TRI-PLZ 2:5 - Série se vrací do Plzně, rozhodne pátý zápas!

Stav čtvrtfinálové série dorostenecké extraligy mezi Třincem a Plzni je po dnešním zápase 2:2! Plzeňáci dvakrát dotahovali vedení soupeře, za nepříznivého stavu 2:1 ovšem předvedli dokonalý obrat, čtyřmi góly důrazně odvrátili třinecký mečbol a nasměrovali sérii zpět na plzeňský led. Vítězný gól zařídil Tomáš Kubalík (viz. foto), jež si připsal celkově tři body za gól a dvě asistence. Plzeňáci budou mít v rozhodujícím pátém zápase výhodu domácího prostředí, kde se jistě mohou těšit na výraznou podporu plzeňských fanoušků.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

2:5
1:1, 1:1, 0:3

Branky a nahrávky: 9. Kubiš (Dóczy, Pánik), 28. Ostřížek (Hamrozi, Vojta) - 18. Stránský (Kubalík), 40. Rutta, 48. Kubalík (Jonák), 50. Šimek (Kubalík), 54. Pacanda (Kovář). Rozhodčí: Přikryl - Bryška, Novák. Vyloučení: 12:11. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

HC Oceláři Třinec

Marek (Labaj) - Teper, Gottwald, Dóczy, Špaček, Pavlík, Vojta, J. Toman, Kania - Hamrozi, Bajtek, M. Toman, Kubiš, J. Martyčák, Lucák, Marosz, Pánik, Ostřížek, Kovalský, T. Martyčák, Rufer

HC Škoda Plzeň

Francouz (Mazanec) - Ketner, Pour, Růžička, Boháč, Hucl, Jeřábek, Rutta - Petr, Stránský, Hošťálek, Baxa, Kubalík, Vild, Kovář, Pacanda, Straka, Šimek, Zavřel, Jonák, Lev

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 2 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 -1 0
Jan Hucl 0 0 0 2 4
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 2
Vít Jonák 0 1 1 0 25
Jan Kovář 0 1 1 1 2
Tomáš Kubalík 1 2 3 2 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 1 0
Adam Petr 0 0 0 -1 0
Josef Pour 0 0 0 1 0
Jan Rutta 1 0 1 1 2
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jan Stránský 1 0 1 1 2
Martin Šimek 1 0 1 1 2
Martin Vild 0 0 0 0 0
Marek Zavřel 0 1 1 1 0

komentář

Výhra ve čtvrtém zápase by Třince nasměrovala do semifinále, Plzeňáci s vidinou možného konce sezóny měli o to větší motivaci uspět. Již po 41 sekundách si agilní hosté vynutili čtyřminutovou přesilovou hru, i přes jejich dlouhý zámek se však skóre nezměnilo. Vyrovnaný průběh i stav zlomila situace z úvodu osmé minuty, za vražení na hrazení putoval na trestnou plzeňský forvard Stránský a po minutě a půl stál na konci povedené přesilovkové kombinace Jakub Kubiš – 1:0. Vedení domácího přežilo i velkou šanci Vilda ze 14. minuty, kdy radost hostí pokazil krásný semafor domácího brankáře. V čase 17:40 se ale hosté poprvé přeci jen radovali, Kubalík z pravého kruhu namazal Janu Stránskému a ten rozvlnil síť – 1:1. Za tohoto stavu se obě mužstva také odebrala do kabin.

Úvod druhé části byl rušný, po šanci třineckého Rufera, jenž stál v mezikruží zcela osamocen, se na druhé straně Kubalík trefil pouze do tyče! Jakoby se však tímto úvodem obě mužstva vybouřila. O co mírnější průběh, o to bouřlivější byl konec poněkud hlušší pasáže zápasu. V čase 27:27 dorazil zcela nekrytý David Ostřiží puk po velké skrumáži za gólmana Francouze a Třinečtí opět vedli – 2:1. A dostali se do sedla. V polovině zápase se ve velké šanci zjevil třinecký Toman. Pár sekund poté usedl za katr Kovář, v přesilové hře se v další obrovské šanci objevil opět Toman, ale Francouz skvěle kryl. A nastaly pro hosty další těžké chvíle, Třinečtí totiž po faulu Jeřábka rozehráli dokonce dvojnásobnou výhodu. Jenže tu po hříchu nevyužili a když Francouz umě chytil i bombu Dóczyho, aktivity se ujala Plzeň. Přesně dvě minuty před druhou sirénou fauloval domácí Toman a přesilovka se hostům vydařila, obránce Jan Rutta přečetl hru, natlačil se až před gólmana a bekhendem srovnal – 2:2!

Toman byl také prvním vyloučením v závěrečné části hry. Hosté zatlačili, ale gól v přesilové hře nedali. Jenže co se nepovedlo v této výhodě, povedlo se minutu po návratu Tomana. Domácí v domnění přerušení hry poněkud polevili v koncentraci, což využil Jonák k pasu na Tomáše Kubalíka, který ve 48. minutě nezaváhal – 2:3! Po půl minutě byl ovšem vyloučen asistent u třetího gólu Vít Jonák na 5+TDK. Agilní Toman se ocitl v další velké šanci na konci 49. minuty, ale udeřilo nakonec druhé straně. Šimek s Kubalíkem upalovali v oslabení dva na jednoho, Kubalík namazal Martinu Šimkovi, který střelou těsně nad ledem dal hostím klid – 2:4! Na led sedla nervozita, předzvěstí vypjatého závěru bylo vzájemné vyloučení Vojty a Šimka v 53. minutě. Pokud pomýšleli domácí na zvrat, 54. minuta jim definitivně zajistila další výlet přes celou republiku. Tomáš Pacanda dorazil střelu Jana Kováře a zvýšil již na 5:2 pro Plzeň. Závěr plný vyloučení již změnu skóre nepřinesl, v úterý na plzeňském ledě se tak rozhodne o tom, kdo doplní již ted známou semifinálovou trojici Slavia, Zlín, Vítkovice.