Zahozený puk připravil dorostence o body

Dorostenci: HC Lasselsberger Plzeň – HC Chemopetrol Litvínov 2:3. Plzeň v prvním ligovém zápase uvítala hosty ze severu Čech. Díky dvěma úspěšným dorážkám Šimka a Stránského se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Litvínovští ale srovnali skóre během necelých dvou minut díky gólům Přeučila a v poslední třetině rozhodl Kafan o výhře hostí. Domácí si sice vytvořili několik slibných šancí, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

2:3
1:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 12. Šimek (Dušek), 28. Stránský (Kovář) - 35. T. Přeučil (Bojer, Maxa), 36. T. Přeučil (Maxa, Bartoníček), 49. Kafan (Rais, Kůs). Vyloučení: 9:10 + Pour (PLZ) na 10 min. za nesportovní chování. Využití: 0:2. Diváci: 73. Střely na branku: 27:21.

HC Škoda Plzeň

Dvořák – Pour, Boháč, Rutta, Špiler, Zeman, Šustr – Stránský, Kovář, Trojan – Novák, Heřmánek, Pánek – Šimek, Pitule, Dušek – Kovář, Urbánek

HC Verva Litvínov

Sork – Bartoníček, Panuška, Čejka, Gula, Říha, Hlavenka – Bojer, Přeučil, Maxa – Rais, Kůs, Kafan – Češka, Procházka, Mikeš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Dvořák 60 21 3 18 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 -1 4
Miroslav Dušek 0 1 1 0 2
Jiří Heřmánek 0 0 0 -1 2
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Karel Novák 0 0 0 -1 0
Patrik Pánek 0 0 0 -1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Josef Pour 0 0 0 0 12
Jan Rutta 0 0 0 0 0
Jan Stránský 1 0 1 1 2
Martin Šimek 1 0 1 0 0
Radek Špiler 0 0 0 0 2
Andrej Šustr 0 0 0 1 2
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Tomáš Urbánek 0 0 0 1 0
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

P l z e ň – Domácí začali zápas aktivněji a na konci 4. minuty si vynutili přesilovku. V ní několika střelami od modré prověřili litvínovského brankáře Pitule a Zeman. Domácí ale nebyli v brankovišti dostatečně důrazní a gólu se nedočkali. V 7. minutě hráli v početní výhodě pro změnu litvínovští. Mezi dvěma hráči se protáhl Maxa, ale plzeňský brankář Dvořák jeho střelu vyrazil nad branku. Ve 12. Minutě po ubráněném oslabení se domácím podařilo vytvořit zmatek v obranném pásmu Litvínova. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Šimek a otevřel skóre. 11:32 – 1:0. Od 15. minuty hráli domáci přesilovku po faulu Maxy. Na modré čáře chyboval domácí kapitán Boháč a do brejku se dostal Přeučil, který z pravé strany nastřelil tyčku plzeňské branky. Na závěr první třetiny nebudou v dobrém vzpomínat domácí Trojan a Pánek, kteří po faulech u mantinelu zápas nedohráli. Oba zákroky zůstaly bez potrestání.

Na začátku druhé třetiny hráli domácí přesilovku po dalším faulu Maxy, ale hra se jim příliš nedařila. V 25. minutě při oslabení domácích se do brejku dostal Boháč, jenže neměl dostatčnou rychlost a s jeho střelou bekhendem neměl Sork žádné problémy. Domácí si další trvalý tlak vytvořili v 28. minutě. Po objetí branky se pokusil zakončit Kovář a jeho střelu pohotově zpoza klece dorazil Stránský. Jenže domácí se poté dostali pod tlak díky několika vyloučením. V polovině třetiny dokoknce hráli téměř minutu ve třech proti čtyřem. Plzeňáci se sice ubránili, ale hned pár vteřin po návratu druhého hráče na led byl poměrně přísně vyloučený další domácí hráč, Dušek. Klíčový moment zápasu přišel v čase 13:36. Obránce Pour ve snaze vyřešit zmatek kolem plzeňského brankoviště vyhodil puk rukou. Byl potrestán dvěmi minutami za zdržování hry a za protesty „vyfasoval“ dalších deset. Hosté využili dvojnásobnou přesilovku po necelé půlminutě. Z levé strany si sjel před branku Přeučil a v kleče přehodil domácího brankáře. 34:03 – 2:1. Protože z Duškova trestu zbývaly ještě 2 vteřiny, pokračovala dál litvínovská přesilovka. Těsně po jejím konci, kdy se ještě domácí bránili ve čtyřech, nahodil od modré puk Maxa a Přeučil zasunul vyražený puk za bezmocného Dvořáka. Domácí v závěru druhé třetiny bojovali a snažili se získat zpět ztracené vedení, ale Heřmánek ani Pitule své šance nevyužili.

Na začátku poslední třetiny nevyužil velkou šanci litvínovský Kafan, kterému zpoza branky namazal Rais. Ve 46. minutě se po přečíslení 3 na 2 ocitl sám před brankářem Stránský, ale akci již předtím zastavil hvizd čárového sudího kvůli ofsajdu. Hosté si v poslední třetině připravili pouze jednu šanci, ale dokázali jí využít. Z pravého křídla nahrával Rais a Kafan z levého kruhu prostřelil střelou zápěstím plzeňského gólmana. Domácím nepřálo štěstí, když v 51. minutě projel puk po akci Stránského pouze po brankové čáře. Plzeňští selhávali hlavně v koncovce. Pitule sám před brankářem nenašel bekhendem skulinku mezi betony Sorka a Šimek po hezké kombinaci celého útoku netrefil ve vyložené šanci branku. V 59. minutě vybojoval individuálním průnikem faul Stránský, ale domácím se závěrečná přesilovka nevydařila. Po fatální chybě Boháče se naopak sám na plzeňského brankáře řítil Maxa, Dvořák však jeho střelu chytil. Tentýž hráč se do samostatného úniku dostal v závěru zápasu ještě jednou, ale ani bekhendovým blafákem proti Dvořákovi neuspěl. Domácí se ani nedostali k odvolání brankáře a prohráli nejtěsnějším rozdílem.