Junioři v klidném utkání zvítězili nad Olomoucí

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Olomouc 3:2. V relativně klidném utkání, ve kterém rozhodčí vylučovali pouze čtyřikrát, se lépe orientovali domácí, kteří se zásluhou Hucla a Zemana dostali do rychlého vedení. Hosté ale své zbraně nesklonili a trpělivou hrou, kterou rozleptávali aktivitu Plzně, postupně hru vyrovnali a stejně tak i skóre. Plzeňští hokejisté ale v úvodu třetí třetiny přidali třetí branku a díky dobré obranné hře si vedení v zápase pohlídali.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

3:2
2:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 8. Hucl (Kubalík), 13. Zeman (Petr), 42. Stránský (Kubalík) - 17. Menšík (Vrdlovec, Luňák), 29. Jurdič (Musil, Vrdlovec). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29 - 17. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Francouz (Rückl) - Kořínek, Růžička, Zeman, Rubta, Jeřábek, Hucl - Šimán, Kocman, Benedikt, Trojan, Kubalík, Stránský, Novák, Pitule, Lev, Sýkora, Kovář, Petr, Vild

HC Olomouc

Turek (Slovák) - Švajda, Jedlička, Ustrnul, Jurdič, Prinue, Musil - Koktan, Ryčánek, Spurný, Luňák, Frieb, Skácel, Jurdič, Coufal, Mališka, Prášek, Vrdlovec, Menšík, Pánek, Venkrbec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 17 2 15 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 -2 0
Jan Hucl 1 0 1 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 1 0
Jakub Kocman 0 0 0 -2 0
Jakub Kořínek 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 1 0
Tomáš Kubalík 0 2 2 2 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Karel Novák 0 0 0 0 0
Adam Petr 0 1 1 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 0 0 2 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 2
Jan Stránský 1 0 1 2 2
Miloš Sýkora 0 1 1 1 2
Miroslav Šimán 0 0 0 0 0
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Petr Zeman 1 0 1 1 0

komentář

Hosté zahrozili už po pár vteřinách hry, kdy ujel po pravém mantinelu Skácel, svůj nájezd ze strany ale namířil nad branku Plzně. Domácí postupně předbrali do rukou otěže zápasu a začali hýřit aktivitou a zvýšeným napadáním, z čehož vyplynul i první gól – v 8. minutě nahodil Hucl puk od modré a hostující brankář střelu mezi betony, díky obrovskému chumlu před brankou, neviděl - 1:0. Další velkou šanci zazdil domácí Benedikt, když po vyjetí zpoza branky trefil jen nastavený chránič brankáře Turka. Následující šance domácích ale v brance již skončila a Turek se určitě musel červenat, když nenápadná střela Zemana od levého mantinelu zapadla za jeho záda – 2:0. Domácí hokejisté byli jako polití živou vodou, kapitán Kocman zkoušel střílet ve 14. minutě od modré tahem a brankář Turek měl co dělat, aby puk schoval pod své tělo. V 17. minutě opět po objetí branky zkoušel zasunovat puk do branky Šimán, ale neuspěl. A tak řekli své „NE“ výsledku hosté – Vrdlovec příhrou přes brankoviště našel hůl Menšíka, který ji jen nastavil a puk byl za zády Francouze – 2:1. Poslední šancí zápasu byla přesilová hra Plzně, ale z množství střel žádný gól nepadl.

Už po šesti vteřinách druhé třetiny se do šance tlačil Kocman, ale Turek tečovanou střelu kryl. Ani Olomouci se přesilovka nepovedla, kromě tečované rány Prinueho, která letěla těsně vedle Francouzovy hlavy, nic nevymyslela. Ve 24. minutě se agilní Kocman protahoval před Turka, byl ale zahákován, leč nepískalo se. Hosté se ukázali poprvé ve 27. minutě, kdy kapitán Menšík pálil těsně vedle plzeňské branky, a o pár vteřin později se efektním zákrokem lapačkou připomenul Francouz po ráně Vrdlovce od modré. Plzeňští ale nadále působili lehce živějším dojmem, což se projevilo ve 28. minutě díky dvojici Kocman, Šimán, která zavařila prostor před brankou hostí, ale ležícího brankáře nepřekonala. A tak přišel zákonitý trest – zatímco na modré čáře zůstal bezvládně ležet plzeňský Hucl, hra pokračovala a v závaru se nejlépe orientoval Jurdič a vyrovnal – 2:2. Domácí opět zabojovali, ale výjezd Petra zpoza branky gólem neskončil, stejně jako akce Kocmana, který nezištnou přihrávkou našel před brankou volného Benedikta, avšak Turek vleže lapačkou puk chytil. Velké šance se sešly ve 36. minutě – to nejprve Vrdlovcova rána prošla mezi Francouzovými betony těsně vedle tyčky, aby pak plzeňský Lev těsně minul branku a z protiútoku měl na holi gól Frieb, ale Francouz byl proti. V závěru třetiny Plzeň mohutně tlačila ve snaze strhnout vedení na svoji stranu, ale Turek rány Šimána, Petra a Kořínka vychytal.

Oba týmy do třetí části nastoupily se skvělou obranou hrou, kdy se vzájemně napadaly již ve středním pásmu a šancí tak ve třetí části bylo poskrovnu. Přesto se domácí hokejisté a fanoušci radovali, neboť ve 42. minutě po ohrožování olomoucké branky se puk dostal na modrou čáru ke Stránskému, který žabičkou překonal dezorientovaného Turka – 3:2. Hosté kontrovali šancí Jurdiče, který těsně před Francouzem tečoval nahození Venkrbce, leč těsně mimo branku. Další šancí Olomouckých byla přesilová hra v 50. minutě, ve které se opět prezentoval hlavně Jurdič, který měl hned tři velké šance, leč ani když byl puk před prázdnou brankou, tak nebyl nikdo z hostí v okolí, aby ho zametl do branky. Olomouc v posledních minutách začala silně tlačit, ale plzeňská obrana úspěšně nabourávala rozehrávku a rychle přistupovala ke všem hráčům, čímž jim nedávala prostor k dýchání. Poslední šancí bylo odvolání brankáře Turka minutu a půl před koncem, které bylo umocněno vyloučením plzeňského Sýkory, ale největší šanci měl plzeňský Stránský, který od modré čáry minul prázdnou branku. Zápas tak skončil výhrou domácího týmu.