Dorostenci napodobili Juniory

P l z e ň - Dorost: SK Horácká Slavia Třebíč - HC Lasselsberger Plzeň 1:8 . V dalším domácím utkání přivítali hokejisté Třebíče soupeře z Plzně. Lasselsberger, který den před tím prohrál v Jihlavě, na soupeře doslova vlétl a utkání rozhodl již v první třetině. Po velkém množtví chyb, které domácí udělali, odjíždí mužstvo Plzně domů z plným počtem bodů a Třebíči tak nezbýva nic jiného, než dále čekat na své první domácí body. Hostující mladíci navíc okupují druhé místo v tabulce!

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Škoda Plzeň

1:8
0:4, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 29. Vondráček (Němec, Honza) - 5. Hošťálek (Culek), 10. Hájek (Straka, Pacanda), 13. Růžička (Straka), 14. Culek (Jeřábek, Mrázek), 33. Hájek (Růžička, Pacanda), 37. Straka (Hrbas), 43. Pacanda (Straka, Růžička), 56. Petruška (Růžička). Rozhodčí: Coufal - Brabec, Klein. Vyloučení: 7:14. Diváci: 96. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:8.

SK Horácká Slavia Třebíč

Wolf (13. Dusík) - Belatka, Záhradný, Koukal, Kotrba, Drápela, Bartejs, Honza, Velecký ,Fryauf, Zdražil, Vysloužil, Fusek, Dočekal, Němec, Vondráček, Večeřa, Deveri.

HC Škoda Plzeň

Mazanec – Růžička, Hrbas, Jeřábek, Blumentrit, Petruška, Holeček, Štrunc, Hošťálek, Culek, Erben, Váchal, Mrázek, Pacanda, Hájek, Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 18 1 17 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 2
Jakub Culek 1 1 2 0 0
Stanislav Erben 0 0 0 0 0
Radek Hájek 2 0 2 3 0
Tomáš Holeček 0 0 0 0 4
Ondřej Hošťálek 1 0 1 1 4
Marek Hrbas 0 1 1 5 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 4
Petr Mrázek 0 1 1 0 0
Tomáš Pacanda 1 2 3 3 6
Patrik Petruška 1 0 1 0 0
Dan Růžička 1 3 4 5 0
Petr Straka 1 3 4 4 0
Václav Štrunc 0 0 0 0 2
Martin Váchal 0 0 0 0 4

komentář

Hned v úvodu první třetiny hrála Třebíč přesilovku, ve které si vytvořila několik slibných šancí, ale po chybě na modré čáře se poprvé radovali hosté, po úniku skóroval Tomáš Hošťálek- 0:1! Po první obdržené brance si zachytali oba brankáři, ale branka prozatím nepadla. Stav se měnil až v 10. minutě, když puk za Wolfova záda dotlačil Radek Hájek po nahrávce Petra Straky - 0:2! Třetí branku si vstřelil ve 13. minutě Dan Růžička, který vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu - 3:0! Tato branka ukončila působení třebíčského brankáře, který se nechal vystřídat. Nový gólman domácích Dusík se v brance ani nestačil rozchytat a už vytahoval puk ze své klece. Střelcem branky byl Petr Culek, který dorazil puk do prázdné brány - 0:4! Tímto výsledkem také první třetina skončila.

Do druhé třetiny nastoupili domácí na led se složitým úkolem, udělat něco s nepříznivým výsledkem. Ve 29. minutě snížil na 1:4 Tomáš Vondráček po asistenci Ondřeje Němce. Na 5:1 zvýšil v 33. minutě střelou od modré Radek Hájek. Třebíč dohrávala třetinu v početní výhodě, ovšem další chybu, která byla potrestána gólem, udělali obránci na modré čáře. Střelcem se stal Radek Hájek. Po siréně, která signalizovala konec druhé třetiny, odcházeli hráči do šaten s výsledkem 1:6.

V poslední třetině, se hned v úvodu prosadil hostující Tomáš Pacanda, který blafákem překonal třebíčského brankáře a zvýšil tak už dost velké vedení Plzně - 1:7! V dalším průběhu třetí třetiny byla hra rozkouskovaná častými vyloučeními. V závěru utkání mohli hosté opět zvýšit ve svém oslabení, tentokrát byl však domácí brankář na svém místě. V 56. minutě zpečetil snadnou výhru Patrik Petruška a zvýšil tak na 1:8. Tímto výsledkem utkání skončilo.

Ohlasy trenérů

Roman Vondráček (Třebíč): Včerejší zápas nám odebral, si myslím, dost fyzických sil, protože jsme byli pořád nad kontakt, dřeli jsme, bojovali. Dnes přijel soupeř, který na tom byl ještě lépe než včera České Budějovice, mnohem lépe bruslil. Jako každý zápas jsme v první třetině obdrželi čtyři branky a bylo po zápase. Dostali jsme se také do nějakých šancí, ale nedokázali jsme je proměnit a soupeř každou naši chybu trestal. Proto výsledek takhle dopadl.

Miroslav Přerost (Plzeň): My jsme včera hráli velice špatně, nesoustředěně, soupeř nás přehrál, tak jsme si to vyříkali. Dneska jsme se do toho velice rychle dostali, soustředili jsme se na to, dali jsme rychlé góly a utkání jsme rozhodli v první třetině. A další průběh utkání byl poměrně jednoznačná záležitost.