PLZ - KLA 2:3 po prodl. - Dvakrát vedli, přesto prohráli!

P l z e ň - Na závěr úvodní čtvrtiny z porce dvaapadesáti extraligových zápasů přivítali hokejisté plzeňského Lasselsbergeru na svém stadionu kladenský Rabat. V bojovném a vyrovnaném utkání Plzeňští dokázali dvakrát strhnout vedení na svou stranu, hosté ale pokaždé rychle odpověděli. Duel tak dospěl do prodloužení, do kterého domácí vstupovali oslabeni o vyloučeného Dušana Andrašovského. Přesile Středočechů se dokázali bránit přesně půl minuty, pak hosté skórovali. Modrobílí si tak připsali do extraligové tabulky další bod, předzápasová očekávaní však byla určitě vyšší.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

2:3p
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 10. Důras (Výborný, Cartelli), 49. Trnka (Důras) - 13. Hájek (Besser), 54. Hluchý (L. Procházka, Gardoň), 61. Kalla (Ševc, Gardoň). Rozhodčí: Skoupý - Machálek, Škach. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 5 072. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli, Výborný, Klaus, Štěpánek, Nedoma, Trnka, Mazanec, Štich - D. Moravec, J. Straka, Matějovský - Zelenka, Tvrdoň, Adamský - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras, Kepl, Kocák

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Hájek, L. Procházka, Špelda, V. Čech, Zeman, P. Hořava - Bílek, Patera, M. Procházka - Mi. Frolík, Gardoň, Hluchý - Horna, Huml, Kalla - Besser, M. Havel, Tlustý - Látal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 61 48 3 45 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 0 1 1 1 2
Michal Důras 1 1 2 0 0
Richard Kepl 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 0 0 -2 0
Peter Kocák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 2
David Mazanec 0 0 0 0 0
David Moravec 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 1 2
Aleš Padělek 0 0 0 0 0
Josef Straka 0 0 0 0 0
Martin Štěpánek 0 0 0 -2 0
Pavel Trnka 1 0 1 1 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 0
Martin Výborný 0 1 1 1 0
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Kladenští začali na plzeňském ledě od prvního střídání velmi aktivně a v úvodních minutách domácí LASSELSBERGER přehrávali. Ve vlastním oslabení těsně mimo zakončoval Libor Procházka, o tři minuty později se až před Málka individuálně proháčkoval Horna. Plzeň udeřila v čase 9:52. Důras s obráncem na zádech dokázal tečovat Výborného prudkou přihrávkou a poslal modrobílé do vedení - 1:0. Ve 12. minutě si kladenského beka obhodil Adamský a uháněl sám na Orcta, ten ale jeho pokus vytěsnil ramenem. Domácí jednobrankové vedení drželi do třinácté minuty. Pak zaúřadoval Hájek, který poslal puk do skrumáže před Málkem, a kotouč zapadl až za brankovou čáru - 1:1. V závěru třetiny ještě vystihl kladenskou rozehrávku Kracík, Orct si však proti jeho dělovce dobře vyjel.

Po třech minutách hry ve druhé části předvedl kličkovanou za kladenskou brankou Padělek. Podařilo se mu zmást obránce a nahrát Andrašovskému, tomu se ale puk do branky protlačit nepodařilo. Plzeňským se povedla přesilovka v 27. minutě, Orct si ale poradil i s Tvrdoňovým rychlým zakončením přesné souhry. Ve 33. minutě ujeli domácí do přečíslení tři na dva, kladenský hráč zareagoval v poslední chvíli hozením hokejky. Píšťalka rozhodčího však zůstala zticha, což pobouřilo na úterní poměry slušně zaplněnou ČEZ Arénu. Vzápětí přišla velká šance Rabatu. Bílek se dostal sám až před Málka, ten si ale jeho pokus v provazu pohlídal. Pohlednější část utkání vygradovala, když se Nedoma se Strakou na několik pokusů snažili přehodit puk v brankovišti přes ležícího Orcta. Ten však i tentokrát obstál. Druhou třetinu zakončil Adamský rychlým švihem, který kladenský gólman chytil do lapačky.

V úvodu třetí třetiny zahrozili domácí, když nechali Humlovi volnou cestu k Málkově brance. Hned vzápětí do brejku ujel i Padělek, zkusil blafák, se kterým si ale Orct poradil. Ve 44. minutě se Plzeňským naskytla šance krátké přesilovky pět na tři, nic kloudného však vymyslet nestačili. O pět minut později dal o sobě podruhé v zápase důrazně vědět Důras. Důras tvrdě vypálil, Orct puk jen vyrazil před sebe a Trnka kotouč pohotově poslal do branky - 2:1. Z vedení se Plzeň radovala jen čtyři minuty. Klaus nevyhodil puk, čehož využil Hluchý, který švihem vyrovnal - 2:2. Bod Plzni zachránil Roman Málek půl minuty před třetí třetinou, když lapačkou zneškodnil Ševcovu nebezpečnou střelu.

Do prodloužení Plzeň vstoupila v oslabení, těsně před koncem třetí třetiny byl vyloučen Andrašovský. Kladenští ideální přesilovku čtyři na tři využili po půl minutě hry. Po rozebrání domácí obrany volaní odkryté branky vyslyšel Kalla a ukořistil po Rabat druhý bod. LASSELSBERGER tak prohrál v prodloužení 2:3 a připsal si jeden bod.