PLZ - LIB 3:4 po prodl. - Modrobílí 40 minut sahali po všech bodech, nakonec byli rádi za jediný!

Plzeň - Jako poslední zavítali v první čtvrtině extraligových zápasů na plzeňský led hokejisté Bílí Tygři Liberec. Těžko bychom hledali tým, který je pro modrobílé neoblíbenější, Severočeši proti Plzni tradičně bodují. Plzeňští se do kvalitního soka pustili s odhodláním, dvakrát Tygrům odskočili o dvě branky, ale nakonec horko těžko zachraňovali remízu. Dvěma kanadskými body se blýskl útočník Michal Dvořák, který si připsal po jedné brance a asistenci. Utkání se lámalo na konci druhé třetiny, kdy se Liberci podařilo před sirénou vstřelit kontaktní druhý gól.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:4p
1:0, 2:2, 0:1-0:1

Branky a nahrávky: 14. Důras (Laš), 24. Benák (Dvořák), 39. Dvořák (Fabuš) – 32. Žabka (V. Nedorost), 39. Čermák (Žabka), 41. V. Nedorost (Čermák), 61. Čermák (V. Nedorost) Rozhodčí: Fraňo – Barvíř, Blümel Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 5 703. Střely na branku: 22:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Málek - Jasečko, Nikolov, Benák, Dresler, Čakajík, Dobrovolný, Cartelli ("A"), L. Martinec ("J") - Důras, Vampola, Laš - Fabuš, Divíšek ("C"), Matějovský ("A") - Vlasák, Kracík, Ludvík - Dvořák, Šindel, M. Sýkora ("J")

Bílí Tygři Liberec

Fikrt - Moravec, Jiruš ("A"), Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub - Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Vantuch, Pabiška, S. Procházka ("C") - O. Hruška, Dušek, Špaček - Šachl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 61 38 4 34 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 1 0 1 -1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 4
Martin Čakajík 0 0 0 -1 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 -1 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 0
Michal Důras 1 0 1 0 0
Michal Dvořák 1 1 2 0 0
Peter Fabuš 0 1 1 -1 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Marek Laš 0 1 1 0 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 0
Angel Nikolov 0 0 0 -1 2
Miloš Sýkora 0 0 0 0 2
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Petr Vampola 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0

komentář

Hned na začátku 12. Kola hokejové extraligy mezi Plzní a Libercem se fanoušci dočkali překvapení. V brance hostí se totiž neukázal brankář Milan Hnilička, ale zastoupil ho Michal Fikrt.

Samotný zápas začal z obou stran trošku opatrně a vzrušení přinesla až třetí minuta, kdy Lasslesberger dostal výhodu jednoho hráče na ledě. Plzeň sehrála přesilovku velmi slušně a vidět byl hlavně Vlasák, který se z rohu kluziště prokličkoval až před branku, ale jen o centimetry minul Fikrtovu vzdálenější tyč. O chvilku později předložil Vampola krásnou přihrávku na volného Důrase, ale ten byl příliš blízko liberecké brance a nestihl zakončit přesně. Téměř z protiútoku však mohlo udeřit na druhé straně. Hostující Kašpařík dostal ideální příhru mezi kruhy a trefil tyč. Ve čtrnácté minutě už bylo na plzeňském stadionu veselo. Laš střílel z levého kruhu, Fikrt jeho střelu pouze vyrazil do míst mezi kruhy, kde stál elitní střelec Důras, který vymetl pavučinky v pravém rohu hostující svatyně - 1:0! Plzeň i nadále tlačila a nepustila do brankové příležitosti svého soka ani v oslabení. Po prvních dvaceti minutách tak odcházeli Modrobílí do kabin s jednobrankovým vedením a za potlesku ochozů.

Druhá třetina začala náporem Vampolovy pětky, ale i přes množství vytvořených šancí se domácí gólově neprosadili. Skóre se však měnilo ve 24. minutě, kdy se v přesilové hře opřel do puku Benák, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu do masky hostujícího brankáře a zapadla do branky - 2:0! Těžkou zkouškou prošli domácí hráči před polovinou utkání, kdy Liberec hrál devadesát vteřin dlouho přesilovku pěti proti třem. Nula u vstřelených branek na jejich účtě se však neměnila. O pár minut později už ale Málek kapituloval. Chybu v plzeňské rozehrávce potrestal Žabka – 2:1! V zápětí mohl vrátit dvoubrankové vedení a jistotu na domácí hole Ludvík, ale jeho střela z levého kruhu o milimetry minula libereckou svatyni. Ve 39. minutě se na západě Čech děly věci. Nejprve se v přesilové hře prosadil krásnou tečí Fabušovy střely Dvořák, pro kterého to byl druhý gól v plzeňském dresu po návratu z Karlových Varů a o pár vteřin později našel Žabka přes celé útočné pásmo Čermáka, který z první propálil Málka - 3:2! Plzeň tak po dvou třetinách stále vedla, ale do kabin odcházeli hráči domácího celku s pochmuřenou tváří.

Poslední část začala velmi svižně. Po dvaceti vteřinách Nedorost od levého mantinelu propálil Málka po ledě, ten nestihl sklapnout betony - 3:3! Tygři navíc zanedlouho hráli přesilovku, kterou však Plzeň kvalitním výkonem dokázala ubránit. Poté se karta obrátila a Plzeň tlačila. Hlavně byl vidět Divíšek, který však ani vyloženou šanci nedokázal proměnit a vše se tak chýlilo opět do prodloužení… Plzeň navíc hrála zakřiknutě a Liberec domácí tým jasně přehrával. Svým tlakem si navíc vypracovali přesilovou hru, kterou domácí ubránili jen s vypětím všech sil. Čtyři minuty před koncem dostal Lasslesberger výhodu přesilové hry. Nejprve Střílel nebezpečně Cartelli, po chvíli však mohl padnout gól na druhé straně. Čakajíkovi se nepovedla rozehrávka a Procházka sám před Málkem mohl otočit vývoj zápasu. Nakonec Plzeň opět (po šesté v sezóně ze sedmi pokusů) uhrál doma remízu.

Prodloužení skončilo velmi brzy. Po 32 vteřinách využívají hosté šanci dva na jednoho, když se prosazuje Čermák střelou do pravého horního růžku plzeňské svatyně - 3:4! Plzeň tak poprvé v letošní sezóně na domácím ledě, těšit je může alespoň jeden získaný bod.