Junioři opět vítězně!

Plzeň - Junioři: HC VCES Hradec Králové - HC Lasselsberger Plzeň 4:5. V předehrávce 25. kola extraligy juniorů zavítal na hradecký led tým Plzně. Byla to tak první konfrontace s týmem z Čech, jelikož dosud se hradečtí junioři střetávali s celky z Moravy. Plzeňští získali v první třetině dvoubrankový náskok, který udržovali i po čtyřiceti minutách hry. Když hosté odskočili ve třetí třetině už na 1:5, vypadalo to s hráči Hradce nedobře. Ovšem během necelých šesti minut skórovali domácí hned třikrát a ze závěru se stalo drama, které však po zásluze mělo lepší konec pro Plzeň.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň

4:5
0:2, 1:1, 3:2

Branky a nahrávky: 33. Berger (Březina, Novák), 54. Bendík (Macháček, Šimoníček), 56. Berger, 59. Šimoníček (Svoboda, Bendík) - 1. Stránský (Šimán, Kořínek), 14. Stránský (Trojan, Kovář), 35. Benedikt (Kocman, Šimán), 49. Hucl (Kocman), 51. Kocman (Kořínek, Stránský). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 80. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 4:5.

Mountfield Hradec Králové

Brož - Novák, Rozlivka, Svoboda, Seidl, Macháček, Kotrč - Ropický, Pospíšil, Bendík, Berger, Březina, Salava, Stehno, Šimoníček, Kubišta, Dolana, Pilař.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Růžička, Hucl, Šustr, Jeřáb, Zeman, Rutta - Lev, Novák, Kocman, Pitule, Trojan, Kovář, Benedikt, Vild, Jonák, Stránský, Zavřel, Šimán, Kořínek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 1 0 1 -2 4
Jan Hucl 1 0 1 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Vít Jonák 0 0 0 0 0
Jakub Kocman 1 2 3 0 0
Jakub Kořínek 0 2 2 -1 0
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Karel Novák 0 0 0 -2 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Jan Stránský 2 1 3 1 2
Miroslav Šimán 0 2 2 -1 0
Andrej Šustr 0 0 0 -1 0
Martin Trojan 0 1 1 1 0
Martin Vild 0 0 0 -1 0
Marek Zavřel 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

Již první akce zápasu skončila brankou. Po 49 vteřinách hry otevřel skóre pohlednou střelou Jan Stránský - 0:1!. Ačkoliv Plzeň v úvodních minutách působila lepším dojmem, rodily se paradoxně šance na druhé straně ledové plochy. Ale Pilař namířil odražený puk z mezikruží do těla brankáře Francouze, aby potom ve své druhé šanci neuspěl ani nadvakrát. O chvíli později se Dolana hezky obtočil kolem obránce, ale ani jeho střela k vyrovnání nevedla. 14. minuta však patřila Plzni. Kocman se nejprve proháčkoval až před Brože, ale nedal. O pár vteřin později ale proměnil svůj únik z pravé strany znovu Jan Stránský střelou mezi betony hradeckého brankáře - 0:2! Snížit mohl v přesilové hře Berger, ale z voleje netrefil dobře přihrávku před poloodkrytou branku. V závěrečné minutě mohli hosté ještě navýšit svůj náskok, ale chybu hradecké obrany nepotrestal Kovář.

První polovina druhé třetiny však příliš vzruchu nenabídla. Výjimkou byla samostatná akce plzeňského Nováka, který rozezvučel pravou tyč Brožovy branky. Ve 28. minutě následoval závar hostujícího celku v přesilové hře, ale ani několik nepřehledných dorážek v brance neskončilo. Poté ještě Lvovu dělovku z mezikruží zastavila branková konstrukce. A tak se ke slovu dostali opět domácí. Těžkou ránu Pospíšila nejprve Francouz vytáhl, ale další akce už přeci jen skončila za jeho zády. Jan Berger ideálně tečoval těsně před plzeňským brankářem střelu Březiny od mantinelu a snížil - 1:2! Jenomže ne na dlouho. Po fatální hrubce jednoho z hradeckých obránců na modré čáře se hosté dostali do situace tři na jednoho, kterou precizně zakončili. Na konci celé akce stanul Jiří Benedikt - 1:3! V závěru třetiny měl ještě jednu velkou šanci Hradec. Francouzovi vypadl puk před brankovou čáru, ale domácím se jej přes velikou snahu skrz klubko těl nepodařilo dopravit do sítě.

Zajímavý průběh přinesla závěrečná část hry. Nejprve se v dobré pozici neprosadil za hosty Kovář, ani za domácí Bendík na druhé straně. Gól padl až ve 49. minutě a znovu do hradecké branky. Chytrý oblouček Jana Hucla zapadl přesně do růžku - 1:4! V těch chvílích domácí hráči dopláceli na vlastní nedisciplinovanost. Nedlouho poté totiž šli dokonce na 62 vteřin do tří. A Plzeň znovu trestala díky dorážce Jakuba Kocmana - 1:5! Hrozivý výsledek však překvapivě Hradecké nezlomil a Francouze v plzeňské brance čekaly ještě horké chvíle. Nejprve v 54. minutě s přispěním tyče skóroval Branislav Bendík, chvíli po něm si od mantinelu sjel do středu Jan Berger a prostřelil vše před sebou – 3:5! Tentýž hráč si vytvořil i další šanci, ve které však již neuspěl. Úspěšnější byl ale Jiří Šimoníček, který po velkém tlaku dotlačil puk do sítě a snížil na rozdíl pouhé jedné branky - 4:5! Hostující trenéři reagovali time-outem, přesto se domácí stále mocně snažili vyrovnat. Odvolali i Brože z branky a v posledních vteřinách stříleli ze všech možných i nemožných pozic. Francouz však svoje brankoviště uhájil, stejně tak, jako tři body pro Plzeň.