Jedenáct gólů do Olomouce

Plzeň - Dorostenci: HC Lasselsberger Plzeň - HC Olomouc 11:0. Plzeňští mladíci neponechali nic náhodě a hned v první třetině si zajistili ohromující pětibrankový náskok, který v průběhu utkání jen a jen navyšovali. Potvrdily se tak papírové předpoklady, jež domácí pasovaly na jednoznačného favorita, jelikož modrobílí okupovali druhé místo, kdežto jejich soupeř až místo předposlední. Hvězdou utkání byl Petr Straka, který vstřelil čistý hattrick.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

11:0
5:0, 4:0, 2:0

Branky a nahrávky: 5. Pacanda (Straka), 9. Straka (Pacanda), 10. Straka (Hájek), 13. Zavřel, 20. Zavřel (Hájek), 21. Růžička (Pacanda), 28. Petruška (Hrbas), 32. Hošťálek (Culek), 36. Culek (Hošťálek), 53. Zavřel (Jeřábek), 58. Hošťálek (Jeřábek). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Černý. Vyloučení: 4:5 + Klokoč (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 38:11. Průběh utkání: 11:0.

HC Škoda Plzeň

Plzeň – Mazanec – Ruprecht, Růžička, Šimandl, Hrbas, Jeřábek, Mrázek, Blumentrit – Petruška, Holeček, Štrunc, Hošťálek, Baxa, Culek, Erben, Váchal, Zavřel, Pacanda, Hájek, Straka.

HC Olomouc

Olomouc – Motáň (od 21. Vrzala) – Schejbal, Brandýs, Kreisel, Kvasnička, Karas, Jergl, Axman, Kvapil, Petra – Mareček, Čada, Králík, Klokoč, Grézl, Husák, Krosenka, Vaněk, Dopita, Málek, Konečný.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 11 0 11 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Culek 1 1 2 4 2
Stanislav Erben 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 2 2 5 0
Tomáš Holeček 0 0 0 1 0
Ondřej Hošťálek 2 1 3 4 2
Marek Hrbas 0 1 1 6 4
Jakub Jeřábek 0 2 2 4 0
Petr Mrázek 0 0 0 1 0
Tomáš Pacanda 1 3 4 5 0
Patrik Petruška 1 0 1 1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 2 0
Dan Růžička 1 0 1 6 0
Petr Straka 3 1 4 5 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 1 0
Martin Váchal 0 0 0 1 0
Marek Zavřel 2 0 2 4 0

komentář

Domácí začali, jak je jejich zvykem, velmi zostra a již v páté minutě byli za svou aktivitu odměněni úvodní brankou. Rychlík Tomáš Pacanda objel soupeřovu branku a nikým nerušen pohodlně zavěsil. Hokejovou lahůdku předvedl necelou minutu poté Sedláček. Efektní zadovkou vyslal do vyložené šance Petrušku, ten ale jen trefil olomouckého gólmana. V deváté minutě však Straka rozveselil podruhé početné plzeňské publikum, když se hned po buly zmocnil puku a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Ani ne za dvacet vteřin se skóre měnilo znovu a opět u toho byl Straka. Hosté poprvé zahrozili až ve třinácté minutě, když své štěstí zkoušel Mareček. Byli to ale modrobílí, kteří slavili vstřelenou branku. Do statistik se přesnou ranou k protější tyčce zapsal Marek Zavřel. Pátý pozdrav do olomoucké kabiny poslal v poslední minutě úvodního dějství svým třetím gólem Straka.

Plzeňští začali opět aktivně, již po třiceti čtyř vteřinách se radoval šikovný bek Dan Růžička. V šestadvacáté minutě se prokličkoval dravý Pacanda až před střídajícího gólmana Vazala, ale skóre se tentokrát neměnilo. O necelých 120 vteřin poté o sobě dali vědět také neškodní hosté, Konečný zkoušel vyzrát na Mazance nečekanou střelou vleže, ale ten si spodek brány pohlídal. Nedáš, dostaneš. 27:34 Patrik Petruška propasíroval puk pod betonem olomouckého gólmana a zvýšil již na 7:0. Vrzala si napravil svou reputaci proti ujíždějícímu aktivnímu Strakovi. Na plzeňské střídačce vládla ničím nerušená pohoda jen do té doby, než se z ledu těžce sbíral Pacanda po dalším nebezpečně vyhlížejícím faulu Olomouce. Domácí dokázali svého spoluhráče pomstít nejhokejovějším způsobem – vstřelili další branku! Nadvakrát dorazil puk do zívající moravské svatyně Ondřej Hošťálek. Hosté získali po dvou faulech modrobílých výhodu o dva hráče v poli trvající předlouhých 75 vteřin, ale zmohli se jen na dvě nepříliš zajímavé střely. A tak zaúřadoval Culek, který po asistenci Hošťálka uzavřel účtování druhé dvacetiminutovky.

Ani jeden z týmu nevymýšlel žádné parády, kterými by pobavil ochozy, ale zápas se spíše jen dohrával. Poklidný rytmus narušil až olomoucký Petra, který do sóla poslal Dopitu. Ten ale nenašel mezírku mezi Mazancovými betony. Podobně jako v předešlých minutách, i tentokrát se brankově prosadil Plzeňák. Marek Zavřel zvýšil již na dvoumístné číslo – 10:0. A poslední ránu Olomouckým zasadil svou druhou brankou v zápase Hošťálek, který uzavřel páteční gólové hody.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (trenér Plzně): Divákům se utkání muselo líbit. Soupeř tu nic neukázal. Od začátku to bylo jednoznačné, měli jsme absolutní převahu. Kvituji to, že hráči i za takového stavu hráli až do konce. Snažili jsme se některé hráče šetřit pro zítřejší utkání. O podcenění nebyla řeč, jen jsem chtěl po klucích, aby začali každý zápas tak, aby ho vyhráli. Což se dnes povedlo.