PLZ - KLA 5:4 po prodl. - Modrobílí okopírovali výsledek z prvního kola!

Plzeň - V předehrávce 3. kola O2 extraligy poměřili hokejisté plzeňského Lasselsbergeru síly s týmem HC GEUS OKNA Kladno. Západočeši do klání vstoupili lépe a na konci 5. minuty se ujali vedení. Po celých šedesát minut si udržovali územní převahu a těsné vedení. V poslední části Kladno třemi zásahy otočilo skóre a ještě 31 vteřin před koncem sahalo po třech bodech. Na konec si odvezlo pouze jeden, protože před třetí sirénou stihl vyrovnat Václav Benák a o majiteli bonusového bodu se podobně jako v prvním kole rozhodovalo až v samostatných nájezdech. V nich domácí excelovali, všichni tři střelci kladenského brankáře pokořili. Mužem zápasu se stal Peter Fabuš, který si připsal dvě branky a dvě asistence.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

5:4sn
1:0, 1:1, 2:3 - 0:0

Branky a nahrávky: 5. Fabuš (Kracík), 38. Kracík (Fabuš), 49. Šindel (Fabuš), 60. Benák (Kracík), rozhodující nájezd Fabuš - 33. Horna (Tenrkát), 45. Kuchler (Šmach), 50. M. Procházka (Patera), 59. Tenrkát. Rozhodčí: Šindler - Blümel, Barvíř. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 4 096. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli ("A"), Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Dobrovolný, Trojovský - Vlasák, Divíšek ("C"), Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský ("A") - Dvořák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Schnabel, Šmach, Štěpánek, Hájek, Nádašdi, Trončinský ("J") - Bělohlav, Patera ("C"), Procházka ("A") - Čurilla, Gardoň ("A"), Tenkrát - Horna, Kalla, Kuchler - Rudovský, Kazatel ("J"), Diviš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 65 29 4 25 86,21 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -2 0
Václav Benák 1 0 1 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Martin Čakajík 0 0 0 -1 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 -1 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Peter Fabuš 2 2 4 1 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 1 2 3 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 2
David Ludvík 0 0 0 0 2
Radek Matějovský 0 0 0 1 0
Angel Nikolov 0 0 0 -1 0
Jakub Šindel 1 0 1 -1 0
Petr Vampola 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0

komentář

1. třetinu začali lépe domácí, po střele Fabuše dokonce vznikl menší závar před kladenskou brankou. V zápětí se ale v tutové šanci zjevil kladenský Richard Diviš. Z mezikruží trefil ale jen tyč. Ve 4. minutě Ludvík projel celou kladenskou obranou, ale ke střele se ke své smůle nedostal. V 5. minutě namazal Benák hostujícímu Gardoňovi, ten našel Tenkráta, ale Málek se k plzeňskému štěstí stihl přemístit proti jeho střele včas. V čase 4:49 se zastavila časomíra po akci Petera Fabuše. Dlouho váhal, co bude dělat, až přiváděl domácí fanoušky k šílenství. Nakonec přece jen vystřelil a trefil se přesně pod víko – 1:0. V 9. minutě ve vlastním oslabení ujížděl Divíšek, zkoušel blafák, pak ještě hledal Důrase, ten byl ale zablokovaný, takže ze slibné šance nebylo nic. V zápětí musel zasahovat plzeňský Málek proti Hornovi, který se zjevil ve slušné pozici. Martin Adamský nabral ve 12. minutě rychlost a kousek za modrou čarou vystřelil. Jeho dělovku zastavila tyč! O pár vteřin později Adamský, Šindel a Dvořák rozžehli požár před Orctem, ale nikdo nedokázal puk zamést do volné branky. V 17. minutě měla Plzeň 31 vteřin trvající přesilovku 5x3. Jenže přišla jen jedna střela a přesilovka zůstala nevyužita.

2. třetinu začala Plzeň, možná i díky početní převaze, opět aktivněji. Ale žádnou stoprocentní šanci si nevytvořila. Až ve 25. minutě zkusil Vlasák podobnou věc jako v první části Fabuš. Ale Vlasákova střela zasáhla jen boční síť. Na konci té samé minuty kladenská dvojice Tenkrát s Divišem obehráli plzeňskou obranu ale při akci 2x1 si nepřišli na Málkův gymnastický rozklek. Že umí betony i rychle sklapnout prokázal plzeňský maskovaný muž proti Paterovi o pár minut později. No ale ve 33. minutě už nezasáhl. Tomáš Horna totiž střílel z prostoru mezi kruhy a puk zaplul po ledě k pravé tyči – 1:1. Přesně i půl minuty později si Plzeňáci nechali ujet Martina Procházku. Málek jeho střelu vytěsnil krajem lapačky nad branku. Běžela 37. minuta, když Vampola krásně viděl Důrase, ale jeho střela šla těsně vedle pravé tyče kladenské branky. Ve 38. minutě si mohli domácí zajásat. Ukázková kombinace při akci 2x1 páru, který způsobil i první plzeňský gól. Tentokrát Fabuš poslal přihrávku Jaroslavu Kracíkovi, a ten bez milosti zavěsil a poslal Plzeň znovu do vedení – 2:1.

3. třetina mohla začít pro Plzeň pohromou. Kladenský Kalla pálil z otočky a jeho střela orazítkovala tyč. Už druhá kladenská v dnešním utkání. Čas 44:17 a to, co přišlo, prostě přijít muselo. Jiří Kuchler dorazil kotouč za Málka, který neudržel předchozí střelu – 2:2. O tři minutky později si nejprve Bělohlav přikopl puk s Procházkou, aby se pak sám dostal ke střele, kterou Málek kryl. Ve 49. minutě se při přesilovce na nápis RAKO v levém kruhu postavil Jakub Šindel, dostal přihrávku a vystřelil. Vzápětí šel do kolen. A to z radosti, že domácí zase vedou – 3:2. Jenže už v 50. minutě bylo po radosti. Ač se domácí Kracík snažil, jak mohl, všechny střely a přihrávky nezblokoval. P+P totiž zaúřadovali. Vyrovnávací gól si připsal Martin Procházka – 3:3. Od té doby bylo Kladno lepším a aktivnějším týmem. Až v 58. minutě v přesilovce Kladna zahrozili Divíšek s Vlasákem a trochu si přisadil střelou od modré i Čakajík. Poslední dvě minuty 3. třetiny mohla Plzeň odehrát v přesilovce Ale v čase 58:47 mělo Kladno ponechanou výhodu a Petr Tenkrát se rozhodl, že prodloužení asi nebude a trefil se přesně nad rameno plzeňského gólmana – 3:4. Pokračovala tedy domácí přesilovka. V čase 59:17 trenér Kučera odvolal brankáře. A protože Václav Benák prostě prodloužení chtěl, převzal přihrávku zpoza branky, využil zmatku před Orctem a vyrovnal v čase 59:31 na 4:4. Takže po 60 minutách se v Plzni opět nekončilo.

V 2. minutě prodloužení opět zkoušela kombinovat dnešní známá dvojka Fabuš + Kracík, ale tentokrát Peter Fabuš nemířil přesně. Na konci 4. minuty Jasečko nezpracoval příliš prudkou přihrávku od Fabuše a nebylo mu tedy přáno rozhodnout. A protože v prodloužení aktivnější Plzeň branku nevstřelila, diváci opět viděli nájezdy.

Jako první se proti Orctovi rozjel Jakub Šindel, udělal blafák a překonal kladenského brankáře – 1:0
Proti Málkovi se postavil Jaroslav Kalla a střelou mezi nohy vyrovnal – 1:1
Dalším na řadě byl Peter Fabuš. Nic nevymýšlel, vystřelil a dal gól – 2:1
Petr Tenkrát zkoušel něco podobného jako Šindel, ale na Málkův nastrčený beton nevyzrál
Tomáš Vlasák samozřejmě nemohl chybět. A protože s lehkostí jemu vlastní se nemýlil, bylo rozhodnuto – 3:1
Pavel Patera už se ke svému pokusu nedostal.

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň): První třetina nám vyšla velice dobře, škoda jen neproměněných šancí. Ve druhé dvacetiminutovce Kladno zvýšilo důraz, což nám ze začátku dělalo problémy. Třetí třetina se vinou častého vylučování hodně tahala. Ale dočkali jsme se velkého počtu branek. Jsme rádi, že se nám podařilo vybojovat dva body, když jsme asi minutu před koncem dostali gól na 3:4.