TRI - PLZ 3:2 - Lasselsberger odjíždí z třineckých oceláren s prázdnou

T ř i n e c – Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň neuspěli v závěrečném utkání před olympijskou pauzou na ledě třineckých Ocelářů. Mužstvo, které si velmi poctivě brousí zuby na postup do vyřazovacích bojů, nepůsobilo v utkání se Západočechy přesvědčivým dojmem. I přesto tahali hosté prakticky celé utkání za kratší konec. Bod mohla znamenat pro hosty trefa Martina Adamského, tak se však nestalo, a po sympatickém výkonu se tak na dalekou cestu přes celou republiku vydávají hokejisté ze západočeské metropole s prázdnou.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:2
1:1, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 2. Kudrna (Hašek, Peterek), 42. I. Padělek (Pácal, Výtisk), 57. Pácal (Polanský, Kudrna) - 18. Zelenka (Matějovský, Vorel), 54. Adamský (Mazanec, Šindel). Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:11, navíc Fabuš - A. Padělek 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2337.

HC Oceláři Třinec

Biegl - Výtisk, Pácal, Tesařík, Chmelíř, Kroupa, Frolo - Paroulek (16. I. Padělek), Skořepa, Fabuš - Kudrna, Peterek, Hašek - Janků (30.-35. Huna), Polanský, Tomas.

HC Škoda Plzeň

Jež - Jindřich, Mazanec, Pulpán, Cartelli, Vobořil, Nedoma, Hučko - Padělek, Kracík, Tvrdoň - Zelenka, Vorel, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Freiberg, Kepl, Vítek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Petr Jež 59 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 0 4
Mario Cartelli 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 0 2
Petr Freiberg 0 0 0 0 0
Patrik Hučko 0 0 0 0 2
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Richard Kepl 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Radek Matějovský 0 1 1 1 6
David Mazanec 0 1 1 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Aleš Padělek 0 0 0 0 12
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 0 1 1 0 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 -1 2
Josef Vítek 0 0 0 0 0
Milan Vobořil 0 0 0 -1 0
Marek Vorel 0 1 1 1 0
Jiří Zelenka 1 0 1 1 0

komentář

Třinečtí hokejisté nastoupili do utkání, aby potvrdili skvělé vítězství z Pardubic. Naopak Plzeňští chtějí se ctí dohrát sezonu, což se jim zkraje utkání příliš nedařilo. Domácí tým byl jasně lepší a hned ve třetí minutě mohl pohnout ukazatelem skóre Fabuš, ale na Ježe si nepřišel. Zápas zejména v první třetině postrádal oboustranně jiskru. K vidění bylo mnoho nepřesností a také lepší pohyb domácího celku. Třinečtí šli také poprvé do vedení. Ve 12. minutě napřáhl na modré Jiří Hašek. Před Ježem v tu chvíli projížděl zcela nestřežený Jaroslav Kudrna, který lehkou tečí za tělem usměrnil kotouč do škvírky mezi betonem západočeského gólmana a levou tyčkou jeho svatyně – 1:0. Plzeň následně přežila oslabení po faulu Nedomy a zdálo se, že by mohla také vzít v utkání slovo. Stalo se tak. V 18. minutě dostal krásnou přihrávku do jízdy od Matějovského Jiří Zelenka a svižným příklepem namířil na mrtvý bod postoje Radovana Biegla. Ten dokázal puk jen vyrazit nad sebe, ale před brankovou čárou ho již zastavit nestihl – 1:1. Tento stav platil i po první siréně.

Do druhého dějství vstoupilo v bílých dresech jiné mužstvo. Svěřenci Marka Sýkory o poznání lépe bruslili a také snaha byla jasně patrnější. V pohodě přežili dvě oslabení a při jednom z nich se dokonce dostali do největší šance prostředního dějství. Kracík s Alešem Padělkem ujeli na jediného obránce třineckého týmu. Druhý jmenovaný ale zakončení neprovedl podle svých představ a namířil kotouč pouze do Bieglovy přilby. To už měl za sebou horkou chvilku i Petr Jež, který likvidoval akci druhého z bratří Padělků Ivana. V závěru třetiny se ještě ospalí třinečtí hráči dostali do šance Janem Peterkem. I tak však hráli prim především hosté. Gólově se ale k jejich smůle prosadit nedokázali. I po čtyřiceti minutách svítily na ukazateli skóre dvě jedničky.

Rozhodnout tak měla třetí třetina. Doslova vojenským krokem do ní napochodovali Oceláři. Ivan Padělek převzal u hrazení puk od Pácala a protančil s ním až mezi kruhy, odkud jej nekompromisně poslal pod horní tyč – 2:1. Třinečtí se ihned valili dál na Ježovu klec, ale i hosté se postupně otřepali a vrátili se do hry. Po sérii nemasných neslaných přesilovek na jedné i druhé straně přišla 53. minuta, v níž již viselo vyrovnání na vlásku. Kracík nejprve střílel z úhlu, aby jeho střelu dorážel Michal Důras. Radovan Biegl byl na místě. Domácí kotel ještě nestihl začít skandovat jeho jméno, a malý velký muž v třineckém brankovišti čelil megašanci, kterou měl opět Jaroslav Kracík. Svou ležérností a nervózním pojetí hry si ale Oceláři koledovali o obdržení branky již delší dobu. Jak se do lesa volá, tak se také z lesa ozývá. V 54. minutě vyslal před Biegla střílenou přihrávku David Mazanec a do její trajektorie vložil pohotově hůl Martin Adamský - 2:2. Slezanům však velela povinnost rvát se do útoku a prostě získat tři body. To se jim nakonec povedlo, když necelé čtyři minuty před koncem našel zpoza branky Polanský Tomáše Pácala, jenž stejně jako v pátek proti Pardubicím rozhodl o tříbodovém zisku pro Třinec - 3:2.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (asistent trenéra Třince): "Na Plzeň nám to letos nejde, hráče jsme proto nabádali, aby se vyvarovali chyb. Náš výkon sice excelentní nebyl, plně jsme bodovali, a to je důležité. Před závěrečnými čtyřmi zápasy nám tyto výhry prospějí."

Radim Rulík (asistent trenéra Plzně): "Nehráli jsme špatně, ale na body to nestačilo. Nedohráváme třetí třetiny, a to se dnes opět potvrdilo. Nedokážeme v plném nasazení hrát 60 minut, v závěru pak zbytečně inkasujeme po hrubých chybách a ani dnes to jiné nebylo. Škoda, za předvedený výkon jsme si remízu možná zasloužili."