PLZ - CEB 5:3 - Jakub Šindel vyhnal Turka z branky!

P l z e ň - V 15. extraligovém kole se hokejisté plzeňského Lasselsbergeru střetli s Mountfieldem České Budějovice. Ve velmi rušném a svižném utkání dokázali modrobílí vyválčit cenné tři body. Plzeňští sice inkasovali jako první, pak ale čtyřmi zásahy duel naprosto otočili. Střelecky se zaskvěl střední útočník Jakub Šindel, který si připsal druhý hattrick kariéry. Vítězství na počátku třetího dějství pečetil svým prvním zásahem v plzeňském dresu obránce Lukáš Derner.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

5:3
1:1, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Šindel (Adamský), 26. Šindel (Malinský), 29. Fabuš, 35. Šindel (Adamský), 41. Derner - 5. Veselý, 39. Brabenec (Gřegořek), 43. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:10, navíc Divíšek (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1 . Diváci: 4 980. Střely na branku: 28:20. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli, Derner, Nedoma, Malinský, Benák, Trnka, Pulpán, Mazanec - Zelenka, Divíšek, Šaffer - Důras, Šindel, Adamský - Fabuš, Král, Ludvík - Heřman, Kepl, Hobl

Banes Motor České Budějovice

Turek (35. Chábera) - Gřegořek, Macháček, Posmyk, Kutlák, Vydarený, Výborný, Parýzek - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, V. Nedorost, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Kotrla - Mertl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 42 3 39 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 2 2 2 2
Václav Benák 0 0 0 -1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 2
Lukáš Derner 1 0 1 0 4
Tomáš Divíšek 0 0 0 0 14
Michal Důras 0 0 0 1 2
Peter Fabuš 1 1 2 0 0
Jan Heřman 0 0 0 1 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 0 0
Richard Kepl 0 0 0 0 0
Richard Král 0 0 0 -1 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Jiří Malinský 0 1 1 1 2
David Mazanec 0 0 0 3 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Adam Šaffer 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 3 0 3 1 2
Pavel Trnka 0 0 0 1 2
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Dnešní duel sliboval velkou podívanou. Domácí Lasselsberger v minulém kole porazil v Sazka Areně Slavii a hostující Mountfield si doma poradil s Třincem. Hned začátek utkání ukázal, že o tři body se dnes svede velká bitva. Vše začal ve druhé minutě domácí Král, když servíroval před branku lehkou přihrávku, ta si však svůj cíl nenašla. Budějovičtí odpověděli akcí Vaka, který si vyjel před branku, ale jeho střela byla zblokována. Ve čtvrté minutě byl vyloučen hostující Hudec. Za jedinou šanci Plzně se však dala považovat pouze střela Trnky a následná dorážka Krále. Prakticky z protiútoku, po chybě právě Trnky, se puku zmocnil Veselý a najížděl z levé strany sám na Málka. Předvedl dlouhý blafák do bekhendu a nedal plzeňskému brankáři šanci - 0:1! Lasselsberger odpověděl stejnou kartou. Při vlastním vyloučení Adamský nahodil puk do útočného pásma, kotouč se odrazil od zadního mantinelu před branku, kde jej bez váhání napálil Šindel a Turka překvapil - 1:1! To však zápas teprve začínal... V 6. minutě sehráli Plzeňští výborně oslabení ve třech proti pěti. Mountfield pouze dvakrát vystřelil na bránu, navíc jen od modré čáry. V čase 8:51 přišlo souběžné vyloučení domácích - Dernera a Divíška. Oslabení však opět Západočeši sehráli skvěle. Dokonce nedovolili hostujícímu celku ani vystřelit, navíc do samostatného úniku se dral Adamský. Pak nastala pasáž rychlého a pohledného hokeje, jenže bez větších šancí, a tak první třetina skončila nerozhodným výsledkem.

Začátek druhé části hry nabídl i Plzni dvojnásobnou početní výhodu. Ta však trvala pouhé čtyři sekundy. V následné hře pěti proti čtyřem měl velkou šanci Nedoma, který však svojí bombou z mezikruží pouze polechtal Turkova prsa. Velkou radost udělal ve 26. minutě domácím fanouškům opět Šindel, když v oslabení dostal přihrávku od Malinského a z pravého kruhu vymetl pavučinky v levém roku Turkovy brány - 2:1! Jak dnes nešly Mountfieldu přesilovky, dokázali hostující hráči názorně v 29. minutě, kdy nechali ujet Fabuše. Ten, ač tísněn, vystřelil přesně k levé tyči - 3:1! Navíc ve 34. minutě zkompletoval hattrick Šindel, když dorazil Adamského střelu, a vyhnal tak Turka z branky - 4:1! Plzeňští fanoušci i hráči se bavili a náladu jim zkazil až minutu a půl před koncem druhé části Brabenec, který v přesilovce nádherně tečoval Gřegořkovu střelu od modré nad Málkův beton - 4:2! Že by tedy drama ve třetí třetině?

Takové myšlenky uťal již po 56 sekundách Derner, jehož dělovku od modré nedokázal Chábera zastavit - 5:2! Poslední slovo zápasu však měli hosté, za které snížil na konečných 5:3 Gulaš. Mountfield ještě vycítil šanci, ale domácí už drama nepřipustili. Naopak... Zvýšit náskok mohli Důras a Šaffer. A protože bez brankového efektu skončila snaha hostů i při hře bez brankáře, zůstaly 3 body v Plzni.

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): "První třetina byla vyrovnaná, vstup do druhé třetiny nám ale vyšel parádně. Odskočili jsme Budějovicím na tři góly. Bohužel jsme inkasovali v závěru třetiny na 2:4. Budějovice to ve třetí třetině ještě zkusili a trápili nás. Naštěstí jsme rychle dali pátý gól a do konce zápasu jsme hru více méně kontrolovali. Kluci byli dobře připraveni na přesilovky Budějovic a hráli jsme v oslabení opravdu parádně."

Milan Kupka (České Budějovice): "Dnešní utkání jsme si zkomplikovali v první třetině, kdy jsme špatně sehráli dvě přesilovky pět na tři. Ve druhé třetině nám Plzeň odskočila na tři góly a ve třetí třetině to dotáhla až ke třem bodům."