Junioři bojovali, ale body jim utekly

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Rabat Kladno 2:3. V dalším pokračování juniorské extraligy chtěl Lasselsberger zastavit začínající sérii porážek. Neměl ale lehkou úlohu, do cesty se plzeňským mladíkům postavil Rabat Kladno. Středočeši mají tradičně silné mládežnické výběry a nejinak je tomu i letos. Kdo se přišel na juniorku podívat, nelitoval. Rychlý a na šance bohatý hokej se musel líbit.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

2:3
0:0, 1:1, 1:2

Branky a nahrávky: 22. Kubalík (Holý, Martinec), 60. Stránský (Holý, Heřman) – 28. Růžička (Hudíček), 49. Valský (Piskáček, Knotek), 51. Rudovský (Knotek).
Rozhodčí: Fraňo - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 85. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

HC Škoda Plzeň

Halmoši – Zeman, Martinec, Boháč, Špiler, Černý, Kašpar – Holý, Heřman, Šimán – Benedikt, Novák, Pitule – Stránský, Kubalík, Sýkora - Holub, Kocman, Špinka.

Rytíři Kladno

Cikánek – Čermák, Mizera, Babický, Kříž, Petráček, Souček, Růžička, Piskáček – Procházka, Valský, Hlusička – Rudovský, Kazatel, Hrdlička – Hoffmann, Knotek, Hudíček – Bláha, Veselý, Lhotský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 59 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 1 0
Lubomír Černý 0 0 0 0 2
Martin Heřman 0 1 1 1 4
Lukáš Holub 0 0 0 0 0
Martin Holý 0 2 2 0 2
Petr Jindra 0 0 0 0 0
Jan Kašpar 0 0 0 -1 0
Jakub Kocman 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 1 0 1 1 0
Lukáš Martinec 0 1 1 0 0
Karel Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 1 0 1 1 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 4
Miroslav Šimán 0 0 0 -1 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

Úvod utkání přinesl svižný hokej, střídaly se závary před oběma gólmany, ale ta největší šance přišla jako blesk z čistého nebe, Kubalík v 5. minutě vystihl rozehrávku soupeře, poslal do nájezdu Stránského, jenže jeho rána šla kousek nad horní tyč. Stejně tak Heřman o chvíli později při přesilové hře minul cíl. Kladenští měli také svoji tutovku, Bláha dal kotouč před branku Veselému a Halmoši musel předvést rychlý švih lapačkou, aby zastavil pohotovou střelu. Hoffmann se dostal dokonce o kousek dál. V 13. minutě již překonal gólmana, ale puk projel půl metru vedle pravé tyče. Lasselsberger dokázal kontrolovat v přesilové hře, v šancích se vystřídali Kocman, Boháč a Kubalík. Další vyloučení navíc vybojoval Holý a tlak stále sílil, přerušila jej však siréna oznamující konec třetiny.

Přestávka Středočechy od inkasování nezachránila. Hned v 22. minutě hráli Západočeši přesilovku v pěti proti třem, Holý našel přihrávkou u tyče osamoceného Kubalíka a ten neměl problém trefit odkrytou branku. V následující přesilovce Kladna přišlo vyrovnání. Nejdříve Hlusička zůstal také sám na brankovišti, ale minul branku. A po chvilce při dvojnásobné početní výhodě střelou od modré čáry srovnal Růžička. Ve 24. minutě se tak začínalo znovu od začátku. I když ne úplně. Rabat pokračoval v přesilové hře a vedoucí brankou pohrdl Hlusička, když v ideální pozici napálil kotouč jen do připraveného gólmana. A to nebyla poslední tutovka. Hudíček stál na konci další pěkné kombinace, jenže také trestuhodně selhal. V půlce zápasu při oslabení domácích to dokonce v obranném pásmu Lasselsbergeru vypadalo jak na střelnici, Halmoši odolal. A tak mohlo platit – Nedáš, dostaneš! Stránský se rychle zorientoval před Cikánkem a z otočky mířil jen těsně vedle pravé tyče. Ani Novák pak svůj brejk nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Za zmínku ještě stojí, že rozhodčí si ke konci druhé dvacetiminutovky vybral dovolenou, takže jsme viděli celou řadu tvrdých zákroků, ale také zajímavou hru plnou šancí. Přes příležitosti Kubalíkovy formace se již skóre nezměnilo.

Třetí dějství mohlo přinést rozuzlení. Postarat se o to chtěl Kubalík, kterému ideálně namazal Stránský, nezamířil však dostatečně přesně. Až v 49. minutě přišla další šance a hned padla branka. Černý v oslabení atakován na hranici pravidel nevyhodil puk ze třetiny a po následné ukázkové kombinaci zakončoval do prázdné klece Valský. V 51. minutě procedil mezi betony puk Rudovský a s domácími to vypadalo zle. Halmoši ještě udržel svůj tým ve hře, když zlikvidoval jedovatou ránu Knotka a rozklekem vychytal blafák Valského. V jedné z mála příležitostí snížit se díky dobrému napadání objevil Benedikt, skákavý kotouč však nezkrotil. Trenér Rulík si ještě vzal oddechový čas a hra bez brankáře přinesla snížení. Jiskřičku naděje vykřesal Stránský. To již ale bylo ze strany Západočechů vše, a tak si tři body připsali hosté.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (trenér Plzně): "Předvedli jsme bojovný výkon, ale Kladno bylo hokejovější. Rozhodlo, že jsme, mylsím si, po faulu soupeře inkasovali gól na 2:1. Bylo to v situaci, kdy bylo jasné, že kdo dá branku, vyhraje. Když jsme v závěru ještě snížili, byla minuta do konce a měli jsme šanci. Mužstvo závěr odmakalo, ale soupeře jsme nepřehráli."