KLA-PLZ 4:1 - V důležitém souboji Plzeň Kladnu podlehla

K l a d n o - Bez bodů se vracejí domů hokejisté plzeňského Lasselsbergeru. V souboji o šest bodů podlehli svému konkurentovi v boji o přímý postup do play-off, Kladnu, 1:4. Západočeši tak v tabulce klesli na sedmé místo za Litvínov. Kladno vedlo po první třetině 2:0, ve druhém dějství přidalo třetí gól. Poté se sice podařilo Vampolovi snížit, ale poslední slovo měli opět domácí.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

4:1
2:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Horna (Gardoň), 16. Bělohlav (Kalla), 37. Procházka (Gulaš), 53. Diviš (Procházka) - 45. Vampola (Benák). Rozhodčí: Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3400. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Rytíři Kladno

Orct – Ševc, Šmach, Nádašdi, Hájek, Pavlas, Štěpánek, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Z. Nedvěd, Tomajko - Rudovský.

HC Škoda Plzeň

Altrichter – Čakajík, Benák, Redlihs, Jasečko, Dresler, Dobrovolný, Martinec - Vlasák, Divíšek, Ludvík – Fabuš, Kracík, Adamský – Důras, Vampola, Laš – Dvořák, Šindel, Matějovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 1 1 -1 2
Martin Čakajík 0 0 0 0 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 -2 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 2
Jan Dresler 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 0 4
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Peter Fabuš 0 0 0 -1 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Marek Laš 0 0 0 1 0
David Ludvík 0 0 0 -2 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 -2 0
Jakub Šindel 0 0 0 0 2
Petr Vampola 1 0 1 1 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 2

komentář

Po minutové vzpomínce na zesnulého trenéra Tabaru se Kladenští do svého soupeře pustili bez jakéhokoliv respektu. Už po pětadvaceti vteřinách hráli domácí první přesilovou hru, ale nevyužili ji. V páté minutě a v polovině šesté minuty následovala další dvě vyloučení a Kladno si tak mohlo vyzkoušet dvojnásobnou početní výhodu. Byla to ale paradoxně Plzeň, kdo si vytvořil největší šanci. Divíšek ujel obráncům, sám před Orctem však nezakončil dokonale.

Staré známé pořekadlo „nedáš, dostaneš“ tak platilo i tentokrát. V době, kdy na led naskočil prvně vyloučený Šindel a Plzeň už hrála ve čtyřech, přihrál od pravého mantinelu Gardoň mezi kruhy přímo na hokejku Tomáše Horny. Ten ránou do horní poloviny branky nedal Altrichterovi šanci.

V šestnácté minutě se necelých tři a půl tisíce diváků dočkalo druhé branky v síti plzeňského gólmana. Kalla podržel na své holi puk, v nejvhodnější okamžik neváhal a přihrál Radku Bělohlavovi před prázdnou svatyni hostů. Bělohlav tak dostal přihrávku jako na zlatém podnose. V závěru prvního dějství ještě byly k vidění vypjaté momenty, rozhodčí v jednu chvíli vyloučil za menší šarvátku čtyři hráče najednou.

Ve druhém dějství zdaleka nebyl k vidění tak kvalitní hokej, jako v první třetině. Hosté ale začali aktivněji, jenomže si nedokázali vypracovat žádnou větší bankovou příležitost. Naopak mohli nakonec sami inkasovat, když se v sedmadvacáté minutě zjevil před Altrichterem Nedvěd. Pumelici zblízka však plzeňský strážce kasy chytil. Ve 37. minutě už ale tak úspěšný nebyl. Gulaš poslal puk při hře čtyř proti čtyřem Martinu Procházkovi, který z pravého kruhu zakončil pod horní tyč.

O chvíli později mohlo být hostům ještě hůř, Rudovský po pohledné kombinaci první kladenské lajny trefil bekhendovou střelou tyč. Hostům se však povedlo duel alespoň trochu zdramatizovat. Táhlá střela Petra Vampoly z levé strany hřiště prošla Orctovi mezi betony a skončila až v síti.

Další gól do kladenské sítě už ale nepadl. Naopak se radovali domácí. Rychlou akci Richarda Diviše, Patery a Procházky zakončil prvně jmenovaný. Plzeň měla ještě v závěru výhodu přesilové hry pět na tři, ale využít ji nedokázala.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): Od začátku to bylo velmi náročné utkání. Byli jsme dvě třetiny spokojeni s výkonem, ale na začátku třetí třetiny jsme si zkomplikovali život. Začali jsme hrát laxně v obraně, nechali jsme si dát branku a dostali jsme se pod tlak. Klid přinesl až čtvrtý gól. S body jsme spokojeni, výkon doma by však měl být příště lepší.

František Černý (Plzeň): Rozhodla první třetina, ve které jsme si i my dokázali vytvořit nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili a sami inkasovali dva góly. Ve druhé a třetí třetině se naše hra zlepšila, vytvořili jsme si tlak, ale dnes jsme neměli štěstí, abychom dali nějaký gól. Naopak Kladnu se vždy povedl nějaký protiútok a my inkasovali. O tolik horší jsme nebyli, ale koncovka nám nevychází.