Josefa Straku, ale Fiala, ani nevěděl jak, vyrazil. Ani hosté nezůstávali v útočné aktivitě pozadu. Málek udržel plzeňské naděje nad vodou, když vychytal samostatný nájezd Šaffera. Po této divoké minutě sledovali diváci tak trochu hluchou část hry, během které si mohli třeba odskočit na kafe. Další zajímavé věci se děly až po vyloučení domácímu publiku dobře známého Jeslínka ve 49. minutě. Fiala totiž při oslabení pokazil rozehrávku, čehož mohl využít Kocák, ale ten se své velké příležitosti zalekl. V 53. minutě si dvojice Sýkora – Rulík vzala time-out. Západočeši vložili poslední síly do závěrečného náporu. V jejich snaze jim nechtěně pomohl svým zbytečně důrazným napadáním Jánský, který za podražení Trnky dostal menší trest. Tuto početní výhodu ještě Plzeňáci nevyužili, ale tu další, kterou jim nabídl svým faulem Punčochář, již ano. V čase 56:18 se trefil opět hrdina večera Aleš Padělek. Výstavní trefou pod horní tyč tak dokončil hattrick. Rozjásaný stadión ještě na chvíli zklidnilo vyloučení Kracíka, které však na výsledku 3:3 po základní hrací době již nic nezměnilo.

Prodloužení překvapivě nepřineslo moc útočný hokej. Spíše připomínalo volné bruslení, protože hráči obou týmů již vypadali po náročném boji hodně unavení. Fialu ohrozil za celých pět minut pouze Jindřich. A když na druhé straně zneškodnil Málek samostatný průnik Gombára, zůstala možnost získat druhý bod nevyužita. Plzeň, která se domácím divákům konečně ukázala v trochu lepším světle, se tak rozešla s Litvínovem smírně 3:3.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Plzeň): "Povedl se nám vstup do utkání, pak jsme však inkasovali v oslabení. Za stavu 2:1 pak přišly tři naše šance, kdy mohlo dojít k rozhodnutí. Nevyužili jsme je a naopak Litvínov své příležitosti zužitkoval a my jsme museli skóre srovnat brankou čtyři minuty před koncem. Myslím si ale, že to byl náš nejpovedenější letošní zápas a je proto škoda, že jsme získali jen bod."

Václav Sýkora (Litvínov): "Věděli jsme, že domácí nás na začátku zatlačí. Po 25 vteřinách jsme však při prvním střídání inkasovali a naše plány vzaly za své. Přes nepovedený začátek se nám poté podařilo vyrovnat. Znovu jsme ale inkasovali gól v úvodní minutě třetiny, pak jsme se znovu zlepšili a utkání dokonce otočili. Hráčům však dnes příliš dlouho trvalo dostat se do tempa, byla na nich znát nervozita, a proto jsme v závěru inkasovali vyrovnávací gól. V prodloužení jsme mohli získat i druhý bod, ale i s remízou jsme dnes spokojeni. Musím hráčům poděkovat, dnes to ubojovali."