PLZ-SLA 1:3 - Zlý sen pokračuje...

P l z e ň - Hokejisté plzeňského Lasselsbergeru zahájili druhou polovinu zápasů základní části přesně tak, jak tu první zakončili - tedy porážkou. Tři body si z plzeňského ledu tentokrát odvezla Slavia Praha. Plzeňští k duelu nastupovali ve značně improvizované sestavě, trenéru Kučerovi chybělo hned sedm obránců. Přesto se s odhodláním pustili do silného soka, který na západ Čech přijel potvrdit vzestup formy. Zápas rozhodl začátek druhého dějství. Domácí dokázali vyrovnat, ale prakticky ihned po vhazování znovu inkasovali. Dobře hrající slávisté přidali do druhé sirény ještě jednu branku a vítězství si už vzít nedali.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

1:3
0:1, 1:2, 0:0

Branky a nahrávky: 21. Adamský (Kracík) - 17. Doležal (Kolařík), 22. Doležal (D. Hruška), 31. Vlasák (Kadlec). Rozhodčí: Mikula - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 4 720. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli ("A"), Čakajík, Benák, Malinský, Pulpán, Boháč ("J"), Martinec ("J") - Vampola, Král, Matějovský ("C") - Fabuš, Kracík ("A"), Ludvík - Důras, Šindel, Adamský - Zelenka, Sakata, Šaffer

HC Slavia Praha

A. Svoboda - Kadlec ("A"), Jass, Hlavačka, Kolařík, Žižka, Graňák, Drtina - Bednář, Beránek ("C"), Tomica - Čermák, Rataj, Sup ("A") - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - Červenka, Sobotka ("J"), Doležal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 46 3 43 93,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 0 0
Václav Benák 0 0 0 -2 4
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 -1 0
Michal Důras 0 0 0 -1 0
Peter Fabuš 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 4
Richard Král 0 0 0 -2 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Jiří Malinský 0 0 0 0 4
Radek Matějovský 0 0 0 -1 6
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Adam Šaffer 0 0 0 -1 2
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Petr Vampola 0 0 0 0 0
Jiří Zelenka 0 0 0 -1 0

komentář

Bez řady zraněných obránců, avšak se dvěma novými tvářemi nastoupil plzeňský Lasselsberger proti pražské Slavii. Utkání začalo ve velmi svižném tempu a více ze hry měl tým z hlavního města. Výhodu přesilové hry dostali jako první hosté a vypracovali si obrovskou šanci. Sám před brankou mohl Doležal zasunout do poloodkryté branky, ale netrefil. Domáci odpověděli až na počátku jedenácté minuty, kdy se na dlouhou dobu sám před Svobodou zjevil Šindel, ale střela mu příliš nevyšla. Domácí začali postupně vyrovnávat hru, a když už se zdálo, že začnou hosty přehrávat, přišel nešťastný moment ze 17. minuty. Jiří Doležal vypálil z velmi těžkého úhlu a Roman Málek propustil puk do sítě mezi svým betonem a tyčkou - 0:1! A v 19. minutě mohlo být pro Lasselsberger ještě hůř. Za zády domácího gólmana se objevil další puk, ale hlavní sudí branku neuznal pro postavení hostujícího hráče v brankovišti. První třetina tak skončila 0:1.

Kdo se na začátku druhé části opozdil v prostorách arény, musel litovat. 28 sekunda - domácí Cartelli sám před Svobodou, ten však vedení pro Slávii udržel. 28. vteřina - vyloučení hostů a v čase 20:59 Kracík ze své oblíbené pozice naservíroval před branku puk přímo na hůl Adamského - 1:1! Domácí však doplatili na svoje chyby. O pouhou minutku později se sám před Málkem ocitl znovu Doležal a nedal domácímu gólmanovi šanci - 1:2! Ve 25. minutě se v další obrovské šanci objevili hostující hráči. Hruška nedokázal několikrát přehodit Málkův beton a Slavia v té chvíli domácím zle zatápěla. V polovině utkání dostal pražský klub opět výhodu přesilovky 5 na 3, ale nedařilo se. Následoval time-out, který si vyžádal Vladimír Růžička, a vyplatilo se. V době, kdy už se vracel první vyloučený na led, napřáhl z mezikruží Tomáš Vlasák - 1:3! V tu chvíli padla na plzeňský Lasselsberger těžká deka a zbytek třetiny se dá z jeho pozice popsat jediným slovem - KŘEČ. Nepomohla ani přesilovka 5 na 4, ani výhoda dvou mužů v poli, která trvala téměř minutu a půl.

Třetí pasáž utkání již příliš krásy nepobrala. Hosté si v klidu drželi náskok a plzeňská křeč trvala. Navíc ze začátku byl vyloučen domácí Benák hned na čtyři minuty. Po chvilce k němu přisedl i Malinský a Slavia opět měla plno šancí. Tu největší měl explzeňský Rataj, který sám před Málkem promáchl. Ve zbytku třetiny už se toho opravdu moc neodehrálo. Plzeň se nevzchopila ani v přesilovce a sám za sebe hovoří i fakt, že za dvacet minut vystřelila pouze dvakrát na hostujícího brankáře. Svoji nespokojenost vyjádřili i fanoušci, kteří provolávali: "My chceme Plzeň!" Zápas tak skončil za hromadného pískotu výhrou hostů 3:1.