TRI - PLZ 2:1 - Třinecká ocel obstála

T Ř I N E C - Po reprezentační pauze odcestovali plzeňští hokejisté k extraligovému utkání do Třince. Lasselsberger již pouze dohrává sezonu, proto bylo hlavně na domácích, aby potvrdili svojí snahu o play-off. V nepříliš atraktivním utkání nakonec Oceláři vydřeli výhru a zůstali tak v boji o vysněnou "desítku." Za hosty se prosadil pouze Adamský, který pokazil Čechmánkovi čisté konto při power-play.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

2:1
1:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 17. Martynek (Peterek), 43. Štefanka (Tesařík) - 60. Adamský (Divíšek). Rozhodčí: Husička, Jebavý - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 3024. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Oceláři Třinec

Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Frühauf, Kroupa, Frolo - Stals, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Martynek, Peterek - Korhoň, Polanský, Tomas - Steber, Kolusz, Pavelek. Trenéři Juřík, J. Daneček st. a Mach.

HC Škoda Plzeň

Málek - Dobrovolný, Čakajík, Benák, Mazanec, V. Čech, Pulpán - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vampola, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský. Trenéři Kučera a Černý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 43 2 41 95,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 1 0
Václav Benák 0 0 0 -1 2
Martin Čakajík 0 0 0 -1 0
Vratislav Čech 0 0 0 1 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 0 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 1 1 1 2
Peter Fabuš 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 6
David Mazanec 0 0 0 0 4
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Jakub Šindel 0 0 0 1 0
Petr Vampola 0 0 0 0 0

komentář

Oceláři, kteří dnes byli pouze o jednu příčku před svým soupeřem z Plzně, avšak náskok měli jedenáctibodový. Domácí tak spíše v tabulce hleděli výše, protože na pozice, které nezajišťují play-off, je odsuzovalo pouze horší skóre. Plzeň v posledních letech na Oceláře umí, ale v dnešním zápase byla jednoznačně pasována na outsidera.

Samotné utkání začalo zvolna a v prvních minutách hry dostaly výhodu přesilové hry oba týmy. Ale jak Plzeň, tak Třinec se ani neusadil v útočném pásmu. Diváky tak potěšila až herní pasáž v polovině třetiny při vyloučení hostů. Během dvou minut se domácí usadili před Málkem a nedali mu vydechnout. Branka visela ve vzduchu, plzeňská opora však odolala, do hry už se zapojil i potrestaný Matějovský. Největší šanci si ale ještě v závěru oslabení připsala nečekaně Plzeň. Až za branku Ocelářů se protlačil Ludvík, vrátil před Čechmánka na hůl Čakajíka, kterému vzal z brankové čáry gól až duchapřítomný Frolo. Třinec se branky dočkal v 17. minutě při zbytečném vyloučení Mazance. Během přesilovky si vypracoval několik příležitostí, blízko brance byl už Štefanka i Skořepa, vše ale zařídila až domácí elita. Peterek prokličkoval útočným pásmem, strhl na sebe pozornost a s lehkostí sobě vlastní nalezl u tyče totálně nepokrytého Martynka, který mohl střílet do prázdné branky snad i poslepu - 1:0! Do konce úvodní pasáže hry se nic zvláštního nestalo, a tak odcházeli do kabin veselejší borci v červeném.

Prostřední dějství, podobně jako první, mnoho hokejové krásy nenabídlo. Více ze hry měli domácí, ale podobně jako Vůjtek v úvodu dvacetiminutovky, tak následně Frolo, Polanský a další Málka překonat nedokázali. Podobně si vedla i Plzeň, která nevyužila šanci dva na jednoho a neujala se ani nepříjemná střela Dobrovolného. Vše tak měla rozhodnout poslední třetina.

Možné drama ukončil Třinec hned v úvodu posledního dějství, když Tesařík nahrál z vlastní třetiny na útočnou modrou Štefankovi a ten střelou mezi Málkovy betony zvýšil - 2:0! Domácí ožili a v poklidu kráčeli pro důležité tři body. Navíc mohl zvýšit Skořepa, který nepochopitelně netrefil zcela odkrytou svatyni hostí. Když už se zdálo, že Roman Čechmánek poprvé udrží nulu v barvách Třince, dorazil Adamský za jeho záda střelu Divíška - 2:1! Do konce utkání zbývalo 33 sekund. přesto Třinec splnil svůj úkol a dál živí naději na play-off.