Junioři vyprovodili Liberec čtyřmi brankami

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Bílí Tygři Liberec 4:0. Další skvělé utkání si na své konto připisují plzeňští mladíci. Tým Radima Rulíka zvládl domácí zápas se sousedem v tabulce na výbornou a za sympatický výkon si připisuje další body. Modrobílí svou gólovou nadílku rozdělili rovnoměrně do všech třetin, v té třetí se předvedla v oslnivém světle dvojice Jan Stránský a Martin Heřman. Právě centr první formace si v tomto střetnutí připsal dva góly.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:0
1:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 3. Špiler (Holub, Kocman), 34. Rutta (Setikovský, Stránský), 52. Heřman (Rutta, Krajčík), 59. Heřman (Stránský, Malý). Rozhodčí: Rejthar - Jelínek, Bouzek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 66. Střely na branku: 25:29. Průběh utkání: 4:0.

HC Škoda Plzeň

Halmoši - Boháč, Malý, Rutta, Krajčík, Černý, Špiler - Stránský, Heřman, Šimán - Benedikt, Setikovský, Novák - Holub, Kocman, Jindra - Trojan, Pitule, Sýkora.

Bílí Tygři Liberec

Blažíček - Hrach, Kajínek, Zákoutský, Kollmann, Hanousek Michael, Hanousek Jiří, Přibyl, Hataš - Křišťán, Skalický, Kopic - Bezděk, Liška, Peřina - Vopálka, Langr, Čanky - Klíma, Lemfield, Mizerík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 60 25 0 25 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 1 2
Lubomír Černý 0 0 0 1 0
Martin Heřman 2 0 2 2 2
Lukáš Holub 0 1 1 1 2
Petr Jindra 0 0 0 1 0
Jakub Kocman 0 1 1 1 0
Kristián Krajčík 0 1 1 2 0
Robin Malý 0 1 1 1 0
Karel Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Rutta 1 1 2 2 0
Jan Setikovský 0 1 1 1 0
Jan Stránský 0 2 2 3 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 0
Miroslav Šimán 0 0 0 3 0
Radek Špiler 1 0 1 1 2
Martin Trojan 0 0 0 0 0

komentář

Domácí vstoupili do zápasu proti sousedovi v extraligové tabulce impozantně. Již v čase 2:21 vylétly Plzeňským ruce nad hlavu. Holub přihrál najíždějícímu Jakubu Kocmanovi, ten však ještě úspěšný nebyl. Odraženého kotouče se ujal Radek Špiler a rozvlnil libereckou síťku v brance poprvé. Další šanci si modrobílí vytvořili při přesilové hře, když téměř nepustili soupeře z jeho pásma, Dominik Boháč mířil od modré čáry jen do připravené Blažíčkovy lapačky. Srovnat skóre mohli hosté rovněž při své početní výhodě, ale Klíma mířil po Mizeríkově přihrávce jen do náruče Dominika Halmošiho. Ve dvanácté minutě předvedla první pětka domácích divákům ukázkovou souhru, jež však skončila bez gólového efektu. Ještě v téže minutě při plzeňském oslabení dorážel Miroslav Kopic střelu kolegy z útoku Křišťána, Halmoši jim jejich brankové choutky překazil rychlým přemístěním. V šestnácté minutě, když Plzeňských bylo na ledě opět o jednoho méně, zazvonila halou tyčka Halmošiho branky. Až na tento světlý moment se libereckým dvouminutová výhoda o jednoho hráče v poli nepodařila, dokonce mohli inkasovat po kombinaci Jana Stránského a Martina Heřmana. Po vypršení Špilerova trestu se zkoušel individuálně prosadit Setikovský, nenašel však mezírku mezi betony libereckého gólmana. V závěrečných sekundách prvního dějství se obdobně vedlo i Trojanovi, jenž při svém samostatném úniku ztroskotal také na Blažíčkovi.

Domácí opět začali aktivněji, snažili se o navýšení hubeného vedení. Neudržitelná dvojice Heřman - Stránský opět potrápila liberecké zadáky. Na poslední chvíli však prvně jmenovanému puk přeskočil hokejku. Ve 28. minutě při přesilové hře střílel hostující Tomáš Liška jen do Halmošiho. Za sto dvacet sekund byli Bílí Tygři opět blízko vyrovnání, ale aktivní Křišťán na puk nedosáhl. Ve 33. minutě se střelecké štěstí přiklonilo k obránci Ruttovi, který ukončil tahanice o kotouč před libereckým brankářem ráznou a přesnou střelou. Hosté až do konce této dvacetiminutovky dostávali do útočného pásma sporadicky, když ani další spolupráce Heřmana se Stránským skončila nezdarem, odcházela mužstva do kabin za stavu dva nula pro modrobílé.

Již ve dvacáté vteřině po vhazování se pokoušeli Liberečtí snížit manko, které za uplynulých čtyřicet minut nasbírali, a ostřelovali proto Halmošiho branku ze všech možných pozic, ale vždy jejich pokusy skončily buď na v pohodě chytající západočeské opoře, nebo mimo branku. Hosté tak promarnili další početní výhodu. V polovině této třetiny uzamkla Setikovského řada na dlouhé okamžiky soupeře v jejich pásmu, o třetí střelecký úspěch se však nepostarala. To se povedlo o necelou minutu později. Martin Heřman byl odměněn za celozápasovou výbornou hru gólem! Jednu z posledních šancí o zkorigování výsledku zahodil volný Kopic, jenž obehrál domácí obranu, na Halmošiho ale nevyzrál. V 56. minutě opět odehrála skvělé střídání druhá plzeňská formace, tentokrát byl úspěšnější gólman Blažíček. Poslední slovo měli Plzeňští, jmenovitě Martin Heřman, jenž poslal za záda hostujícího brankáře precizní nahrávku Jana Stránského přes celou šířku kluziště. Domácí tak protáhli svou vítěznou sérii již na čtyři utkání.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (trenér Plzně): Jsme spokojení, že jsme dva po sobě jdoucí domácí zápasy zvládli. Dokázali jsme porazit týmy, které jsou nad námi v tabulce a tak jsme se k nim přiblížili. Také jsme ani jednou neinkasovali. Soupeř, zvyklý na menší kluziště, hrál zpočátku pasivně, čekal na chyby, ze kterých by pak vyplynuly možné brejky. My jsme se však dostali do vedení, a tudíž Liberečtí byli nuceni svou hru otevřít. My jsme toho využili. Cením si toho, že jsme dnes dali čtyři branky, když se nám Karlovým Varům ve čtvrtek nepodařilo dát v normální hrací době ani jednu. Proti Jindřichovu Hradci chceme opět bodovat, ale v hokeji nemůžete nic naplánovat.