Plzeň v jednoznačně hraném utkání porazila Ústecké Lvy

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Slovan Ústečtí Lvi 8:1. Plzeňští junioři do utkání vlétli bez bázně a hany a jako praví bohatýři nasypali bleskově puky do branky, kterou strážil gólman Dědek - jejich příděl zastavila až branka soupeřova útočníka Salače. Ani ta však nezastavila rozjeté domácí, kteří hlavně ve třetí části soupeře jednoznačně přehráli. K tomu využili hned pět přesilových her.

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

8:1
4:1, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 1. Heřman (Stránský), 4. Stránský (Trojan, Heřman), 9. Zeman (Heřman, Stránský), 18. Setikovský (Malý, Černý), 23. Pitule (Krajčík, Holý), 46. Jindra (Kocman, Holub), 52. Pitule (Holý), 54. Stránský (Holý, Martinec) - 10. Salač (Dolina, Hanzl). Rozhodčí: M. Jebavý - D. Jelínek, D. Šmíd. Vyloučení: 9:13, navíc Heřman (PLZ) a Moščic (UNL) 10 minut OT. Využití: 5:1. Diváci: 50. Zásahy brankářů: 24 - 38. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.

HC Škoda Plzeň

Halmoši - Boháč, Černý, Krajčík, Malý, Martinec, Zeman - Heřman, Holub, Holý, Jindra, Kocman, Pitule, Plichta, Setikovský, Stránský, Trojan, Šimán.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Lubomír Černý 0 1 1 0 0
Martin Heřman 1 2 3 0 12
Lukáš Holub 0 1 1 0 2
Martin Holý 0 3 3 0 2
Petr Jindra 1 0 1 0 0
Jakub Kocman 0 1 1 0 0
Kristián Krajčík 0 1 1 0 0
Robin Malý 0 1 1 0 0
Lukáš Martinec 0 1 1 0 2
Tomáš Pitule 2 0 2 0 2
Jan Setikovský 1 0 1 0 0
Jan Stránský 2 2 4 0 0
Miroslav Šimán 0 0 0 0 0
Martin Trojan 0 1 1 0 2
Petr Zeman 1 0 1 0 0

komentář

Plzeň do zápasu vlétla jako uragán a už po padesáti vteřinách poslal po jednoduché narážečce puk do branky kapitán Heřman1:0. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat – Trojan přihrál před branku, kde se nejrychleji zorientoval Stránský a bekhendovým pokusem mezi betony zvýšil vedení – 2:0. Plzeň nátlakem vybojovala v 6. minutě přesilovou hru, ale tato výhoda se neujala. Naopak při následné hře čtyř proti čtyřem se brankář Dědek po ráně Zemana na druhou tyč jenom ohlédl – 3:0. První velkou šancí hostů byl blafák Doliny, který zneškodnil Halmoši, poté dělovku Zukala od modré vykopl plzeňský brankář do rohu. Tlak hostí vygradoval v 10. minutě, kdy průnik Doliny zakončil dobře najetý Salač střelou nad lapačku – 3:1. Snížit na rozdíl jediného gólu mohl o pár vteřin později opět Salač, ale objetí branky a následné zakončení do zpola odkryté branky vyšlo vniveč. Závěr třetiny opět patřil domácím, kteří pálili Heřmanem do náruče Dědka, Setikovský pěkně schoval střelu za obránce a Dědek měl problémy puk vykopnout mimo tyče, velikou šanci zazdil Trojan, kterého v nájezdu vychytal vyrážečkou ústecký brankář. V přesilové hře však nestačil zakročit proti přesné ráně nad lapačku, kterou ze středu útočného pásma vyslal Setikovský – 4:1. V závěru ještě zkoušeli střílet hosté zásluhou Salače a Bacovského, Halmoši zůstal nepřekonán.

Do druhé třetiny nastoupili již pouze dva rozhodčí a po dvou minutách sledovali přesilovkovou akci Plzně, která skončila Pituleho střelou mezi betony brankáře Dědka – 5:1. Přesilovou hru hrálo i Ústí, ale Lvi se nebyli vůbec schopni udržet v útočném pásmu, se dvěmi ojedinělými střelami neměl Halmoši sebemenší problém. Hned dvě po sobě jdoucí přesilové hry Lvů také vyšly vniveč, aktivní presink domácích jim dělal problémy. Největší šanci aktivního Salače zachytil Halmoši do náruče. Rozháraná polovina třetiny skončila nájezdem dvou Plzeňanů na jediného obránce soupeře, ale pěknou akci famózně vychytal Dědek. Ve 36. minutě zavařila druhá útočná formace Ústeckých Lvů ten kousek ledu před brankářem Halmošim, ten za pomoci svých obránců odolal, stejně jako po chybě domácích obránců, kteří povolili únik Dolinovi.

V úvodu poslední části našel Martinec krásnou křížnou přihrávkou rozjetého Setikovského, ten pouze provětral Dědkovy betony, chvíli poté vypálil Dolina tvrdý příklep po chybném střídání domácích, brankář Halmoši za ovací plzeňského kotle puk vykopl. V přesilové hře Plzně čaroval za brankou Kocman a jeho přesnou přihrávku usměrnil do branky dobře postavený Jindra – 6:1. Brankář Dědek se vyznamenal při střelách Krajčíka a Martince, které efektně chytil do svojí lapačky. V 50. minutě nejprve Jindra dostane přihrávku přímo před brankáře, zamíchá kotoučem, vystřelí, Dědek však střelu udrží před brankovou čárou, na druhé straně skončil únik Šrámka v lapačce Halmošiho. Další soubor přesilových her, které se Plzni naskytly v rozmezí tří minut, využil nejprve Pitule, kterému připravil příležitost stejnou hrou s pukem za brankou soupeře Holý – 7:1, a o dvě minuty později skončila přesilová hra díky bleskové kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stála připravená hokejka Stránského, směřující puk do prázdné branky – 8:1. Pokračující přesilová hra byla ve znamení karnevalu přihrávek domácího mužstva, který zakončil Boháč tvrdou ranou do lapačky. V závěru zápasu ještě zkoušel své štěstí Kocman, ale ze dvou metrů nadvakrát přestřelil.

Po konci utkání si přítomný kotel, kde se tísnilo několik hlučných příznivců modrobílého dresu, vyžádal návrat svých oblíbenců, kteří po vzoru prvního mužstva ukončili zápas hromadnou děkovačkou.