PLZ - TRI 3:4 sn - Plzeň ztratila výhru v závěru utkání

Plzeň - Před televizními obrazovkami se ve čtvrteční podvečer utkal HC Lasselsberger Plzeň proti HC Ocelářům Třinec. V utkání potvrdil svoji úžasnou formu Michal Důras, jenž prostřelil třineckého brankáře Vojtka hned dvakrát. Další branku přidal Šindel a čtyři minty před koncem za stavu 3:1 se zdálo utkání rozhodnuté. Jenže Květoň vstřelil kontaktní branku a záhy se v přesilové hře Třince prosadil Štefanka a bylo vyrovnáno. Prodloužení okořenil Divíšek rvačkou se Zálešákem. V samostatných nájezdech uspěl jen Šindel, zatímco za Třinec se prosadili Tomík a Peterek.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

3:4sn
0:0, 1:1, 2:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 34. Důras (Vampola), 47. Důras (Vampola), 50. Šindel (Kracík) - 28. Korhoň (Zálešák), 57. D. Květoň (Peterek), 57. Štefanka (Sekeráš), rozhodující nájezd Peterek. Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:9, navíc Divíšek - Zálešák oba 5 min. a do konce utkání, Malec na 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4131.

HC Škoda Plzeň

Málek - Čakajík, Cartelli, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Nikolov - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš.

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec (42. - 52. Švarný), Kroupa, Andersons - Kolusz, Štefanka, Korhoň - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Zálešák, Skořepa - Tomas.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 65 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Václav Benák 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Martin Čakajík 0 0 0 -2 0
Tomáš Divíšek 0 0 0 -2 27
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 1 0
Michal Důras 2 0 2 2 2
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Peter Fabuš 0 0 0 0 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 0
Marek Laš 0 0 0 2 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Angel Nikolov 0 0 0 1 0
Jakub Šindel 1 0 1 0 2
Petr Vampola 0 2 2 2 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0

komentář

Oba soupeři včera prohráli a dnes se chtěli za asistence televizních kamer předvést. Plzeň navíc na svého soupeře ztrácela pouhé tři body a v případě výhry se mohla na Třinec dotáhnout. Bylo tak zaděláno na pořádný duel! Oceláři nechali na střídačce Romana Čechmánka, jak dopředu avizovali. Šanci tak opět dostal Martin Vojtek, který trochu nečekaně svého zkušeného soupeře v brance doslova válcuje.

Hra začala až podezřele opatrně a vážnější šance se domácí příznivci hned tak nedočkali. V první přesilovce zápasu, kterou si zahrál Třinec, se hosté nedostali ani ke střele. Podobné to bylo i v případě Lasselsbergeru a to měli Plzeňští půl minutovou početní výhodu dokonce vylepšenou. Kanón na modré dvakrát zapálil Cartelli, ale buď nepřesně namířil hlaveň, nebo si s jeho projektilem poradil pozorný Vojtek. I nadále se hrál ospalý hokej s minimem šancí. První vážnější šance zápasu se udála až ve třinácté minutě, kdy hostující Květoň našel ideální přihrávkou najetého Martynka v mezikruží, toho však bravurně vychytal Málek. Nepovedenou úvodní část zápasu dokumentovala domácí přesilovka, při které si hokejku při střele zlomil Benák a později i Čakajík…

Prostřední část začala o poznání svižněji. Již po první odehrané minutě se dostal k odraženému puku Adamský, ale minul poloprázdnou klec Třince. Lasselsberger zařadil vyšší rychlost a zrodila se další obrovská šance. Vlasák prokličkoval až před Vojtka, ale plzeňský šikula ho nedokázal přehodit. Následoval nájezd Důras-Vampola, ale druhý jmenovaný nedokázal střílenou přihrávku nejlepšího střelce Západočechů usměrnit mezi tři tyče. Plzeň tlačila, ale na Vojtka nevyzrál ani Divíšek s Dvořákem. Skóre se však nečekaně pohnulo na druhé straně. Domácím obráncům ujel Zálešák, předal před branku volnému Korhoňovi a ten prostřelil přemisťujícího se Málka - 0:1! Zajímavou situaci připravil pro spoluhráče třinecký gólman v polovině zápasu. Chtěl v poklidu rozehrát ze svého brankoviště, ale hokejkou netrefil kotouč a důrazní domácí útočníci ho málem dopravili do sítě. Vojtek si své štěstí vybral a na řadě byla Plzeň. A dlouho neotálela. Ve 33. minutě se po závaru před hostující brankou dostal k puku Důras, vyjel si mezi kruhy a trefil přesně do levého horního růžku - 1:1! Plzeňský ostrostřelec byl při chuti. Při vlastním oslabení se zmocnil puku a pěknou střelou z levého kruhu pořádně vystrašil Vojtka. V závěru druhé třetiny dostal Lasselsberger výhodu dvojnásobné přesilové hry, která trvala více než minutu. V největší šanci však trefil Fabuš pouze tyč. Poměr střel byl ve druhé části 21:5… Prostřední část tak přinesla o mnoho lepší podívanou a hlavně i góly. Zápas však musela vyřešit ta třetí…

Závěrečná dvacetiminutovka začala rychlým vyloučením Matějovského. Za chvilku však seděla na trestné i 71 bílo-červená a hrálo se čtyři na čtyři. Ani jeden z týmů si ale brankovou příležitost nepřipravil, spíše se začalo rodit spoustu nepřesností. A z toho neměla radost ani nejmenší návštěva sezóny – 4131 diváků. Ty potěšil až Vojtek dalším špatným rozehráním. Třinecký gólman zastavil nahození Vampoly za brankou a odjel do branky. Nevšiml si však Důrase, který se řítil z druhé strany a ten s poklidem zasunul do prázdné branky - 2:1! A za chvilku bylo ještě veseleji. Kracík našel ideálně postaveného Šindela mezi kruhy a ten se trefil přesně nad Vojtkovu vyrážečku - 3:1! Následovala hluchá pasáž, kdy se Plzeň stáhla, hlídala si náskok a Třinec nebyl schopen se dostat přes útočnou modrou. Vojtek dneska neměl svůj den. V patnácté minutě byl vyloučen za zdržování hry, když zbytečně zalehl kotouč v rohu. I hned po návratu Oceláře na led využil krásnou přihrávku Peterka Květoň – 3:2! Hned po buly byl vyloučen Vampola a na západě Čech se ještě chystalo pořádné drama.. A tak se také stalo. Další chybu v plzeňské obraně potrestal Štefanka – 3:3! Třineckým hráčům narostla křídla a Plzeň je s vypětím všech sil ubránila remízu po šedesáti vteřinách. Byla to již sedmá remíza v sezóně z jedenácti utkání na domácím ledě…

V prodloužení nejprve projel celým kluzištěm Skořepa, ale jeho střelu mezi betony Málek pokryl. Následně byl vyloučen hostující Tomas a Lasselsberger měl výhodu přesilové hry 4 na 3. Nejprve Čakajík krásně přihrával Vlasákovi, ten však promáchl. Poté se hosté zbytečně po odpískání pustili do útočí dvojice a Tomáš Divíšek musel na led poslat Zálešáka. Paradoxní je, že sudí Polák poslal oba soky do šaten, ale Divíšek dostal navrch dvouminutový trest. Hra se tak odehrávala pouze se třemi hráči na obou stranách. A protože šanci bylo jako šafránu, vše dospělo k nájezdům..

Dobře rozehraný zápas v nich Plzeň ztratila. Za Oceláře se trefil Tomík s Peterkem, naopak jediným úspěšným exekutorem na straně domácích byl Šindel. Selhal Fabuš s Vlasákem. Byla to teprve druhá prohra před vlastními fanoušky Západočeského klubu v letošní sezóně..