Dva neproměněné nájezdy a nakonec remíza

P l z e ň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 3:3. Plzeňští mladíci přivítali v již jedenáctém utkání dorostenecké extraligy na svém ledě celek Karlových Varů. Hosté měli výborný vstup do sezóny, ale před západočeským derby čtyři zápasy nepoznali chuť vítězství. Zato domácí uspěli v posledním kole v Litvínově a na zisk dvou bodů z hřiště soupeře chtěli navázat. V cestě jim však kromě silného soupeře stála i absence zraněných obránců Rutty a Poura.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

3:3
1:1, 1:0, 1:2

Branky a nahrávky: 10. Heřmánek (Andrle), 29. Trojan (Stránský), 47. Stránský (Trojan) – 7. Mistoler (Tollinger, Přindiš), 41. Tolinger (Polák), 41. Topinka (Kellner).
Rozhodčí: Poskočil – Pešek, Šátava. Vyloučení: 2:4. Diváci: 70. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3.

HC Škoda Plzeň

Panec – Šustr, Boháč, Růžička, Špiler, Zeman, Andrle – Trojan, Kubalík, Stránský – Šimek, Heřmánek, Dušek – Novák, Šamlot, Pitule.

HC Energie Karlovy Vary

Benda - Novák, Tollinger, Přindiš, Ryžuk, Tomeček, Rohan Martin, Tollinger - Mistoler, Polák, Mareček - Kellner, Topinka, Záhora - Majer, Rohan Tomáš, Chaljavin - Hudák, Chocholáč.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Michael Panec 60 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Andrle 0 1 1 -1 0
Dominik Boháč 0 0 0 2 0
Miroslav Dušek 0 0 0 0 0
Jiří Heřmánek 1 0 1 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 1 2
Karel Novák 0 0 0 -2 2
Tomáš Pitule 0 0 0 -2 0
Dan Růžička 0 0 0 2 0
Jan Stránský 1 1 2 2 0
Zdeněk Šamlot 0 0 0 -1 0
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 -1 0
Andrej Šustr 0 0 0 -1 0
Martin Trojan 1 1 2 2 0
Petr Zeman 0 0 0 -1 0

komentář

Začátek utkání příliš povedených akcí nepřinesl. Oba týmy bojovaly, ale díky nepřesnostem se šance rodily jen zřídka. Do jedné z mála se skrz nedůraznou plzeňskou obranu dostal ve 4. minutě Hudák. Panec však byl na místě. Na druhé straně kontroval svižnou střelou Novák, ale ani hostující gólman nezaváhal. Včasným rozklekem střelu vytěsnil mimo branku. Další příležitosti měli Karlovarští v přesilovce. Plzeňské doslova přišpendlili v útočném pásmu, spustili salvu střel od modré čáry a ta Tollingerova si tři sekundy po návratu vyloučeného Nováka, cestou přes clonící hráče a odrazem o horní tyč našla místo v plzeňské brance. Na začátku páté minuty tak vedli hosté. Následující okamžiky přinesly naprosto nudný hokej bez jediné šance. Až přišla 10. minuta. Andrle těsně před tím, než šel střídat, poslal do nájezdu Heřmánka, pohodlně se usadil a sledoval bezchybné zakončení svého spoluhráče. Při dalším dění musel ale spíše nervózně přešlapovat. Hosté totiž spustili nevídanou smršť. Boháčovi sebral puk Záhora a pořádně vystrašil Pance, který poté musel zlikvidovat několik nebezpečných dorážek. Jen díky Pancovi zůstával stav stále nerozhodný. Plzeňský gólman vychytal nájezd Tomáše Rohana i následnou dorážku Majera. Další možnosti spálili Záhora, Mareček, Chaljavin a znovu Tomáš Rohan. A protože v jedné zmála nebezpečných akcí keramiků neuspěl Stránský, šly oba celky do kabin za stavu 1:1.

Pořádný průvan v karlovarské obraně udělali hned na začátku druhé třetiny Stránský s Kubalíkem. Od kombinace u mantinelu se však k šanci nedostali. Zato hosté hráli přímočaře, což demonstroval na konci 27. minuty Tomáš Rohan, když projel skrz rozevřenou plzeňskou obranu a protáhl Pance. Jediné nebezpečí ze strany keramiků nastávalo při příchodu první formace. Krátce po sobě se o vstřelení druhého gólu pokoušeli Kubalík a Stránský. Ale prosadil se až ten třetí. Trojan vyřešil závar před Bendou nejlépe, jak mohl. Přehodil ležícího gólmana a v čase 28:59 poslal Plzeňské do vedení. Energetici ihned přišli s další dávkou nebezpečných útoků. Blíže k brance však měli paradoxně domácí. Nejdříve nevyužili přesilovou hru, poté při hře pět na pět netrefil v dobré pozici branku Šamlot a dvě minuty před koncem prostřední části hry nezužitkoval Stránský přesnou přihrávku Trojana. Po střele doprostřed branky jen kroutil hlavou. Hlavně díky skvělým výkonům obou brankářů byl stav po druhé dvacetiminutovce, která přinesla pohledný hokej se spoustou šancí, pouze 2:1.

Z třetí třetiny uběhlo jen 55 sekund a vedli hosté. Nejdříve od modré střílel Tollinger a puk nečekaně zapadl za Pance. A poté Topinka prostřelil švihem plzeňského brankáře podruhé. Lepší první minutu si energetici ani nemohli představit. Po kruté sprše se probrali i domácí. Vrhli se do útoku, ale v cestě za vyrovnáním stál pozorný Benda, který zneškodnil pokusy Stránského a Heřmánka. Ale i on nakonec byl nakonec překonán. V 46. minutě mu propadla střela Stránského a bylo opět vyrovnáno. Oba týmy v novém začátku zápasu již nenašly tolik snahy útočit. Jednu z výjimečných šancí měli domácí při přesilové hře v začátku 51. minuty. Jeden z karlovarských obránců při závaru úmyslně posunul branku a Stránský měl možnost poslat z trestného střílení Plzeň do vedení. Jeho bekhendový blafák ale Benda vychytal. Poté již místo vyloučených přibývali spíše vyloučení. Vychladnout společně šli Kubalík a Tomeček. Většího prostoru využil k úniku Mareček, Panec si však jeho zakončení pohlídal. Už při plném počtu hráčů zahrozili na druhé straně Stránský s Kubalíkem, jeho sražená střela skončila ale jen v ochranné síti. Domácí cítili šanci sebrat oba dva body. S oznámením posledních dvou minut sevřeli Karlovarské. Žádná ze střel ale prostor mezi tyčemi nenašla. V podobném náporu neuspěli ani hosté Sekundu před koncem, ale Boháč sekl ujíždějícího hráče a rozhodčí, přestože útočník najížděl z úhlu a akci dokončil, nařídil trestné střílení. Topinka ale střelou na vyrážečku Pance nepřekonal. I proto skončilo divácky atraktivní utkání spravedlivou remízou 3:3.

Ohlasy trenérů

František Černý (asistent trenéra Plzně): „Dneska jsme odehráli dobré utkání. Kluci bojovali od začátku až do konce. Řekl bych, že z naší strany byla nejlepší druhá třetina, kdy jsme si vytvořili hodně šancí. Bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Důležité bylo, že po vstupu do třetí třetiny, kdy jsme dostali během půl minuty dva góly, to kluci nevzdali, podařilo se nám vyrovnat. Mohli jsme jít i do vedení, ale trestné střílení jsme neproměnili. Ale na druhou stranu jsme rádi za bod, protože v závěru měli trestné střílení hosté. Zaplaťpánbůh, že ho náš brankář chytil.“