V parádní bitvě přetlačili Plzeňáci Slavii

P l z e ň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň – HC Slavia Praha 4:1. Plzeňští mladíci se díky výhře nad Rabatem Kladno posunuli znovu zpět do čela tabulky. Jenže ve vyrovnané soutěži mohlo být hned po dalším kole vše jinak. Na západ Čech přijela Slavia a byl tu znovu souboj o první místo. Utkání přineslo snad ještě větší bitvu, než bylo možné předpokládat. Obě družstva předvedla absolutní nasazení, štěstí se tentokrát přivrátilo k Plzeňákům. Dvěma góly ze znovu připomněl vedoucí muž kanadského bodování soutěže Jan kovář.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:1
1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 3. Vild (Šimek), 22. Jeřábek (Růžička), 43. Kovář (Rutta), 60. Kovář (Pour) – 42. Koudela (Poletín).
Rozhodčí: Dundr – Andrejsek, Frühauf. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání:2:0, 2:2, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Rutta, Pour, Růžička, Ketner, Jeřábek – Jonák, Zavřel, Petr – Šimek, Kovář, Vild – Holeček, Hošťálek, Pacanda – Lev, Urbánek.

HC Slavia Praha

Meravý - Kotek, Gaisler, O. Doležal, Stejskal, Sedláček, Humpolíček – Hellar, T. Doležal, Uleščenko – Žejdl, Petráň, Mavrojanidis – Poletín, Nestrašil, Koudela - Mavrojanidis.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Holeček 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 1 0 1 0 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 2
Nikolas Ketner 0 0 0 0 0
Jan Kovář 2 0 2 2 2
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Tomáš Pacanda 0 0 0 1 0
Adam Petr 0 0 0 0 0
Josef Pour 0 1 1 2 2
Jan Rutta 0 1 1 2 2
Dan Růžička 0 1 1 0 0
Martin Šimek 0 1 1 2 0
Tomáš Urbánek 0 0 0 0 0
Martin Vild 1 0 1 1 0
Marek Zavřel 0 0 0 0 2

komentář

Začátek utkání patřil domácím, ti svého soupeře zaskočili okamžitým náporem a ve 3. minutě také vytěžili první branku. Trefil se Vild. Poté se probrali hosté, díky přesilovce se vyrovnali svému soupeři a nadále měli více ze hry. Měli šance na srovnání, ale sami mohli z protiútoků znovu inkasovat. Parádní akcí se blýskl Kovář, jehož sólu chybělo jen přesné zakončení. A o nic lépe se v koncovce nevedlo ani Zavřelovi, ten v nájezdu přestřelil branku. Přestože další gólové příležitosti první dějství nenabídlo, rychlý hokej s maximálním nasazením se musel líbit.

Stejně jako se Lasselsbergeru povedl vstup do první dvacetiminutovky, vydařil se i do té druhé. Hned ve 22. minutě vedli Plzeňáci o dvě branky. Meravý musel při jednom ze zákroků daleko z branky, odrazil kotouč jen k Růžičkovi, ten předal Jeřábkovi, jemuž nedělalo problém trefit odkrytou klec. Nadále jsme sledovali vypjatý boj, hráči si nejednou protáhli střídání, aby ještě zkusili stéci branku soupeře. Obranné řady se prolínaly s útočnými, hráči chodily do soubojů po hlavě a několik hraničních zákroků ještě zjitřilo emoce. Každý ze soků vytěžil po jedné velké příležitosti. Nejdříve Pourovu střelu šikovně tečoval Kovář a následně na druhé straně Kotek vyslal Mavrojanidise, kterému ránu lapil Francouz.

Cestu za obratem začali Pražané dobře, hned v 42. minutě zatáhl puk Poletín a Koudela překonal přesouvajícího se gólmana. Jenže naděje netrvala dlouho, neuběhly ani dvě minuty přišla chvilka střelce Kováře, po výborné práci celého útoku na něj zbyl úkol v souboji na brankovišti propasovat puk přes ležícího brankáře - zvládl to. Skóre mohli v 48. minutě upravit za Plzeň Šimek a za Slavii Poletín, oba minuli cíl. Hráči v červeném ještě zkoušeli zdramatizovat utkání, naráželi však na obětavost plzeňských obránců, kteří svým rychlým přistupováním soupeři znepříjemňovali hru. Navíc tu byly rychlé výpady, v jednom z nich mohl rozhodnout Hošťálek, ale nedokázal zvednout puk. Přesně dvě minuty před koncem měl na holi kontaktní trefu Uleščenko, Francouz se vyznamenal. V čase 59:52 ještě Kovář od střídačky trefil odkrytou klec a upravil konečný výsledek na 4:1.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzně): "Slavia je velice kvalitní soupěř, ze začátku utkání nám dělali problémy, lépe bruslili, poté jsme ale dali gól, soupeř sice hru vyrovnal, jenže my jsme dali velice důležitou branku na 3:1 a v power-play ještě na konečných 4:1. Velice dobře chytal Francouz, obrana hrála výborně a nepustila soupeře do žádných velkých šancí."