Šest gólů pro Třebíč

Plzeň - Dorostenci: HC Lasselsberger Plzeň - SK Horácká Třebíč 6:0. Další jednoznačné utkání sehráli modrobílí dorostenci. Moravského soka definitivně poslali do kolen slepenými třemi brankami v rozmezí pouhopouhých devadesáti dvou vteřin. Pod divoký výsledek se nejvíce podepsal Radek Hájek, který si připsal hattrick. Gólman Marek Mazanec uhájil čisté konto.

HC Škoda Plzeň - SK Horácká Slavia Třebíč

6:0
2:0, 4:0, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Hájek (Pacanda), 14. Hájek (Straka), 29. Straka (Růžička), 29. Baxa (Zavřel), 30. Pacanda (Růžička), 34. Hájek (Pacanda, Ruprecht). Rozhodčí: Šindler - Růžičková, Bouzek. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 88. Střely na branku: 46:14. Průběh utkání: 6:0.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Ruprecht, Růžička, Štrunc, Šimandl, Hrbas, Blumentrit - Petruška, Baxa, Culek, Matějka, Zavřel, Pacanda, Hájek, Jonák, Straka.

SK Horácká Slavia Třebíč

Wolf (30. Ilašenko) - Belatka, Kolda, Záhradný, Koukal, Kotrba, Ivaník, Hlaveš, Bartejs - Honza, Pavlík, Zdražil, Vysloužil, Fusek, Tůma, Němec, Vondráček, Kazatel, Vlček, Stahorský, Deveri.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 14 0 14 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 2
Jakub Culek 0 0 0 0 0
Radek Hájek 3 0 3 3 0
Marek Hrbas 0 0 0 1 0
Vít Jonák 0 0 0 1 2
Lukáš Matějka 0 0 0 0 4
Tomáš Pacanda 1 2 3 3 2
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 3 0
Dan Růžička 0 2 2 3 4
Jiří Straka 1 1 2 3 0
Tomáš Šimandl 0 1 1 1 2
Václav Štrunc 0 0 0 1 0
Marek Zavřel 0 0 0 0 0

komentář

Poprvé zahrozili domácí, a to pořádně! Štrunc vystřelil od modré čáry a poprvé rozezvučel tyčku Wolfovy branky. Další plzeňská akce již skončila gólem. Radek Hájek nedal backhandovým blafákem třebíčskému gólmanovi šanci a poslal domácí do vedení. Modrobílí stále tahali za delší konec a hrozili daleko častěji, než mátožněji se prezentující hosté. Po další individuální akci, kterou Pacanda založil ve svém obranném pásmu, Wolfa opět zachránila konstrukce branky. Mladého útočníka ale nezdar nemusel dlouho mrzet, jelikož o chviličku později se znovu prosadil jeho spoluhráč Hájek, který zasadil Třebíči druhou ránu při signalizovaném vyloučení. V sedmnácté minutě se tyčka ČEZ Arénou rozezvonila už potřetí, když při hostech stálo štěstí při dalším jejich vyloučení! O minutu později zahrozil kapitán modrobílých, Vít Jonák, ale zblízka Wolfa nepřekonal. Téměř neviditelní Moravané se do plzeňského obranného pásma dostali až při dvouminutovém prohřešku právě Jonáka, ale Mazance nevylekali, střelecké pokusy z uctivé vzdálenosti zkrotil ve své náruči.

Třebíč jakoby se osmělil a začal Plzeň strašit častěji. Stahorský se ve čtyřiadvacáté minutě objevil sám před brankou, ale Mazanec udržel čisté konto. O šedesát vteřin bylo v domácí třetině ještě rušněji, to když vedle Růžičky na trestnou lavici usedl Zavřel. Pykající dvojici nabídla hostům minutu a dvě vteřiny dlouho přesilovou hru pět na tři. Ti si ale nevytvořili žádnou vážnější šanci, a tak se skóre neměnilo. V čase 28:01 však padla branka na druhé straně kluziště, Wolf totiž kapituloval po dorážce Petra Straky. O 33 sekund lovil hostující gólman puk ze své sítě počtvrté. Do listiny střelců se zapsal i Jan Baxa, jenž zužitkoval přihrávku Marka Zavřela. A plzeňský brankostroj se nezastavil a Tomáš Pacanda gólem mezi betony vyhnal Wolfa z branky. Čisté konto nevydrželo jeho nástupci Ilašenkovi dlouho, v přesilovce čtyř na tři završil hattrick Hájek. Znovu až v samém konci dvacetiminutovky o sobě dali vědět Třebíčtí, ale Kotrbova střela od modré bezpečně skončila v Mazancově lapačce. Sedmou branku mohl vstřelil Šimandl, který ve vlastním oslabení ujel pětici hostů, ale náhradníka Moravanů nepřelstil.

Ve 46. minutě zkoušel své štěstí aktivní Jonák, ale Ilašenko si střelu vychutnal a efektně ji zkrotil v lapačce. Duo Pavlík a Tůma zkoušelo alespoň zmírnit hrozící debakl, ale ani oni, ani po nich střílející Kazatel nebyli úspěšní. Nadějněji se opět prezentoval Jonák, ale nastřelil pouze konstrukci branky. Pět minut před koncem si Mazanec jen tak tak udržel čisté konto po pokusu Tůmy. A to udržel i šedesát vteřinek před závěrečnou sirénou, kdy Pavol Záhradný minul odkrytou branku. Domácí si tedy po poklidných šedesáti minutách spolehlivě připsali další tři bodíky do extraligového účtování.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (trenér Plzně): Obě víkendová utkání si byla hodně podobná, především v kvalitě soupeřů. Hlavní rozdíl najdu jen v tom, že včera jsme vyložené šance narozdíl ode dneška nedali. Dnes jsme to utkání rozhodli dříve. Jsme spokojení, snad jen proměňování šancí by chtělo zlepšit. Sice jsme v poslední dvacetiminutovce neskórovali, ale myslím, že jsme ho dohráli ve stejném tempu, jako jsme zvládli předchozí dvě.