Dorostenci udolali Pardubice

P l z e ň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň - HC Moeller Pardubice 2:0. Diváci v ČEZ Aréně byli svědky urputné bitvy, která nepřinesla žádné brankové hody. Domácí chtěli potvrdit, že na vlastním ledě body rozdávají neradi. Velký krok pro vítězství udělali v první třetině, kdy se trefil Kovář. Ten byl u druhé a zároveň poslední branky v utkání, v přesilové hře 5 na 3 poslal přesný pas spoluhráči Martinu Vildovi, který definitivně potvrdil další vítězství.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:0
1:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 17. Kovář (Rutta), 27. Vild (Kovář, Jeřábek). Rozhodčí: Svoboda - Dvořáková, Ryba. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. Diváci: 91. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 2:0.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Rutta, Pour, Růžička, Jeřábek, Hucl, Ketner, Hrbas - Šimek, Kovář, Vild - Pacanda, Hošťálek, Zavřel - Lev, Petr, Straka - Holeček.

HC Dynamo Pardubice

Landsman - Beneš, Krejnus, Lenoch, Blažek, Zdráhal, Havlík Ladislav, Vágner - Stoklasa, Fousek, Pilař - Havlík Adam, Ježek, Čapek - Šafář, Buchtele, Kapec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 29 0 29 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Holeček 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Marek Hrbas 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 2
Nikolas Ketner 0 0 0 0 0
Jan Kovář 1 1 2 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 2
Adam Petr 0 0 0 0 0
Josef Pour 0 0 0 0 6
Jan Rutta 0 1 1 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 2
Martin Šimek 0 0 0 0 2
Martin Vild 1 0 1 0 0
Marek Zavřel 0 0 0 0 0

komentář

Domácí se pokusili o tradiční aktivní úvod, který dokumentuje střela osamoceného Martina Vilda. Do cesty se mu ale postavila hráz v podobě hostujícího gólmana Filipa Landsmana. V šesté minutě vystihl soupeřovu rozehrávku pardubický kapitán Stoklasa, plzeňského gólmana však nepřekvapil. Stejně dopadl i Michal Blažek, kterému ve skórování zabránil Francouzův rozklek. Hra se přelévala ze strany na stranu. K otevření skóre měl blízko Tomáš Pacanda, ale ani nadvakrát nepropasíroval puk do branky. Z následujícího protiútoku vedeného Adamem Havlíkem a Čapkem zazvonila tyčka. Vedoucí branku tak diváci viděli až na začátku 17. minuty, Rutta při početní výhodě vyslal střílenou přihrávku na hůl Jana Kováře, jím tečovaný puk obloučkem zapadl do pardubické svatyně - 1:0. V závěru prvního dějství se ocitl Ondřej Fousek tváří v tvář Francouzovi, pálil ke škodě Pardubických těsně vedle.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili modrobílí ve třech, zvýhodněnou početní hru se hostům proměnit nepodařilo. Ve pětadvacáté minutě ujeli Pilař a Stoklasa domácí obraně, dobře se vrátil Šimek a situaci před vlastním gólmanem uklidnil. Když početní výhodu o dva muže v poli získali Plzeňští, dlouho se nerozmýšleli a pohlednou akcí do prázdné branky ji proměnili. Vše začalo u Jeřábka, jenž vyslal prudký pas přímo na hokejku Jana Kováře. Ten přihrávkou přes brankoviště našel nekrytého Martina Vilda, který pohodlně zvýšil na 2:0. Při druhé vylepšené přesilové hře se domácím již tolik nedařilo, jediná nebezpečná střela skončila na tyčce. Ve 34. minutě čistým průstřelem od modré čáry orazítkoval konstrukci branky na druhém pólu kluziště pardubický Michal Blažek. Hosté vrhli všechny síly do útoku, aby ztenčili plzeňský náskok ještě do druhé sirény, ale přes vyložené šance se jim to nepodařilo.

Plzeňští mohli svůj gólový účet navýšit ve 42. minutě, ale ani Zavřel, ani Pacanda nedokázali výborného Landsmana překonat. Pardubice poté přebraly aktivitu a tlačily se do útoku. Francouz ale jistými zákroky dodával spoluhráčům na klidu. Hra kouskovaná častými hvizdy hlavního sudího mnoho hokejové krásy nepřinesla. Devět minut před koncem se dělovkou od modré prezentoval Beneš, gólman Lasselsbergeru však nějaké drama nedovolil. Když na trestnou lavici v čase 58:12 usedl hostující Lukáš Kapec, poslední necelé dvě minuty se jen dohrávaly.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzně): Pardubice jsou těžký soupeř, hrají velice dobře, což nám dokázaly již v minulých vzájemných zápasech. Na jejich kvalitu jsme se ale připravili a tým naše pokyny dodržel na 100% po celé utkání. Podařilo se nám se ujmout vedení a využít i přesilovou hru 5 na 3. Velmi důležité byly i tři po sobě jdoucí oslabení, které jsme ustáli bez inkasování branky. Kluci hráli obětavě a za tým, za to je můžu jen pochválit.