Junioři se trápili, ale Ústí porazili

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Slovan Ústečtí Lvi 3:2. V 17. kole juniorské extraligy čekal na plzeňské mladíky soupeř z nižších pater tabulky. Ústí nad Labem figurovalo na 10. místě a na hřištích soupeřů dokázalo v dosavadním průběhu soutěže uspět jenom dvakrát. Lasselsbergeru chyběl Tomáš Kubalík, který nastupuje za A-tým, přesto Západočeši byli po celý průběh utkání mírně lepší a v bojovném duelu zvítězili.

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

3:2
1:0, 2:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Šimán (Špinka, Heřman), 34. Sýkora (Stránský, Černý), 35. Jindra (Boháč) – 39. Kloz (Polakovič), 60. Kopejtko (Zukal). Rozhodčí: Rejthar – Šmíd, Jelínek. Vyloučení:7:13. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Halmoši – Černý, Kašpar, Boháč, Krajčík, Martinec, Krňoul, Zeman - Heřman, Šimán, Špinka – Setikovský, Pitule, Jindra – Kocman, Stránský, Sýkora - Malý, Trojan.

HC Slovan Ústí nad Labem

Baroch (35. Dědek) – Pinka, Kučera, Macaj, Zukal, Kopejtko – Kadič, Moro, Polakovič – Hanzl, Mach, Hrala – Kloz, Salač, Bacovský - Kočí, Jindřich, Janský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 60 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 1 1 1 2
Lubomír Černý 0 1 1 1 0
Martin Heřman 0 1 1 0 0
Petr Jindra 1 0 1 1 0
Jan Kašpar 0 0 0 1 0
Jakub Kocman 0 0 0 0 2
Kristián Krajčík 0 0 0 1 0
Adam Krňoul 0 0 0 0 0
Robin Malý 0 0 0 0 0
Lukáš Martinec 0 0 0 -1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 1 0
Jan Setikovský 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 1 1 0 0
Miloš Sýkora 1 0 1 0 2
Miroslav Šimán 1 0 1 0 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Ondřej Špinka 0 1 1 0 6
Martin Trojan 0 0 0 1 0
Petr Zeman 0 0 0 -1 0

komentář

První třetina mnoho zajímavého nenabídla, navíc veškeré vzrušující okamžiky přišly hned v samotném úvodu. Než se všichni diváci stačili usadit, Lasselsberger již mohl jít do vedení. Setikovský si totiž najel na dlouhý pas a řítil se sám na Barocha, svou střelou jej však nezaskočil. Přesto fanoušci na úvodní branku nečekali dlouho, první pětka naskočila ke svému druhému střídání a Šimán překvapivou střelou rozvlnil síť. I nadále měli více ze hry domácí. Severočeši se bránili a zahrozili až v 10. minutě při přesilové hře, kdy mohl zmatků na brankovišti využít Pinka - to by ale musel trefit branku. Místo šancí se nám množila vyloučení a v přesilovkách byly oba týmy málo nebezpečné. Obrany většinou kralovaly nad útoky, navíc oba gólmani hrstku střel s přehledem lapili, a tak nebylo divu, že nám první dějství skončilo za stavu 1:0.

V začátku prostřední části hry dohrávali Západočeši početní výhodu a střela Černého, která prošla mezi betony Barocha, mohla přinést pohodlné vedení, jenže rozverný kotouč si nakonec cestu mezi tři tyče nenašel. Smůlu měl i v 26. minutě Šimán, když střelou z prostoru mezi kruhy trefil horní tyč. Svůj díl neštěstí si vybrali i Ústečtí. Hrala a Bacovský hráli v rozmezí čtyř sekund nedovoleně vysokou holí a oba inkasovali hned čtyři trestné minuty. Jenže domácí si s nabídnutou šancí nevěděli rady. Naopak po vyloučení Kocmana při hře čtyř proti třem ujeli Polakovič se Zukalem a práci měl Halmoši. Plzeňští se dočkali až v 34. minutě, kdy si znovu v početní výhodě od mantinelu před branku vyjel Stránský a jeho střelu pohodlně do odkryté branky doklepl Sýkora. Plzeň vedla 2:0 a s jistotou kontrolovala vedení. Ke spokojenosti navíc přispěl takřka vzápětí Jindra, který využil rozevřené obrany, svou střelou propálil Barocha a poslal jej na střídačku. V 38. minutě spálil dobrou šanci Stránský, ale ještě před sirénou se radovali Severočeši. Kloz proměnil brejk při vlastním oslabení a za stavu 3:1 se šlo do kabin.

Kdyby Heřman v 41. minutě proměnil sólový únik po pohotovém pasu Šimána, mohlo být prakticky rozhodnuto. Takhle bylo stále o co hrát. Navíc v 45. minutě mohl snížit Salač, bohužel pro hosty minul branku, přesouvající se Halmoši by neměl šanci. Naopak při střele Kloze se plzeňský brankář pasoval do role hlavního hrdiny a udržel dvoubrankový náskok. Hosté stále cítili svoji šanci a rvali jako skuteční lvi. V 53. minutě se jim po vyloučení Špinky naskytla ideální příležitost, kterou ale pohrdli. Využili až početní výhodu v poslední minutě, když do odkryté branky dorážel Kopejtko. Další snaha Ústeckých ale byla marná, a nepříliš pohledný duel tak skončil výsledkem 3:2.