Junioři se s Litvínovem rozdělili o body

Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Chemopetrol Litvínov 2:2. V důležitém zápase proti litvínovským juniorům Plzeňané sice vedli Heřmanovým gólem, ale soupeř dokázal využít dvě přesilové hry a dlouho vedl. Teprve v 54. minutě se podařilo vyrovnat Richardu Keplovi, který vrátil do sítě puk odražený od zadního mantinelu. V závěru mohla Plzeň strhnout vedení na svou stranu, když Jan Setikovský jel sám na brankáře, ale nedal.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

2:2
0:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 33. M. Heřman (Hajšman), 54. Kepl (Štich) - 36. Vrtek (Závada), 41. Kuncl (Martinka, Vrtek). Rozhodčí: Fraňo - Český, Kostka. Vyloučení: 9:9 + Zenk (LIT) na 5 + DKU za naražení zezadu + P. Polák (LIT) za nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

HC Škoda Plzeň

Štelmach - Gajda, Štich, Martinec, Heršálek, Kořínek, Černý, Kreuzman - Hobl, Holý, Kica - Setikovský, Hajšman, Heřman - Polák, Kepl, Hollý - Holub, Špinka, Šlauf.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Antonín Štelmach 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Lubomír Černý 0 0 0 0 4
Milan Gajda 0 0 0 1 2
Václav Hajšman 0 1 1 0 2
Luboš Heršálek 0 0 0 0 2
Martin Heřman 1 0 1 0 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 0 0
Martin Hollý 0 0 0 1 0
Lukáš Holub 0 0 0 0 0
Martin Holý 0 0 0 0 2
Richard Kepl 1 0 1 1 0
Petr Kica 0 0 0 0 0
Jakub Kořínek 0 0 0 0 2
Petr Kreuzman 0 0 0 0 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Michal Polák 0 0 0 1 2
Jan Setikovský 0 0 0 0 2
Jiří Šlauf 0 0 0 0 0
Ondřej Špinka 0 0 0 0 0
David Štich 0 1 1 1 0

komentář

V 10.kole Extraligy juniorů přivítali hráči Lasselsbergeru Plzeň hokejisty Chemopetrolu Litvínov. Hned od začátku se hrál rychlý a důrazný hokej s řadou osobních soubojů ale i nepřesností na obou stranách. Ve 2. minutě hráli domácí přesilovku ale hostujícího gólmana Pošustu příliš neprověřili. Ve 4. minutě se ocitl ve slibné šanci domácí Heřman ale trefil jen beton hostujícího golmana. O minutu později při přesilovce Litvínova Štelmach jen se štěstím vyrazil jedovatou střelu od modré čáry. Hrál se i nadále svižný hokej a v 9. minutě nechybělo mnoho a domácí vedli. Při hostujícím brankáři stálo velké štěstí, když po střele Richarda Kepla, který při posledním domácím zápase áčka s Třincem marně čekal na svou šanci naskočit do zápasu, zazvonila tyč litvínovské branky. Ve 12. minutě měli šanci hosté ale Hainisch po přihrávce zpoza branky sám před domácím brankářem neuspěl. Svůj důraz pak přehnal litvínovský Michal Zenk a s trestem na 5 minut + do konce utkání odešel předčasně do šaten. Plzeň sehrála přesilovku staticky a až na několik střel od modré čáry se k vážnějšímu zakončení nedostala. Po 20 minutách tak svítil na světelné tabuli stav 0:0.

Druhá třetina začala přesilovou hrou domácích ale bez úspěchu. V 7. minutě při přesilovce hostů pálil nebezpečně hostující kapitán Miroslav Kuncl, ale domácí branku těsně minul. Hrálo se ve vysokém tempu, ale chyběla finální přihrávka. Ve 12. minutě byl vyloučen Kuncl za držení a hosté navíc při přesilovce domácích špatně střídali a v čase 32:11 se dostali do nájezdu dva Plzeňští na samotného gólmana. Hezky přihrával Václav Hajšman a Martin Heřman střílel do opuštěné branky - 1:0. Z vedení se však domácí neradovali dlouho. V 15. minutě domácí při oslabení nevyhodili puk, toho se zmocnil Vladislav Vrtek a z pravé strany prudkou střelou překonal domácího brankáře a vyrovnal na 1:1. V 19. minutě opět při přesilovce Litvínova mohl skórovat Lukáš Rindoš, ale brankáře domácích nepřekonal. V poslední minutě ještě putovali na trestnou lavici hned dva hráči domácích, Plzni se ještě podařilo první část oslabení ve druhé třetině přežít.

Ve třetí třetině však hosté dvojnásobnou výhodu již po 20 sekundách využili, když se po přihrávce Ondřeje Martinky trefil ranou z pravého kruhu hráč Miroslav Kuncl. Hra byla i nadále kouskovaná nepřesnostmi a vyloučeními. Ve 48. minutě mohl pojistit vedení hostů Jan Nekvinda, ale domácí branku netrefil. V 10 minutě putoval na trestnou lavici hostující Závada a při přesilovce měl výbornou šanci ke srovnání obránce Milan Gajda, ale z prostoru mezi kruhy těsně minul branku soupeře. V minutě 54. nejprve neproměnil šanci hostující David Zima a ještě v téže minutě se domácí dočkali vyrovnání. Od modré čáry vystřelil Jiří Šlauf, branku sice netrefil, ale puk se od zadního hrazení odrazil před úplně volného hráče Richarda Kepla, který jej pohotově zasunul do litvínovské klece a upravil stav na 2:2. Toto skóre se přes velkou snahu obou mužstev už do konce utkání nezměnilo, Jan Setikovský ještě neproměnil samostatný nájezd, a tak se oba soupeři rozešli spravedlivou remízou 2:2

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér Plzně): V první třetině jsme měli spoustu šancí, mohli jsme dát třeba čtyři branky, ale nedali jsme. Druhá část byla hodně poznamenaná vyloučeními, při nichž jsme bohužel dvakrát inkasovali. Podařilo se nám takovým upracovaným gólem vyrovnat a mohli jsme i vyhrát, ovšem Honza Setikovský neproměnil samostatný nájezd.