Dorostenci vezou body z Ostravy

Dorost Plzně zajížděl k další bitvě v extralize do Ostravy, kde odehrál utkání proti Sareze. Plzeň měla raketový vstup do utkání a již ve 2. minutě se prosadil Stránský. Plzeňští pak sevřeli Ostravské do jejich obranného pásma, ale žádná z vyložených šancí se neujala. Druhá třetina byla již vyrovnanější, ale i tak mohli hosté dát více gólů, avšak Gleicha překonali jen jednou, ve 40. minutě se prosadil Heřmánek. Sareza dokázala ve třetí třetině Jelšíkem pouze korigovat, a když ani hra bez gólmana ke gólu nevedla, zvítězila Plzeň 2:1.

HC Sareza Ostrava - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 54. Jelšík (Uherek) - 2. Stránský (Heřmánek, Pitule), 40. Heřmánek (Pitule). Rozhodčí: Mikula - Záviský, Lipina. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 80. Střely na branku: 20:37.

HC Sareza Ostrava

Gleich - Lazecký, Zapletal, Rusek, Parma, Šiška, Poláček, Špok - Hanzl, Hlinka, Smondek, Uherek, Kalina, Jelšík, , Chomič, Vajda.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Špiler, Pour, Boháč, Zeman, Růžička, Rutta - Roušal, Pitule, Šamlot, Kovář, Besonov, Novák, Šimek, Heřmánek, Urbánek, Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 20 1 19 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Bessonov 0 0 0 0 2
Dominik Boháč 0 0 0 2 0
Jiří Heřmánek 1 1 2 2 2
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Karel Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 2 2 2 4
Josef Pour 0 0 0 2 2
Adam Roušal 0 0 0 -1 0
Jan Rutta 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 2
Jan Stránský 1 0 1 2 0
Zdeněk Šamlot 0 0 0 -1 0
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 -1 2
Tomáš Urbánek 0 0 0 -1 4
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

Hráči obou týmů se pomalu ani nestihli prostřídat, když dokázal využít zaváhání ostravské obrany Stránský, který ve 2. minutě proměnil svůj samostatný nájezd na Gleicha perfektně provedeným blafákem. Plzni narostla křídla. O dvě minuty později převedla dokonalý závar trojice Stránský, Heřmánek, Pitule, ale ani jeden nedokázal svou střelu umístit přesně. Běžela osmá minuta, když dnes velmi agilní Stránský prověřil zpoza kruhů Gleichovu lapačku, zjistil však, že výstroj drží správně. První šancí ostravských byla Jelšíkova teč Zapletalovy rány v 11. minutě. Trojice Jelšík, Uherek, Vajda pak sevřela soupeře v obranném pásmu, ale gól z toho nebyl. O pár minut později se k puku dostal Stránský, jehož střela z uhlu prosvištěla brankovištěm, Pitule se po puku natahoval co mu tělo dovolilo, ale na kotouč nedosáhl. To Zeman na kotouč dosáhl na modré čáře perfektně, ale jeho střela si našla cestu jen do břevna. O překonání Francouze v plzeňské bráně se pokoušela Ostrava, ale s jeho pokusem si dokázal hostující brankář poradit, a když se na druhé straně neujala střela Boháče, skončila první třetina vedením Plzně 1:0.

Druhou třetinu zahájili Ostravští o poznáni aktivněji, ale Jelšík trefuje dobře postaveného Francouze. Stejně dobře byl postavený i Gleich, když zastavil přesilovkovou akci Stránského. Do další akce nasněžilo na horách spousta sněhu, v ní byl Vajda, ale v nájezdu 2 na 1 nezvolil ani střelu ani přihrávku, a když pak zjistil, že je u brány, poslal svou kličku mimo tři tyče. Ve 28. minutě přetáhl Besonov svůj blafák a jeho následnou střelu z úhlu dokázal Gleich pochytat. Poté se do šancí dostal Boháč, ale jeho střely od modré létaly kolem tyčí. Na druhé straně zakončuje pěknou akci ostravský Uherek, jeho pokus o milimetry minul branku. Když se již všichni hráči pomalu viděli v šatně, tak vyslal další střelu na Gleicha Stránský, Gleich vyráží do rohu, kde se puku zmocňuje Pitule, přihrává před bránu zcela osamocenému Heřmánkovi, který si nejprve položí gólmana a poté zavěsí do horního růžku ostravské brány. I druhou část hry vyhrávají hosté 1:0.

Třetí část již byla více o bojovnosti. Ve 3. minutě vystřelil mimo Jelšík. Na druhé straně si plzeňští Novák a Kovář předávali puk před osamoceným Gleichem jako by se báli střelby, a proto měl ostravský gólman dost času se přesunout a betonem vyrazit střelu Nováka. Plzeňský Šamlot naopak provětral lapačku ostravského strážce svatyně. V čase 50:18 se Plzeň radovala z gólu, ten k údivu všech diváků v hale i celé ostravské lavičky ukázal, že gól platí. Rozhodčí již diktoval střelce a asistenty, když mu jeho kolega na čáře sdělil, že branku docílili plzeňští rukou. Gól tak nakonec neplatil. Na druhé straně nemohlo být o gólu pochyb, to Uherek nahrál dobře postavenému Jelšíkovi, který usměrnil puk za Francouzova záda. Hosté se zaměřili spíše na obranu výsledku a na zteč vyráželi jen ojediněle, ale když už byli v útočném pásmu, tak to vždy hrozilo gólem. Nejblíže ke gólu měli plzeňští 40 sekund před koncem, kdy si s Gleichem pohrál Besonov a již posílal puk do zcela opuštěné brány, jenže ostravský gólman si připsal zákrok z kategorie neuvěřitelných a fantasticky dokázal holí gólu zabránit. Domácí se odhodlali ke hře bez gólmana, ale žádná ze střel, nezapadla na místo určení. Plzeň naprosto zaslouženě zvítězila nad ostravskou Sarezou 2:1.