Dorostenci jasně zvítězili

Plzeň - Dorostenci: HC Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 8:0. Modrobílí mladíci si ve finiši základní části počínají více než přesvědčivě, na vlastním ledě potvrdili tři body uloupené z ústeckého stadionu a nedali šanci hostům z Liberce. Hattrickem se zaskvěl domácí střelec Straka a neuvěřitelných pět asistencí putuje na konto reprezentačního obránce Růžičky.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

8:0
4:0, 4:0, 0:0

Branky a nahrávky: 10. Pacanda (Straka, Růžička), 11. Jonák (Petruška, Ruprecht), 11. Straka (Růžička), 17. Pacanda (Růžička, Mazanec), 21. Straka (Hájek), 29. Straka (Hájek, Růžička), 35. Petruška (Jonák, Růžička), 36. Herm (Matějka). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Valenta. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:0. Diváci: 43. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 8:0.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Ruprecht, Růžička, Štrunc, Hrbas, Mrázek - Petruška, Strnad, Hošťálek, Culek, Matějka, Pacanda, Hájek, Jonák, Straka, Herm.

Bílí Tygři Liberec

Jelínek (11. - 29. Blažek) - Jurčák, Přikazský, Lacek - Vašek, Jánošík, Bulíř, Bulva, Filippi, Bittner, Skalický, Chlouba, Šetka, Maďar, Rohal, Muhač, Dám, Morong, Miškovský, Vlach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 24 0 24 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Culek 0 0 0 1 0
Radek Hájek 0 2 2 2 2
Jannik Herm 1 0 1 1 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 1 0
Marek Hrbas 0 0 0 1 0
Vít Jonák 1 1 2 1 4
Lukáš Matějka 0 1 1 1 4
Petr Mrázek 0 0 0 1 2
Tomáš Pacanda 2 0 2 2 0
Patrik Petruška 1 0 1 1 0
Jakub Ruprecht 0 1 1 1 0
Dan Růžička 0 5 5 2 0
Petr Straka 3 1 4 2 0
Jakub Strnad 0 0 0 0 0
Václav Štrunc 0 0 0 3 2

komentář

Domácí hned v úvodu převzali iniciativu a snažili se vstřelit první branku, již v první minutě k tomu neměl daleko Matějka. V polovině osmé minuty tvrdě pálil Jonák. Při plzeňské přesilové hře zaváhal při rozehrávce Mrázek a kapitán hostů se dostal do ojedinělé liberecké šance, ale Mazanec byl na svém místě. Skóre se tak měnilo na druhé straně, Tomáš Pacanda vystřelil a s přispěním pravý tyče se puk dokutálel do branky. V čase 10:41 se domácí radovali znovu, když na dvoubrankový rozdíl zvyšoval kapitán Jonák. Hned vzápětí přišla hokejová lahůdka. Dan Růžička přesným pasem našel u modré čáry číhajícího Straku, který mazáckou kličkou potřetí rozjásal modrobílou lavičku. Na Jakuba Jelínka toho bylo moc a dobrovolně přenechal své místo mezi tyčemi Blažkovi. Tomu čisté konto nevydrželo dlouho. V sedmnácté minutě ho zaskočila střela Pacandy, již propustil za svá záda.

Do druhé části znovu vstoupila lépe Plzeň, už po šestadvaceti sekundách si Straka pohrál s libereckou obranou a pohodlně zvýšil. Pak se neuchytila Matějkova střela. Ve 28. minutě zvedli hlavu i Tygři, Martin Vašek si však vylámal zuby na Mazancovi. Pak se radoval opět Lasselsberger, jmenovitě Straka završil čistý hattrick a tentokrát vyprovodil z branky Blažka. Ve 34. minutě se po Pacandově teči strhla menší potyčka, kterou hlavní sudí Šindler ocenil pouhými dvěma minutami pro Liberec. V oslabení ujel Vašek, ale znovu se vyznamenal Mazanec. Když domácí ustáli nepříjemnosti v rozehrávce, udeřil dvojitou silou. Jakub Jelínek neměl dobrý den a Petruška využil toho, že si nepohlídal skulinku u tyčky. A osmý zásah přidal Jannik Herm.

Ve 43. minutě vyslal Růžička od modré čáry tři bomby, nejprve střelu Jelínek jen tak tak vytěsnil, při druhé zasáhl hbitou lapačkou a při třetí vyzkoušel odolnost své masky. Na opačné straně operovali na hranici brankoviště Skalický s Chloubou, avšak bez gólového efektu. Stejně se nedařilo ani Jánošíkovi, ani zcela osamocenému Maďarovi. V 52. minutě hráli Severočeši dlouhou přesilovku pět na tři, ale co se dostalo do obranného pásma Plzně, hráči s přehledem vytěsnili. Na ledě se znatelně přiostřilo, Šindler za rozhodnutého stavu spoustu velmi důrazných soubojů pustil bez mrknutí oka, týmy tedy zkoušely, kam až sahá míra tolerance. Lukáš Matějka změněný metr rozhodování odnesl nejcitelněji, na konci musel být z ledu odnášen na nosítkách. Když neproměnil tutovku Skalický a podobně si počínal i Pacanda, skončilo utkání přesvědčivým výsledkem 8:0.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (trenér Plzně): Svým výkonem jsme navázali na utkání v Ústí, kde jsme stejně jako dneska přesvědčivě vyhráli. Na konci druhé třetiny hlavní rozhodčí pustil několik ostrých soubojů, tak jen doufám, že zranění kluků nebudou vážná. O Matějkově stavu teď nic nevím.