Dorostenci pokračují ve vítězném tažení

P l z e ň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň - HC Slezan Opava 5:2. Dorostenci Plzně vyhráli pátý zápas v řadě a dotáhli se bodově na vedoucí Mladou Boleslav. Základy vítězství položili hlavně v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Ve prostřední části hry sice přišel chvilkový výpadek koncentrace a Opava snížila na rozdíl dvou gólů. Víc ale domácí Slezanům nedovolili.

HC Škoda Plzeň - HC Slezan Opava

5:2
3:0, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 4. Holeček (Zavřel, Štrunc), 10. Pacanda (Straka), 12. Pacanda (Růžička), 26. Mrázek (Straka), 50. Zavřel (Culek) - 27. Wittek (Džemla), 29. Kinkor (Koschatzký). Rozhodčí: Rejthar - Brejcha, Černý. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. Střely na branku: 34:18. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

HC Škoda Plzeň

PLZ: Mazanec – Mrázek, Růžička, Hrbas, Ruprecht, Blumentrit, Štrunc, Šimandl, Hrbas - Pacanda, Hájek, Straka – Zavřel, Jonák, Holeček – Baxa, Culek, Strnad - Petruška, Erben, Váchal

HC Slezan Opava

Orčík (11. Novák) - Faksa, Roupec, Kysela, Rýpar, Zacpálek, Chvostek, Žídek, Dohnal - Vaněk, Wittek, Novák, Vítek, Trčka, Fišara, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura, Chvostek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -2 0
Jakub Culek 0 1 1 0 0
Stanislav Erben 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 0 0 -1 0
Tomáš Holeček 1 0 1 2 0
Marek Hrbas 0 0 0 2 0
Vít Jonák 0 0 0 1 2
Petr Mrázek 1 0 1 -1 2
Tomáš Pacanda 2 0 2 0 0
Dan Růžička 0 1 1 0 2
Petr Straka 0 2 2 -1 0
Jakub Strnad 0 0 0 -1 2
Tomáš Šimandl 0 0 0 1 0
Václav Štrunc 0 1 1 0 0
Martin Váchal 0 0 0 0 0
Marek Zavřel 1 1 2 1 0

komentář

Domácí začali proti hostům z Opavy aktivně. Poprvé zahrozil vážně ve třetí minutě Hájek, který dostal dobrou přihrávku do jízdy a jeho střela z levé strany lízla pravou tyčku Orčíkovy branky. O pár vteřin později se již domácí prosadili gólově, když po přihrávce Zavřela prostřelil hostujícího gólmana Holeček. 3:36 – 1:0. Hosté se pokusili o rychlou odpověď a zamkli domácí tým v obranné třetině. Brankář Mazanec ale svůj tým podržel a nedovolil hostům srovnat skóre. Domácí se dostávali k šancím spíše z brejkových situací. Na začátku 10. minuty jednu z nich ukázkovým zakončením situace 3 na 2 využili. Straka zavezl puk do pásma, přenechal jej do tandemu Pacandovi a ten přesnou střelou zápěstím z pravého kruhu rozvlnil síť opavské branky podruhé. 9:09 – 2:0. Orčíka v brance Moravanů vystřídal po 3 gólech a pouze 2 úspěšných zákrocích Novák. Hosté mohli vstřelit kontaktní gól v 18. minutě. Mach dorážel puk odražený od zadního mantinelu, ale Mazanec se včas stačil přemístit k druhé tyči své branky. Největší šanci nabídl hostům při Plzeňské přesilovce Růžička, který zbytečně zariskoval a námazem vybídl Koschatzkého k samostatnému nájezdu. Situaci musel zachránit Mazanec, který střelu opavského útočníka vyrazil nad branku.

Druhá třetina se nesla v duchu útočného hokeje a děravých obran. Nejprve zahrozili v oslabení domácí. Culek mohl nabídnout stoprocentní šanci Strnadovi. Přihrávku ale zachytil Opavský gólman a tak se skóre neměnilo. Další velkou šanci propásl Mrázek, když ho ke střele z první vybídl přihrávkou Straka. Plzeňský útočník ale minul branku. Po pár vteřinách si oba hráči situaci zopakovali a Mrázek si tentokrát počkal a přes ležícího brankáře s přehledem zvýšil vedení Plzně. 25:01 – 4:0 Domácí vědomi si vysokého vedení začali hrát velmi lehkovážně. Varováním byl závar, který před Mazancem vytvořili Wittek a Džemla. Puk několikrát poskakoval po brankové čáře a jedna ze střel rozezvučela tyčku. Další nájezd těchto dvou hráčů již domácí neustáli a Wittek vykřesal hostům naději. 26:26 – 4:1. A Opava trestala nesoustředěnost plzeňské obrany dál. Koschatzký našel přihrávkou zpoza branky Kinkora a ten překonal střelou mezi betony Mazance podruhé. 28:53 – 4:2. Poté této studené sprše se domácí začali opět soustředit více na obranu. Přesto mohli přidat další gól hosté. Při plzeňské přesilovce zachytil pokus o dlouhou přihrávku Fišara a Mazanec musel řešit další nebezpečnou situaci. Ke konci třetiny hosté znatelně přitvrdili a jelikož rozhodčí Rejthar nechával veškeré jejich fauly bez povšimnutí, tvrdosti přibývalo. Přestupky jako hákování, držení nebo podražení se přestaly pískat a vyloučovalo by se snad jedině za úkladnou vraždu. Velmi tvrdou hru odnesl zraněním kolene při střetu u mantinelu Jonák. Domácí poté také přidali na důrazu a stupňující se agresivitu obou týmů zastavila až siréna ohlašující konec třetiny.

Hosté se na rozdíl jediného gólu mohli dotáhnout na začátku třetí třetiny. Domácí opět hráli špatně v obraně při vlastní přesilovce a Růžička s Pacandou nechali Koschatzkému s Vítkem hodně prostoru, který ale opavští hráči nevyužili. Do hry se v poslední třetině dostával hodně také čtvrtý plzeňský útok. Ve 45. minutě zavřeli hosty před vlastní bránou a pouze tyčka je zachránila od pátého gólu. Domácí se ale nakonec „bůra“ přeci jenom dočkali. Opavští obránci propadli a do přečíslení 2 na 1 se dostali Culek se Zavřelem, který krásnou střelou z první pod víko překonal Nováka. 49:25 – 5:2. Vykřesat pro hosty jiskřičku naděje mohl Džemla, který si vybruslil zpoza branky, ale trefil pouze tyčku. Na druhé straně mohl zkompletovat hattrick Pacanda, ale Strakovu přihrávku do stoprocentní šance neproměnil a minul branku. Více se již ve třetí třetině nastalo a po dobrém výkonu hráči Lasselsbergeru zaslouženě vyhráli 5:2.