Dorostenci si smlsli na Slavii

Plzeň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň – HC Slavia Praha 9:1. Domácí mladíci se dokonale pomstili pražským kolegům za prohru v minulém týdnu na Spartě, díky které spadli z první na druhou příčku v tabulce. Modrobílí měli zápas jasně pod kontrolou a ani na chvilku nepustili soupeře do tlaku. Hattrickem se blýskli Pacanda s Matějkou!

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

9:1
3:0, 2:0, 4:1

Branky a nahrávky: 16. Matějka (Culek), 19. Pacanda (Hájek, Růžička), 20. Strnad (Matějka, Jeřábek), 22. Pacanda (Straka, Růžička), 39. Pacanda (Straka), 41. Matějka (Jeřábek), 44. Strnad (Matějka, Ruprecht), 47. Matějka (Culek), 49. Blumentrit (Baxa) – 57. Krejčík (Barák) Vyloučení: 8:10, navíc Váchal – Kadlec, Barák na 5 + trest do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 234. Průběh utkání: 0:0, 9:0, 9:1.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 26 1 25 96,15 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 1 1 1 2
Tomáš Blumentrit 1 0 1 1 2
Jakub Culek 0 2 2 3 4
Radek Hájek 0 1 1 0 0
Marek Hrbas 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 2 2 3 4
Lukáš Matějka 3 2 5 3 0
Petr Mrázek 0 0 0 1 0
Tomáš Pacanda 3 0 3 1 0
Patrik Petruška 0 0 0 1 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 3 2
Dan Růžička 0 2 2 1 2
Petr Straka 0 2 2 1 0
Jakub Strnad 2 0 2 2 0
Martin Váchal 0 0 0 1 27

komentář

Mladíci Plzně, kteří se rvou se Spartou o první příčku v tabulce, začali souboj s druhým pražským týmem dobře. Již v první minutě zápasu se sám na Meravého řítil Petr Straka, ale rychlou střelou neuspěl. Poté se hra trochu uklidnila a z taktické bitvy vybočila až střela hostujícího Žejdla z mezikruží, ale vše zachránil Mazanec. Před polovinou první třetiny se Lasselsbergeru naskytla přesilová hra pěti proti třem, která trvala čtyřicet sekund, byla však soubojem hostující brankáře s plzeňskými útočníky. Ti se dlouho nemohli střelecky prosadit, až se v patnácté minutě zjevil sám před Meravým Matějka a svižnou kličkou ho překonal - 1:0! Když už se zdálo, že se do konce úvodní dvacetiminutovky skóre nezmění, což by bylo pro Slavii více než dobré, začali hosté přitvrzovat a výsledkem byla dvojnásobná přesilová hra pro domácí tým, jenž mohla trvat téměř sto sekund. A modrobílí možnost využili dokonale. V čase 18:58 se pěknou střelou do růžkou prosadil Pacanda a dokonce dvě vteřiny před sirénou se ještě prosadil Strnad – 3:0! Nakonec tak Plzeň obraz hry přenesla i do výsledku.

Do prostřední části nevstoupili hosté vůbec dobře, protože vůbec nenastoupili na ledovou plochu. Následoval dvouminutový trest, který v polovině ukončil Pacanda – 4:0! po pár minutách hry se sám před brankou zjevil Hájek, ale měl zablokovanou hůl. Lasselsberger byl k nezadržení. Šance střídala šanci a hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Další pohroma se na Pražany snesla ve 24. minutě, kdy zákeřným faulem po odpískání, navíc zezadu, sestřelil Baxu Kadlec a vykoledoval si 5+ do konce utkání. Plzeňáci polevili a jako první varování byla střela od modré, kterou vyslal Hertl a orazítkoval pravou tyč domácí svatyně. Následovaly dva tresty pro modrobílé a hostům se naskytla příležitost na snížení v podobě přesilové hry 4 na 3, která mohla trvat až minutu a půl. Slavia se však omezila pouze na střely od modré a pokus o kombinaci v blízkosti brankoviště omezili domácí borci. Plzeň i nadále držela otěže zápasu ve svých rukou a hosté mohli děkovat svému brankáři. Pět minut před koncem druhé třetiny se mezi obránci zjevil Poletín, za modrou uděl dva kroky a vyslal pěknou střelu, Mazanec si však svého čistého konta vážil. Ve 38. minutě se na levém kruhu zjevil osamocený Koubek, ale z otočky se mu snížit nepodařilo. Za pár vteřin si nabruslil před Meravého Pacanda a nadvakrát neuspěl. Měl však hodně času na to, aby si puk připravil a v poklidu ležícího brankáře hostí přeloboval a dokonal hattrick - 5:0!

A Slavisté nevstoupili dobře ani do poslední části. Po 42 sekundách se po asistenci Jeřábka prosadil Matějka – 6:0! Následovala další série faulů na hostující straně a výsledkem byla dvojnásobná přesilová hra, která trvala bez deseti sekund rovné dvě minuty. Jenže její trvání výrazně zkrátil Strnad, který po pěkné hokejové akci navýšil již na - 7:0! A diváci začínali pomýšlet na “desítku.“ Hráči se k ní přiblížili dvěma rychlými góly v rozmezí mezi šestou a osmou minutou. Nejprve se prosadil a dokonal hattrick Matějka a na 9:0 zvýšil Blumentrit. Dvojciferné číslo mohl na stranu svého týmu naspat Pacanda, ale v samostatném úniku si kličkou do bekhendu na Meravého nepřišel. Nakonec desátý gól v zápase padl, ale do sítě domácích. V přesilové hře se tvrdou střelou od modré prosadil mezi betony Mazance Krejčík – 9:1! Když už se zdálo, že se utkání v poklidu dohraje, atakoval domácí Váchal jednoho z obránců soupeře do oblasti hlavy a krku a mstil se hostující kapitán Barák. Oba si vykoledovaly trest ve hře. I tak je potřeba doplnit, že Lasselsberger měl od první minuty zápas jasně pod kontrolou a konečný výsledek mohl být o mnoho větší. Slávisté častokrát nevěděli, kam dřív skočit a vypomáhaly si fauly, častokrát za hranicí pravidel.