Dorost proti Kladnu bojoval, ale na body to bylo málo

Dorost: HC Lasselsberger Plzeň - HC Rabat Kladno 3:5. Do plzeňské ČEZ Arény přijel jediný celek soutěže, který v dosavadním průběhu neztratil ani bod - HC Rabat Kladno. Plzeňští dorostenci podali velmi srdnatý výkon, soupeře se nezalekli, ale přes tuhý odpor nebodovali. Ve třetí třetině dokázali stáhnout v závěru z 1:4 na 3:4 a bojovali o vyrovnání, pátý gól inkasovali až při power-play. Kromě Pardubic v 1. kole nikdo nebyl tak blízko bodům proti Kladnu. Gól a přihrávku si připsal obránce Daniel Boháč, další trefy domácích si připsali Tomášové Kubalík a Pitule.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

3:5
0:0, 1:2, 2:3

Branky Plzně: 35. Kubalík (Trojan), 55. Pitule (Boháč), 58. Boháč (Stránský) - 26. Hauer (Melka), 32. Hauer, 50. Dalecký (Bečvář), 53. Melka (Souček), 60. Knotek (Gudas). Rozhodčí: Uřídil - Černý, Růžičková. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:2. Diváci: 78. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5.

HC Škoda Plzeň

Dvořák – Pour, Boháč, Rutta, Špiler, Zeman, Chudý – Trojan, Kubalík, Stránský – Urbánek, Heřmánek, Pánek – Novák, Šamlot, Pitule.

Rytíři Kladno

Bína - Petráček, Gudas, Látal, Kružík, Souček, Vyskočil, Piskáček, Stehlík, Libert - auer, Knotek, Kupec, Dalecký, Eberle, Zindulka, Veselý, Bečvář, Ibl, Granát, Melka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Dvořák 59 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Andrle 0 0 0 0 2
Dominik Boháč 1 1 2 -1 0
Miroslav Dušek 0 0 0 0 0
Jiří Heřmánek 0 0 0 0 0
Jan Chudý 0 0 0 0 2
Jan Kovář 0 0 0 -1 0
Tomáš Kubalík 1 0 1 -2 0
Karel Novák 0 0 0 -1 4
Patrik Pánek 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 1 0 1 1 0
Josef Pour 0 0 0 0 2
Jan Rutta 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 1 1 -2 0
Zdeněk Šamlot 0 0 0 -1 0
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 -2 4
Martin Trojan 0 1 1 -2 2
Tomáš Urbánek 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 2

komentář

Kladno vstoupilo do utkání lépe a v úvodu si vypracovalo dvě příležitosti. Ve 2. minutě se dostal při přesilovce odražený puk k Eberlovi, který ho napálil jen do boční síťky. O chvíli později dal o sobě vědět velice aktivní Knotek, který prověřil Dvořáka v plzeňské kleci střelou po ledě. Plzen o sobě dala poprvé vědět v 10. minutě kdy po spolupráci s dlouholetým spoluhráčem z útoku Kubalíkem Stránský pořádně vystrašil kladenského gólmana Bínu. Kladno hrálo v první třetině hned čtyři přesilovky, domácí sice jen jednu, ale přesto modrobílí svému soupeři stačili. Kladno hrálo přesilovky špatně, dvě příležitosti si vypracoval Knotek, ale jinak byla domácí obrana pozorná. Lasselsberger ve své jediné početní vyhodě uzamkl soupeře v obranném pásmu, vytvořil si slušný tlak, ale chyběla finální fáze.

Druhou část odstartoval svou střelou nejaktivnější Plzeňan - Jan Stránský, ale ani teď ani ve zbytku zápasu neměl dobře seřízenou mušku. Po velké chybě obrany domácích se do ideální střelecké pozice dostal Piskaáček, ale Dvořák držel lzeň nad vodou. Obrovskou příležitost poslat domácí do vedení promarnil Šamlot. Kovářovu střelu Bína jen vyrazil, ale Šamlot se pozdě zorientoval a puk do sítě neprotlačil. Ve 25. minutě byl písně vyloučen Trojan a po zmatku před brankou dorazil Dvořákem vyražený puk do sítě David Hauer. Plzeň poté zatlačila bezkonkurenčního lídra tabulky a převzala otěže hry. Ve 31. minutě sehrála Plzeň nešťastnou přesilovku plnou obrovských šancí, ovšem také s gólem ve vlastní síti. V obrovské šanci Stránský, ale trefil jen obránce do nohy. Po sérii dalších střel se do protiútoku dostalo Kladno a zvýšilo náskok. Po krásné individuální akci skóroval opět David Hauer. Prošel celým kluzištěm, pohrál si s bekem Pourem a vychutnal si i Dvořáka. Domácí pak měli dvě početní výhody v řadě, obě sehráli dobře, ale uspěli až při té druhé. Od modré čáry vypálil Trojan a puk ve vzduchu tečoval do sítě Tomáš Kubalík, který se po zranění z úvodu sezóny dostává do formy a trefil se již podruhé v řadě.

Hned na začátku třetí části najížděli synové bývalých extraligových hráčů Látal s Knotkem na Dvořáka, ale ten zachoval chladnou hlavu a vychytal je. Kladenský Knotek ve 48.minutě prověřil Dvořákovo podpaží, poslední šanci k vyrovnání měl vzápětí Heřmánek. V čase 50:00 však z chumlu hráčů vystřelil Jan Dalecký a od tyčky se puk odrazil do sítě. V 52. minutě zvýšil Antonín Melka na tříbrankový rozdíl a když byl navíc vzápětí vyloučen Novák, zdálo se, že je konec, ale Plzeň to nevzdala. V 55. minutě získal Tomáš Pitule puk ve střednímpásmu a v nájezdu překonal Bínu. Na začátku 58. minuty Plzeň využila přesilovku 4 na 3, když hráči zahustili prostor před Bínovou brankou, kapitán Dominik Boháč si počkal na příhodný okamžik a zkušeně "nahodil" puk do sítě. Půl minuty před koncem si vzalo Kladno time-out, PLzeň rozehrála power-play, ale tři vteřiny před koncem Knotek po Gudasově přihrávce definitivně rozhodl.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (trenér Plzně): Kladno je v tabulce o hodně výše, takže jsme čekali náročný zápas. Soupeř potrestal všechny naše chyby, ale kluci nehráli špatně. Trochu utkání ovlivnila skutečnost, že jsme často hráli ve čtyřech, u domácího týmu bývá obvykle poměr vyloučení obrácený.b Další utkání v Ústí nad Labem bude pro nás velmi důležité, musíme se na něj dobře připravit.