PLZ - ZLN 3:1 - Neoblíbený sok skolen, "Posunovač" odjel za hromového pískotu!

P l z e ň - V 7. extaligovém kole se plzeňskému Lasselsbergeru postavilo do cesty zlínské Hamé. Lídr tabulky přijel na západ Čech odčinit krutý debakl z kladenského ledu, ale nakonec musel sklopit hlavu. Domácí ještě v první části odpověděli na vedoucí branku Medvědů a na konec prostřední třetiny si schovali rozhodující zásah, kdy se 36 vteřin před sirénou prosadil nejlepší Plzeňák utkání Radek Matějovský. Třetí třetina se odehrávala především před domácím brankovištěm, ale obrana na čele s pozorným Romanem Málkem odolala. Vítězství v samém závěru přesně podle tipu Petere Fabuše pečetil svým prvním zásahem za plzeňské barvy Richard Král. Symbolicky odjel z ledu jako poslední brankář HC Hamé Igor Murín, kterého ze známých důvodů domácí fanoušci vyprovodili bouřlivým pískotem.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

3:1
1:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 17. Malinský (Matějovský), 40. Matějovský (Zelenka), 60. Král - 7. Melenovský (Leška). Rozhodčí: Bolina - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. Diváci: 4 855. Střely na branku: 19:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Málek (Jež) - Benák, Derner, Cartelli ("A"), Malinský, Nedoma, Mazanec, Pulpán, Vobořil - A. Padělek, Král ("C"), Ludvík - Zelenka, Rataj, Matějovský ("A") - Důras, Šindel, Šaffer - Heřman, Kepl, Hobl

PSG Berani Zlín

Murín (J. Čech) - Hamrlík ("C"), Galvas, Sekeráš, Marušák, Nosek, Zubíček ("A"), Vosátko, Horáček - Melenovský, Leška, Tomík - Mokrejš, M. Čech ("A"), I. Rachůnek - Kristek, Kašpařík, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 46 1 45 97,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Lukáš Derner 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Jan Heřman 0 0 0 -1 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 -1 0
Richard Kepl 0 0 0 -1 0
Richard Král 1 0 1 1 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Jiří Malinský 1 0 1 0 2
Radek Matějovský 1 1 2 1 2
David Mazanec 0 0 0 1 6
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
Aleš Padělek 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Igor Rataj 0 0 0 0 0
Adam Šaffer 0 0 0 1 2
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Milan Vobořil 0 0 0 -1 0
Jiří Zelenka 0 1 1 0 2

komentář

Úvod zápasu mezi plzeňským Lasselsbergerem a HC Hamé se odehrál ve slavnostním duchu. Obránce Jiří Malinský totiž nastoupil ke svému 750. zápasu v kariéře. Tleskalo se i dalšímu jubilantovi – Richard Král svůj 800. zápas odehrál již v předminulém kole. V prvních minutách byli aktivnější domácí. Murína málem zblízka překvapil Rataj, v bezprostřední blízkosti zlínské branky se ocitl i Šaffer. Hamé výrazněji zahrozilo až v 7.minutě, hned z toho však byl gól. Na počátku celé akce byla Cartelliho minela při rozehrávce, po které se puku ujal Leška, jenž našel před brankou Tomíka. Ten ještě Málka nepřekonal, k dorážce se však dostal Melenovský a ten se již nemýlil - 1:0. Ve 14. minutě se Plzni naskytla šance téměř dvouminutové přesilovky pět na tři. V čase 15:48 od modré ostře vypálil Malinský, Murín sice po puku máchl lapačkou, touš však již byl za brankovou čarou. Plzeňské vyrovnání musel potvrdit videorozhodčí, po jehož verdiktu sudí Bolina ukázal do středového kruhu - 1:1.

Druhou třetinu začali Plzeňští přesilovkou, při které Padělek obkroužil branku a málem zasunul k bližší tyči. V polovině zápasu do brejku ujel Záhorovský, jenž dlouho míchal pukem jako zkušený barman koktejlem, zakončit však nedokázal. Druhá třetina příliš pohledného hokeje nenabídla. Když už se zdálo, že se prostřední část hry obejde bez gólů, ujeli do přečíslení dva na jednoho Zelenka s Matějovským. První jmenovaný předložil Matějovskému ideálně načasovanou přihrávku k tyčce a ten půl minuty před sirénou poslal puk přesně pod horní tyčku - 2:1.

Gól do šatny Zlínské nezlomil. Ba naopak – Hamé bylo aktivnější, Plzni naopak trochu začaly docházet síly. Výsledkem byla nepříliš záživná hokejová podívaná občas proložená náznakem šance. Při přesilovce několikrát zahrozil Melenovský, Málka do ramene napálil Záhorovský. Plzeň držela hubené vedení až do úplného závěru. V čase 59:27 si trenér Bokroš vyžádal oddechový čas a odvolal Murína z branky. Power-play však hostům nevyšla. Zlínskou rozehrávku vystihl Král a do prázdné branky stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): "Věděli jsme, že Zlín po prohře na Kladně přijede bránit a utkání nám hodně znepříjemní. Dostal se sice do vedení, ale naštěstí přišlo ještě do přestávky naše vyrovnání. Z nájezdu dvou na jednoho jsme dali ve druhé třetině gól a poté jsme to velkou vůlí dotáhli až k výhře, kterou podtrhl třetí brankou při power play Král. Chtěl bych poděkovat klukům za bojovný výkon a vyzdvihnout Romana Málka, který nám výborně zachytal. Abychom výhry z domácího prostředí potvrdili i venku, musíme hrát stejně disciplinovaně jako dnes."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Domácí byli bojovnějším týmem, ukázali větší touhu po vítězství. My jsme do toho dali srdíčko až poledních 20 minut a za to se body neudělují. Lekce na Kladně nám asi nestačila, a tak přišla další."