Celý zápas rozhodly tři minuty první třetiny

P l z e ň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň – Vsetínská hokejová 3:2. Plzeň, aktuálně třetí tým dorostenecké extraligy, na svém ledě přivítala jedenáctý Vsetín. I když bodová ztráta není až tak propastná, přesto domácí byli favority. Vsetínští ale ukázali, že neprodají svou kůži lacino a hned na začátku utkání se dostali do vedení. Pak však přišla třináctá až šestnáctá minuta a Plzeň otočila třemi zásahy vývoj utkání. Pod dva z nich, včetně vítězného, se podepsal útočník Petr Straka.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

3:2
3:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 13.Zavřel (Jeřábek), 14.Straka (Hájek, Pacanda), 16.Straka (Hájek, Růžička) - 6.Kentoš (Tyralík), 30.Kozák (Matuštík). Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Ruprecht, Růžička, Štrunc, Hrbas, Jeřábek, - Petruška, Culek, Váchal, Mrázek, Zavřel, Pacanda, Hájek, Jonák, Straka

VHK ROBE Vsetín

Hromada - M. Jaškin, Vrba, Trška, Mikuláštík, Hladký, Tyralík - Ptáčník, Vávra, Kentoš, Kubo, Pořický, Kozák, Horehleď, Sochora, Matuštík, Podešva, D. Jaškin

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Culek 0 0 0 -1 0
Radek Hájek 0 2 2 2 0
Marek Hrbas 0 0 0 2 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 -2 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 0
Petr Mrázek 0 0 0 -2 4
Tomáš Pacanda 0 1 1 2 2
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 2
Dan Růžička 0 1 1 2 10
Petr Straka 2 0 2 2 0
Václav Štrunc 0 0 0 0 4
Martin Váchal 0 0 0 -1 0
Marek Zavřel 1 0 1 -1 0

komentář

Počáteční nudu oživila až akce plzeňského Hájka a Zavřela v polovině páté minuty. A poté bylo živo až až. Hned z následujícího protiútoku totiž domácí nápor zmrazil Josef Kentoš gólem na 0:1. Plzeňáci se snažili rychle vyrovnat. V jedenácté minutě se neujala individuální akce Straky a o minutu později neuspěl v samostatném úniku Zavřel. Až v početní výhodě ve třinácté minutě si od modré čáry před vsetínskou branku vybruslil právě Marek Zavřel a vyrovnal – 1:1. Na 2:1 otočil Petr Straka po kombinaci s kolegy z útoku v čase 13:46. Neuběhly ani dvě minuty a už svítil stav 3:1. Na konci celé akce stál opět Petr Straka a připsal si druhý gól. V devatenácté minutě se ještě o úpravu skóre snažil Jakub Culek, ale trefil jen beton vsetínského brankáře.

2. třetina nezačala pro domácí dobře. Už ve dvacáté třetí minutě hráli hosté ze Vsetína minutu a půl přesilovku 5x3. Ale jelikož Plzeň obětavě bránila, na Mazance neprošla jediná střela. Vsetín byl ale od té doby aktivnější a hrálo se převážně v jeho útočném pásmu. Ve třicáté minutě se dokonce prosadil Jiří Kozák a dorážkou z brankoviště snížil na 3:2. Hra se začala přelévat z jedné strany na druhou. Dominovaly útoky, ale i obrany byly přesné, takže skóre se nepohnulo až do konce prostřední části. A to i přes šanci plzeňského Hrbase ve třicáté deváté minutě.

3. třetinu začala aktivněji Plzeň. Ve čtyřicáté druhé minutě neuspěli v závaru před vsetínskou brankou ani Zavřel ani Pacanda. Velkou šanci měl i Jonák o pár minut později. Ale proti jeho střele scvakl hostující gólman betony včas. V padesáté minutě dostal Vsetín další možnost dvojnásobné početní výhody, opět minutu a půl. Ale ani tentokrát Valaši přesilovku nevyužili. Až při standardním počtu hráčů na ledě si vypracoval šanci Vrba a po něm i Matuštík. Pak chyběly milimetry k vyrovnání - Mazanec už byl překonán, ale puk naštěstí pro Plzeň do branky nezapadl. I když velmi nebezpečně poletoval vzduchem. Běžela padesátá šestá minuta a Culek s Jeřábkem zkoušeli rozhodnout. Ale druhý jmenovaný akci 2na1 řešil střelou, kterou brankář kryl. O minutu později se tváří v tvář neprosadil proti vsetínskému strážci branky Vít Jonák. Trefil pouze gólmanův beton. A za další okamžik nepřehodil ani již ležícího Hromadu. Plzeň si tedy připsala „jen“ jednogólové vítězství.

Ohlasy trenérů

Václav Fürbacher (trenér Plzně): Do zápasu jsme vstoupili dobře, první třetina nám vyšla, myslím, že jsme podali soustředěný výkon. Tím že jsme brzy vedli o dva góly, tak do druhé třetiny jsme nastoupili trošku nesoustředěně a soupeř toho využil, snížil na 3:2. Pak od toho gólu to byl zcela vyrovnaný zápas a my jsme se poučili v tom, že plné nasazení musíme mít celých šedesát minut, 20 nestačí. Takže jsme spokojení s vítězstvím, ale s výkonem jako trenéři spokojení nejsme.