Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:0
0:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 29. Liška (Tondr, Peřina), 42. Peřina (Bárta, Tondr). Rozhodčí: Hribik - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:30. Diváci: 47.

Bílí Tygři Liberec

Nedvídek - Krastenics, Bárta, Bezděk, Tondr M., Kollmann, Hataš, Tondr L., Liška, Peřina, Kajínek, Hanousek M., Jaroměřský Hanousek J., Hrach, Skalický, Vopálka, Besonov, Kopic, Křišťán, Čanky.

HC Škoda Plzeň

Halmoši - Martinec, Špiler, Krajčík, Malý, Zeman, Krňoul, Kašpar, Boháč, Černý, Jindra, Holý, Kocman, Sýkora, Pitule, Benedikt, Heřman, Kubalík, Šimán, Holub, Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Lubomír Černý 0 0 0 -1 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 0
Lukáš Holub 0 0 0 0 0
Martin Holý 0 0 0 -1 0
Petr Jindra 0 0 0 0 0
Jan Kašpar 0 0 0 -1 4
Jakub Kocman 0 0 0 0 0
Kristián Krajčík 0 0 0 0 4
Adam Krňoul 0 0 0 0 6
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Robin Malý 0 0 0 0 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 0
Miroslav Šimán 0 0 0 -1 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

Úvod utkání nebyl příliš strhující, avšak hned ve druhé minutě se dostal liberecký Křišťán do šance, kterou plzeňský brankář Halmoši vychytal až u tyče. Po několika výměnách kotouče byl v čase 2:22 vyloučen liberecký Bezděk. Na dvě minuty ho poslal sedět hlavní rozhodčí Hribík za hákování. Další akci si hosté vybojovali v šesté minutě. Holý vystřelil na libereckou branku. Nedvídek nezpanikařil a prudkou střelu vyrazil ramenem. V čase 6:27 se do akce dostali zase domácí, ale střela skončila jen v Halmošiho lapačce. Za deset sekund po vhazování se do velké šance dostal liberecký Bárta, když se pokusil několikanásobně protlačit kotouč Plzeňským do klece. V polovině osmé minuty se na trestnou lavici dostal liberecký Kajínek, protože zahákoval svého soka. Ohromnou šanci měli Plzenští v čase 8:38, když se snažili protlačit puk do Nedvídkovy brány. Puk ale stačila liberecká obrana hbitě zalehnout. Na další akci si museli počkat Liberečtí až do dvanácté minuty. Střelu brankář vyrazil a hrálo se dál. Za necelé dvě minuty se směr hraní otočil a Nedvídek v domácí bráně měl práci pro svou lapačku. Překrásnou šanci promarnil v čase 17:30 liberecký Vopálka. Nejdříve vystřelil na branku hostí, ale minul. Střela se odrazila od mantinelu, poté Vopálka vypálil znova, tuto střelu Halmoši zneškodnil betonem a další Vopálkovu dorážku už musel zalehnout. V devatenácté minutě bylo poprvé potrestané hostující družstvo za příliš hráčů na ledě. V čase 18:49 se strhla přestřelka před plzeňskou brankou a Halmoši měl dost práce. Akci zakončil Tondr, když vyslal tvrdou střelu na gólmana hostí.

Druhou třetinu zahájili domácí střelou hned v dvaadvacáté minutě. Hostí s protiakcí nespěchali a rozjeli estrádu akcí, které skončily neúspěchem. Za necelou minutu vystřelili na Nedvídka, ten však po vyraženém puku stačil hmátnout lapačkou. V čase 22:50 pěkně a tvrdě vystřelil plzeňský Holý, ale Nedvídek si i s touto střelou dokázal betonem poradit. Ve dvacáté čtvrté minutě Plzenští odpálili puk na libereckého brankáře. Ten však neměl problém hmátnout po puku, který letěl ladným obloukem. Po této akci zůstal ležet před libereckou brankou plzeňský Kocman. Za okamžik se zvedl a odešel na střídačku. V dvacáté šesté minutě si šel trestnou lavici zblízka prohlédnout liberecký Hataš, po svém hrubém vražení na hrazení. V čase 28:09 udělali Plzenští osudovou chybu, když zahráli úmyslný ofsajd. Po rozehraném buly dal v čase 28:14 liberecký Liška první gól utkání. Stav 1:0 pro Bílé Tygry. Na začátku třicáté druhé minuty vystřelil od modré na plzeňskou branku Kajínek. Gólman vyrazil a dál už se o kotouč nemusel na pár minut zajímat. V čase 32:45 se do šance dostal plzeňský Stránský, ale tygří klec tato akce nijak neohrozila. Naopak hrozba nastala ve třicáté páté minutě pro plzeňskou branku. Michal Bárta vystřelil. Kotouč však jen „lízl“ horní brankovou konstrukci. Minutu na to se do akce dostal plzeňský Jindra, jeho střela se ale odrazila od Nedvídkovy přilby a poté skončila v jeho lapačce. O dvě minuty později se znovu pokusil skórovat od modré hostující Krajčík. I tento pokus skončil neúspěchem. Ve třicáté sedmé minutě se do obrovské šance dostal liberecký Krastenics, který chtěl po výborně provedené kličce zasunout kotouč k pravé tyči Halmošovy branky. Puk mu však nešťastně nesedl na čepel, takže ho poslal na hrazení. Ke konci třetiny se strhla vlna šancí pro hosty. Po několika neúspěšných šancí skončil kotouč v liberecké lapačce.

Třetí třetina začala poněkud nešťastně. V čase 41:52 ležel na ledě plzeňský Sýkora. Avšak nebyl jediný, kdo tento souboj odnesl s újmou. Plzeňský Krajčík neměl újmu na zdraví, ale odseděl si dvě minuty za držení. Tato shoda událostí přispěla k tomu, že šest sekund po vhazování dali domácí další gól. Ruce nad hlavu zvedli Bílí Tygři po střele Jiřího Peřiny, kterému asistoval Michal Bárta. Za chvíli se znovu snažili protlačit do plzeňské branky, avšak neúspěšně. Když plzeňský Kašpar chytil libereckého hráče za krk a srazil ho na led, vysloužil si tím dvě minuty za hrubost. Stejně tak si liberecký Bezděk vysloužil dvě minuty za sekání. Příští čtyři minuty se dostali Tygři do několika šancí, avšak žádnou z nich neproměnili. Poté si za zdržování šel sednout na dvě minuty liberecký Besonov. Další týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě si vysloužili Plzenští v padesáté minutě utkání. V čase 50:48 vystřelili domácí na soupeřovu bránu a před bránou se strhla menší potyčka. Ta však brzo skončila. Po několika akcích domácích si šel v čase 56:45 na trestnou lavici sednout domácí Kajínek za hrubost. Krátce poté se do šance dostali hosté, ale domácí gólman pečlivě střežil tygří klec a střelu chytil. Další trest nastal v čase 58:34 po vysoké holi libereckého Krišťána. Tímto zranil svého soupeře Černého v obličeji. Toto přerušení využili hosté k týmové poradě a dali si oddechový čas. Poslední minutu byl odvolán plzeňský gólman, ale ani power-play nestačila na skórování. Zápas skončil za stavu 2:0 pro domácí.