Body utekly v závěru

Plzeň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň - HC Mountfield 1:2 sn. Utkání zaměřené především na defenizvní činnost. V zápase dlouho dominovali oba dva brankáři. Plzeň se jako první ujala vedení, které držela až do začátku 59. minuty, kdy České Budějovice vyrovnaly. Ve třetí třetině Plzeň neproměnila téměř dvouminutovou přesilovou hru pěti proti třem a v prodloužení čtyř proti třem. Rozhodly samostatné nájezdy, kdy až v osmé sérii rozhodl o dělbě bodů českobudějovický Lukáš Sumerauer.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

1:2sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 35. Pacanda (Hrbas) - 59. Makovský (Marek, Jáchym), rozhodující samostatný nájezd Sumerauer. Rozhodčí: Brček - Suchánek, Bouzek. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Diváci: 50. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Ruprecht, Štrunc, Hrbas, Karpíšek, Špaček, Blumentrit - Hošťálek, Baxa, Culek, Matějka, Zavřel, Pacanda, Hájek, Jonák, Straka.

Banes Motor České Budějovice

Hnízdil - Jank, Heřmánek, Předota, Pavlíček, Semrád, Makovský, Jáchym - Bernat, Javůrek, Marek, Boška, Sumerauer, Švihálek, Koren, Seidl, Vaniš, Přibyl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 65 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 0
Jakub Culek 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 2
Marek Hrbas 0 1 1 0 0
Vít Jonák 0 0 0 0 2
Marcel Karpíšek 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 4
Jiří Straka 0 0 0 0 0
Václav Štrunc 0 0 0 0 0
Marek Zavřel 0 0 0 0 0

komentář

První třetina se odehrávala ve znamení boje o střední pásmo. Brankáři obou týmů, Mazanec na straně domácího Lasselsbergeru a Hnízdil na straně Českých Budějovic, neměli v první třetině příliš mnoho práce. O trochu více se však zapotil v brance jihočeský Martin Hnízdil. V první šanci domácích jej zaměstnal Matějka, jenž obdržel přihrávku z rohu kluziště od Culka. Blafákem na českobudějovického gólmana ale nevyzrál. Za další dvě minuty mohla Plzeň opět vstřelit branku, když brankář Hnízdil zaváhal za svou brankou, kde zastavoval puk. Toho se zmocnil plzeňský Pacanda, jenž okamžitě nahrávkou našel najíždějícího Hájka. Hnízdil však stačil napravit svoji chybu, když se bleskurychle přesunul zpět do své svatyně a plzeňskému útočníkovi zabránil skórování.

Do druhé třetiny vstoupila aktivněji Plzeň, ale i České Budějovice se již dostaly do šancí. Ve 26. minutě byl nejblíže ke gólu domácí Hrbas, jenž při přesilové hře napřáhl od modré a jím vyslaný projektil se otřel o brankovou konstrukci českobudějovické branky. V polovině utkání hrály české Budějovice přesilovou hru. Miloslav Jáchym dostal puk na modrou čáru, okamžitě vystřelil, ale Mazanec puk odrazil před sebe. Samotný střelec dobruslil k odraženému puku a ještě jednou se pokusil dostat jej za Mazancova záda, leč marně. Pět minut před koncem druhé třetiny se poprvé změnil stav na ukazateli skóre. Domácí hráli přesilovou hru a jejich tlak se postupně zvyšoval. Od modré vystřelil Petr Straka. Hnízdil puk pokryl, ale odrazil jej do místa, kde již číhal Tomáš Pacanda. Subtilní útočník zametl puk do prázdné branky a poslal Plzeň do vedení.

V úvodu třetí třetiny se nechal vyloučil plzeňský Hošťálek a hosté začali výrazně tlačit na pilu. V početní výhodě se dostali do velkých šancí postupně Švihálek, Sumerauer a Marek. Ani jeden z trojice zmiňovaných však nezměnil skóre utkání. To se nepodařilo ani Plzni, která záhy hrála přesilovou hru pět na tři po dobu 103 sekund. Dvě minuty před koncem třetí třetiny nabral ve středním pásmu v přesilové výhodě rychlost Vaniš, dostal se dostal až před Mazance, ale neprosadil se. V téže přesilovce se od modré napřáhl Jakub Makovský a jeho střela se zastavila až v síti plzeňské branky. 75 sekund před koncem třetí třetiny tedy České Budějovice vstřelily první branku utkání a vyrovnaly. Tím si vynutily prodloužení.

V úvodu prodloužení se nechal vyloučit českobudějovický Sumerauer a tím naskytl Plzni přesilovou výhodu čtyř proti třem. Plzeň se však do výrazné šance nedostala a utkání dospělo až k samostatným nájezdům. V první sérii prostřelili gólmany jak Zdeněk Javůrek, tak Tomáš Pacanda. Poté se však ani jednou neprosadili českobudějovičtí Seidl, Koren, Javůrek, Vaniš, Švihálek a Jáchym. Na straně Plzeňských neúspěšně zakončovali Straka, Matějka, Culek, Zavřel, Pacanda a Hájek. V osmé sérii nastoupil Jihočeský Lukáš Sumerauer. Blafákem do bekhendu vyzrál na Mazance a plzeňskému Hrbasovi se nepodařilo odpovědět, stejným způsobem. Jeho pokus skončil pouze na tyčce Hnízdilovy branky.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (trenér Plzně): Bylo to vyrovnané utkání. Dalo se vyhrát na 1:0, ale nezodpovědností jednoho hráče jsme ho na konci ztratili.