VSE-PLZ 3:3 - Vydřený bod

Duel 20.kola na vsetínském ledě přinesl Plzni bod. Západočeši po celý duel tahali za kratší konec a museli dotahovat až dvoubrankové vedení Valachů. Premiérovými brankami se blýskli Jakub Šindel a Martin Adamský. Za stavu 3:2 vyrovnával pět minut před koncem Michal Důras. Z ledu posledního týmu tak Západočeši vezou rozpačitý výsledek. Vzhledem k vývoji zápasu však mohou být modrobílí s bodem spokojeni. V úterý přívítají na svém ledě rozjeté Bílé Tygry z Liberce.

VHK ROBE Vsetín - HC Škoda Plzeň

3:3p
1:0, 2:2, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 9. Steiner (Horák, Janků), 26. Květoň (Lamberg), 37. Janků (Steiner, Jenáček) - 24. Šindel (Trnka), 40. Adamský (Důras), 55. Důras (Výborný, Koukal). Rozhodčí: Turčan - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:6, navíc Stantien - Andrašovský oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2 920. Střely na branku: 41:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3.

VHK ROBE Vsetín

Altrichter - Kučný, Bauer, Nedbálek, Horák, Hrabal, Chmelíř, Lamberg - Steiner, Jenáček, Stantien - Demel, Janků, Květoň - Gorev, Hruška, Bacul - Rob, Valko, Dubec

HC Škoda Plzeň

Málek - Jindřich, Trnka, Cartelli, Výborný, Klaus, Štěpánek, Trojovský - Padělek, Šindel, Andrašovský - Zelenka, Moravec, Koukal - Důras, Kepl, Adamský - Sakata, Tvrdoň, Matějovský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 65 41 3 38 92,68 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 2 0
Dušan Andrašovský 0 0 0 1 10
Mario Cartelli 0 0 0 0 2
Michal Důras 1 1 2 2 0
Robert Jindřich 0 0 0 1 0
Richard Kepl 0 0 0 0 0
Martin Klaus 0 0 0 1 0
Petr Koukal 0 1 1 1 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 0
David Moravec 0 0 0 -1 0
Aleš Padělek 0 0 0 1 2
Junji Sakata 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 1 0 1 2 0
Martin Štěpánek 0 0 0 1 0
Pavel Trnka 0 1 1 1 0
Matěj Trojovský 0 0 0 0 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 2
Martin Výborný 0 1 1 0 0
Jiří Zelenka 0 0 0 -1 6

komentář

Domácí vstoupili do utkání svižně a po většinu zápasu byli aktivnějším týmem. Už ve druhé minutě se mohl trefit vsetínský obránce Hrabal, když prověřil Málka ranou od modré. Ze stejné pozice pálil o několik okamžiků později Luboš Rob. Při hře čtyř proti čtyřem v šesté minutě nebezpečně tečoval Dubec střelu beka Lamberga, díky jehož chybě si následně Plzeň vypracovala jednu z mála příležitostí. Byli to však Vsetínští, kteří udávali tempo hry. Skórovat mohli postupně Demel, Stantien či Valko, který zkoušel Málka překvapit „vysavačem“ zpoza brány. Skóre tak otevřel až Ondřej Steiner, který se ke vsetínskému mužstvu vrátil před týdnem ze zkoušek ve Finsku. Z levého křídla přihrál Janků do jízdy Jenáčkovi, s jehož pasem už Steiner neměl před Málkovou svatyní problém. Plzeňští mohli odpovědět Alešem Padělkem, jenž společně s Andrašovským využil momentálního zmatku ve vsetínské obraně, a vyslal na Altrichtera nebezpečnou střelu po ledě. To bylo ale vše, co hosté v první části předvedli, ke konci třetiny už pouze vyhazovali na zakázaná uvolnění. Vsetínští mohli své vedení zvýšit, když Rob našel mezi obránci ideálně Květoně. Střelecký pokus vsetínského mladíka však mířil vysoko nad.

Začátek druhé části byl opravdovým pokračováním té první. Hned po bully zamkli Valaši hosty do jejich obranného pásma. Od modré pálil Kučný, následován Hruškou a Květoněm. Plzeňští se radovali při své první vážnější šanci, kdy se přes vsetínského obránce protlačil Šindel a Altricher byl na jeho střelu zápěstím krátký. Vzápětí mohli hosté strhnout vedení na svou stranu, ale Altrichter neskutečným zákrokem podržel domácí tým. Do vedení se tak dostali Vsetínští. Květoň dostal přihrávku na modrou, zmátl hostující obránce otočkou a přihrál mezi kruhy Lambergovi. Ten místo očekávané střely přenechal puk Robovi, jehož střelu za brankovou čáru dorazil Květoň. Divoký hokej pokračoval i nadále. Takřka vzápětí se z otočky bekhendem jen o několik centimetrů neprosadil Bacul, v přesilovce zahrozil Andrašovský. V polovině utkání se sám na Málka řítil Demel, jehož ránu se pokoušel dorážet Květoň, ale ani vsetínský mladík nebyl úspěšný. Trefil se tak až matador Janků, když v přesilovce od modré zavěsil do levého růžku Málkovy klece. Plzeň se dostávala do tlaku v přesilovkách, v závěru třetiny se mohl radovat Andrašovský. Hostům se podařilo snížit za pět minut dvanáct – lépe řečeno za pět vteřin siréna. Adamský se v závaru před vsetínskou brankou dostal k puku a dotlačil ho za Altrichterova záda. Asistenci si připsal Michal Důras.

Vsetínští mohli soupeři utéct na rozdíl dvou branek hned na začátku třetího dějství. Od modré pálil Bauer, dorážel Janků. Ten však mířil jen do betonů plzeňského gólmana. Následně zkoušel štěstí Chmelíř od tradiční modré, ale trefil jen nastavenou Málkovu lapačku. Na druhé straně se mohl prosadit Moravec, když vypíchl vsetínskou přihrávku. Z levého křídla našel Bacul před brankou stojícího a nikým nechráněného Dubce, který ale skončil v brance místo kotouče. Neprosadil se ani Stantien, když na Málka zkoušel klasický „vysavač“. Jedinou branku třetiny vstřelili hosté, když Michal Důras tečoval Výborného nahození a srovnal na 3:3. Kontrovat mohl Hruška, ale z ostrého úhlu se neprosadil.

Rozhodnutí nepřineslo ani pětiminutové prodloužení. Ovoce nepřinesla ani spolupráce Stantienovy formace, neskóroval ani Valko do prázdné branky. Podobně jako Janků, který trefil jen výstroj plzeňského gólmana. Plzeňští mohli rozhodnout v závěru prodloužení, kdy vsetínským obráncům ujel Adamský. Altrichterův pohotový zákrok však znamenal konečnou dělbu bodů.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (Vsetín): "V první třetině jsme hráli velmi dobře. Zlomovým okamžikem byl inkasovaný gól pět vteřin před koncem druhé třetiny, což nás psychicky narušilo. Přestože jsme pak neproměnili řadu šancí, kluci podali výborný výkon."

Radim Rulík (Plzeň): "Nezačali jsme dobře. Vsetín chvílemi ovládl hru a byl lepší. Důležitý byl náš gól do šatny ve druhé třetině. Po něm jsme věřili, že vyrovnáme. Tím, že jsme prohrávali, jsme s bodem spokojeni. Optimální výkon jsme však nepředvedli."