PLZ - TRI 6:2 - Do Slezska si Třinečtí odvezli šest branek!

P l z e ň - V 36. extraligovém kole přivítali hokejisté plzeňského Lasselsbergeru na svém kluzišti Třinecké Oceláře. V utkání, které bylo bohaté na branky, se o výsledku rozhodovalo ve druhé části. Modrobílí třemi zásahy vyhnali třineckého Vojtka z branky a získali rozhodují náskok. Plzeňský střelecký apetit se zastavil až na číslici šest, což je pro domácí letošní rekord.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

6:2
1:0, 3:1, 2:1

Branky a nahrávky: 7. Fabuš (Benák), 21. Důras (Kracík), 26. Divíšek (Čakajík), 29. Ludvík, 44. V. Čech (Šindel), 48. Kracík (Vampola) - 35. Skořepa (Hašek), 58. Štefanka (Korhoň). Rozhodčí: Jebavý - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:7, navíc Adamský a Důras oba 5 min. a do konce utkání - Hašek 5 min. a do konce utkání, Polanský do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4920. Střely na branku: 35:56 Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

HC Škoda Plzeň

Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Malinský, V. Čech, Trnka, Pulpán - Důras ("A"), Divíšek ("C"), Ludvík - Vampola, Kracík ("A"), Adamský - Fabuš, Šindel, Šaffer - Zelenka, Kubalík ("J"), Kepl

HC Oceláři Třinec

Vojtek (29. L. Daneček ("J")) - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa ("A"), Frolo, Kundrátek ("J"), Vrba ("J") - Kolusz, Štefanka, Skořepa ("A") - Martynek, Peterek ("C"), Vůjtek - Korhoň, Polanský, Tomas - J. Daněček, Steber, Hašek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 56 2 54 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 27
Václav Benák 0 1 1 2 0
Martin Čakajík 0 1 1 1 0
Vratislav Čech 1 0 1 2 2
Lukáš Derner 0 0 0 1 2
Tomáš Divíšek 1 0 1 1 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 1 0
Michal Důras 1 0 1 2 25
Peter Fabuš 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
David Ludvík 1 0 1 2 0
Jiří Malinský 0 0 0 2 0
Adam Šaffer 0 0 0 1 2
Jakub Šindel 0 1 1 1 0
Pavel Trnka 0 0 0 -1 2
Petr Vampola 0 2 2 1 0
Jiří Zelenka 0 0 0 1 0

komentář

Počátkem sedmé minuty se Plzni naskytla dvojnásobná početní výhoda po dobu 50 sekund. Ovšem domácí nevyhráli buly v útočném pásmu, a když už se zmocnili puku, tak jejich snažení ztroskotalo na nepřesných přihrávkách. Domácí však i přesto vytěžili gól. Od modré napřáhl Benák a nekrytý Peter Fabuš v momentě, kdy naskočil z trestné lavice čtvrtý třinecký hráč, dorazil puk do branky. V 16. minutě Adamský u hrazení tvrdě atakoval zezadu Semana. Plzeňský útočník dostal trest na 5 minut + do konce utkání.

Diváci se ještě ani nestačili po první přestávce usadit a padl další gól. Jaroslav Kracík vyslal přihrávku na Michala Důrase, jenž svižně projel středním pásmem a po přejetí modré lajny vystřelil na překvapeného Vojta, který si na puk sice šáhl, ale vychýlit jej mimo tyče se mu nepodařilo. Puk se odrazil z branky tak rychle, že se o regulérnosti gólu jel hlavní sudí Jebavý přesvědčit k brankovému rozhodčímu. Za pár okamžiků dostal od Čakajíka přihrávku do brejku Tomáš Divíšek až za třineckého obránce, který se snažil domácího forvarda ještě zastavit nedovoleně, ale ani to se mu nepovedlo. Divíšek vystřelil a jeho projektil skončil v třinecké síťce. Ihned po gólu se dostal i Třinec do slibné šance. Kapitán Peterek z rohu přihrál Martynkovi, který se ocitl sám před Málkem. Puk projel jen těsně kolem domácí branky. Byla téměř polovina utkání odehrána a třinecký Frolo příliš váhal s rozehrávkou přímo před vlastním gólmanem. Když viděl napadajícího Davida Ludvíka, zmateně se snažil rychle odehrát puk ze třetiny. Divíšek však ale do jeho rozehrávky stihl vložit hůl, od které se puk odrazil přímo do Vojtkovy branky. Třinecký brankář po tomto zásahu opustil klec a přenechal práci Daněčkovi.

Plzni se nedařilo vyhodit puk ze své třetiny a doplatila na to. Málek sice zlikvidoval střelu Haška, ale na dorážejícího Zdeňka Skořepu byl již krátký.

Od nástupu do třetí třetiny opět netrvalo dlouho, aby se diváci mohli opět radovat z branky. Šindel z rohu kluziště přihrál k modré čáře na Vratislava Čecha. Ten mohutně napřáhl, vystřelil a Daneček neměl natolik dobrý výhled, aby zabránil první trefě Čecha v plzeňském dresu. Ve 48. minutě Jaroslav Kracík vykroužil z rohu útočné třetiny až před branku a vystřelil puk přesně do levého růžku Danečkovy branky. Již za rozhodnutého stavu šest minut před koncem ujely třineckému Haškovi nervy a atakoval Důrase zezadu do zátylku. Důras si však nenechal nic líbit, otočil se a s Haškem svedl pěstní souboj bez rukavic, který vyhrál. Oba kohouti však inkasovali trest 5 minut + do konce utkání. Třinec ještě před koncem zápasu vstřelil branku, ze které se ale již neradoval. Padla dvě a čtvrt minuty před koncem třetí třetiny a už nic neřešila. Juraj Štefanka měl puk ve středním pásmu, vystřelil a možná trochu překvapil Romana Málka.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): "Jsme samozřejmě rádi, že jsme po dvou prohrách konečně naplno bodově zabrali. Myslím, že rozhodlo, že jsme dokázali ubránit pětiminutové oslabení v první třetině. V minulých zápasech jsme také měli šance, ale spadlo nám to tam až dnes. Třeba na Spartě v minulém kole jsme byli až do poloviny utkání aktivnější než soupeř. Samozřejmě pokud nedáváte branky, nemůžete vyhrát."

Jan Daneček (Třinec): "Bylo to nejhorší utkání, jaké jsme letos odehráli. Stává se nám pravidelně, že před nějakou pauzou přijde herní výpadek. I když jsme na Slavii prohráli 1:8, tak dnes jsme hráli ještě hůř. Ani jeden útok se nedostal do herní koncepce, nedařilo se vůbec nikomu. Od třetí obdržené branky jsme úplně odešli. Nemyslím si, že by to bylo příliš tvrdé utkání, ty zákroky vyplynuly ze hry."