Dorostenci i bez svého nejproduktivnějšího hráče smetli Ústí nad Labem

P l z e ň – Dorost: HC Lasselsberger Plzeň – HC Slovan Ústí nad Labem 6:1. Domácí vstoupili do zápasu trochu zakřiknutě. Zřejmě z obav, jak moc jim bude chybět nejproduktivnější hráč ligy Jan Kovář. Vstřelené branky jim ale dodali sebevědomí a zvláště ve druhé třetině dostali hosty pod drtivý tlak. Čestný úspěch Ústeckých zaznamenal na začátku poslední části kapitán Chládek. Za Plzeň dvakrát skórovali Hošťálek a ještě ani ne čtrnáctiletý obránce Hrbas.

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

6:1
2:0, 3:0, 1:1

Branky a nahrávky: 12. Baxa (Jeřábek), 19. Hrbas (Vild), 22. Lev (Hošťálek), 27. Hošťálek (Lev), 38. Hošťálek (Růžička, Lev), 59. Hrbas (Vild) - 42. Chládek (Andres). Rozhodčí: Zubzanda - Marc, Fiala. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Ketner, Rutta, Jeřábek, Růžička, Hrbas, Hucl, Štrunc – Vild, Baxa, Šimek – Lev, Hošťálek, Strnad - Petruška, Jonák, Straka – Škarka, Pejchar, Holeček

HC Slovan Ústí nad Labem

Petrásek (20. Voráček) – Dvořák, Kubín, Andres, Dušek, Zákon, Hříbal, Šulc – Kozák, Vernek, Janíček, Tuček, Chládek, Richter, Řídel, Ptáček, Pojezný, Šaršok

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 22 1 21 95,45 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 1 0
Tomáš Holeček 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 2 1 3 1 2
Marek Hrbas 2 0 2 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 2 0
Vít Jonák 0 0 0 0 0
Nikolas Ketner 0 0 0 0 2
Jakub Lev 1 2 3 1 2
Tomáš Pejchar 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 1 1 2 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jakub Strnad 0 0 0 0 2
Martin Šimek 0 0 0 1 2
Václav Štrunc 0 0 0 0 2
Martin Vild 0 2 2 2 0

komentář

Zápas začal z obou stran hodně opatrně. Ani jeden z týmů si v první třetině příliš šancí nevytvořil. Očekávaný tlak domácích již v první minutě zastavilo vyloučení Hošťálka. Domácí ale svého soupeře k ničemu nepustili a ústečtí celé dvě minuty pouze marně dobývali útočné pásmo. O moc lépe si nevedli ani Plzeňáci při vyloučení Kubína. První gól zápasu padl po nenápadné akci Baxy, který se protáhl z levé strany před branku a bekhendem překonal Petráska. 11:19 – 1:0. Další gól přidali domácí při přesilovce na konci první třetiny. Od modré vystřelil zápěstím Hrbas a překvapil ústeckého gólmana. 18:23 – 2:0. Domácí vytěžili z minima 2 góly, zatímco hosté plzeňskou branku ani jednou neohrozili.

Hosté vystřídali do druhé třetiny gólmany a hned v úvodu mohli vstřelit kontaktní gól. Chládek hledal z levého rohu před brankou najetého Šaršoka, který ale na Francouze nevyzrál. Zato domácí své šance neomylně proměňovali. Hošťálek našel chytrou přihrávkou před brankou zcela volného Lva, který se neukvapil se střelou a bekhendovým blafákem zvýšil v čase 21:55 na 3:0. Lev mohl po chvíli přidat další gól, když po pravé straně ujel ústecké obraně. Svůj bekhendový blafák ale tentokrát namířil pouze do tyče. Vše napravil Hošťálek, který puk dorazil za Voráčkova záda. 26:03 – 4:0. Plzeň byla v té chvíli na koni a tlak domácích ještě umocnilo vyloučení Verneka. Straka dvakrát nebezpečně pálil, ale Voráček obě jeho střely vyrazil. Domácí si potom s pukem spíše hráli a akce většinou překombinovali. Stejně jako první třetinu zakončili Plzeňáci také druhé dějství gólem při přesilovce. Střelu Růžičky od modré tečoval Hošťálek. 37:36 – 5:0.

V úvodu závěrečné třetiny se domácí opět dopustili svého častého neduhu. Při vysokém vedení zapomněli bránit a jejich nedůslednost před vlastní brankou potrestal Chládek, který po střele Andrese od modré skóroval odrazem o Francouzovy betony. 41:28 – 5:1. Zbytek třetiny už se pouze dohrával. Domácí se opět zkoncentrovali a připravili si také několik dalších šancí. Tu největší jim ale dopřáli sami severočeši dvojnásobným vyloučením. Při něm z ostrého úhlu napálil puk z první Hrbas a upravil v čase 58:33 na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Zápas hodnotil trenér dorostu Radek Kampf. Co rozhodlo o vítězství Plzně? „My jsme hráli hlavně dobře dozadu a nepustili soupeře do žádných šancí. Díky tomu jsme vyhráli první třetinu 2:0. Ve druhé části se už potom náš náskok jenom zvyšoval až na 5:0. Měli jsme tu na zkoušku i 5 hráčů z B-týmu a Ti také hráli dobře. Celé mužstvo za dnešní výkon zaslouží pochvalu.“ Jak moc chyběl týmu jeho nejproduktivnější hráč Jan Kovář? „Zbylí hráči z prví lajny, která hraje spolu celou sezonu, žádný gól nedali. Ale nahradili je dnes jiní. Jan Kovář by určitě nějaký gól dal nebo alespoň připravil pro své spoluhráče, takže z tohoto pohledu určitě chyběl. Naštěstí máme dost hráčů, kteří dokáží vzít zodpovědnost na sebe a šance proměnit.“