Černý víkend juniorů...

Plzeň - Junioři: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Lasselsberger Plzeň 4:2. Dvě prohry si tento víkend připsali plzeňští junioři na své konto. Západočeši se však stále drží na výslunní extraligové tabulky a příští týden se pokusí zlomit nelichotivou sérii doma proti Českým Budějovicím.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 2:1, 0:0

Branky a nahrávky: 10. Musílek (Kauschitz, Hadbavný), 20. Šrámek (Bacovský, Svitavský), 27. Hanzl (Šimon, Hadbavný), 33. Novák (Hanzl, Mizera)- 19. Sýkora (Rutta, Hucl), 24. Kubalík (Sýkora, Kovář). Rozhodčí: Bolina - Podracký, Řešátko. Vyloučení: 7:5. Diváci: 110. Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Slovan Ústí nad Labem

Dědek - Procházka, Müller, Mizera, Musílek, Šimon, Brož- Kočí, Kauschitz, Hanzl, Šrámek, Svitavský, Bacovský, Novák, Hadbavný, Salač, Vernek

HC Škoda Plzeň

Francouz - Růžička, Hucl, Šustr, Zeman, Rutta, Špiler, Jeřábek - Jindra, Novák, Kocman, Sýkora, Lev, Trojan, Kovář, Benedikt, Vild, Kubalík, Roušal, Šimán

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 1 1 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Petr Jindra 0 0 0 -1 0
Jakub Kocman 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Tomáš Kubalík 1 0 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Karel Novák 0 0 0 -2 2
Adam Roušal 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 1 1 0 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 4
Miloš Sýkora 1 1 2 1 0
Miroslav Šimán 0 0 0 -1 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Andrej Šustr 0 0 0 0 2
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Martin Vild 0 0 0 -1 2
Petr Zeman 0 0 0 -1 0

komentář

Úvod první třetiny začal velmi opatrně. Obě družstva se navzájem oťukávala. První zákrok si připsal brankář Plzně, když musel čelit střelám Procházky a Brože. Ve 4. minutě mohl Hanzl střílet do úplně odkryté branky, ale plzeňský brankář přilepil betony na zem a Hanzl už puk nezvedl. Jako první si přesilovku zahráli hosté - za nedovolené bránění byl vyloučen Šrámek. Hosté se snažili střílet z každé pozice, ale ústecký brankář byl vždy na správném místě. Na konci sedmé minuty si i domácí vyzkoušeli hru v početní výhodě a hned ji dokázali využít - kapitán Ústí Musílek pálil od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. V závěru třetiny byli diváci svědky dvou gólů. V čase 17:32 byl vyloučen plzeňský útočník Novák, ale hostům to vůbec nevadilo a dokonce dokázali skórovat - Rutta nahrál Sýkorovi, který pak přelstil ústeckého brankáře - 1:1. Ale odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat - po 27 sekundách zvýšil Šrámek - 2:1.

Polovina druhé třetiny se nesla ve znamení přesilových her. Diváci téměř neviděli hru v pěti hráčích na obou stranách. V čase 24:20 přidali hosté druhý gól, když využili početní výhodu- na 2:2 vyrovnal Kubalík. Ale Ústečany gól nerozházel. V čase 26:51 opět skórovali v přesilovce - Hanzl dostal přesnou přihrávku od Šimona a zasunul tak puk za Francouzova záda - 3:2. Ve 31. minutě si Lvíčata opět zahrála v pěti proti čtyřem, když byl za vražení na hrazení vyloučen Vild. I tato početní výhodal byla využita- Hanzl vybojoval u mantinelu puk pro Nováka, který už neměl problém mířit přesně mezi betony plzeňského brankáře- 4:2. Od té doby Ústí dobře bránilo a svůj náskok si hlídalo. V čase 17:58 poslali domácí Hanzla do brejku, když dostal přihrávku přes celé hřiště až na útočnou modrou, ale k velké nelibosti domácích mu jistou gólovou šanci zmařil plzeňský brankář.

V poslední třetině jsme viděli plno ostrých osobních soubojů a velkou snahu na straně Plzně. V úvodu třetiny dohrávali Plzeňští přesilovku z předchozí třetiny. Dokázali uzamknout Lvíčata ve třetině a několikrát se snažili vystřelit na ústeckou branku, ale do každého pokusu se jim Lvíčata ochotně položila. Ale i domácí se snažili dát ještě gól- nejblíže měl k zakončení Novák, ale prudká přihrávka se mu svezla po čepeli. Po zbytek třetiny se hrálo převážně ve středním pásmu a ani jedno mužstvo nechtělo udělat zbytečné chyby. Na konci zápasu mohli domácí přidat ještě jeden gól, ale Novák mířil nad plzeňskou branku.

Ohlasy trenérů

Robin Hanzl, který byl autorem třetího gólu a jedné asistence, zhodnotil dnešní zápas:,, Tak hráli jsme zodpovědně odzadu, což se od nás i čekalo, bylo to dobré, dařilo se nám dobře i střelecky, musím tedy říci, že to bylo doopravdy dobré. Větších chyb jsme se nedopustili, tak to bylo fajn.

Také kapitán plzeňského družstva Jakub Kocman zhodnotil dnešní pro jeho tým ne příliš vydařený zápas:,, Tak měli jsme smůlu v té koncovce, měli jsme zbytečné fauly, ale v závěru třetí třetiny musím kluky pochválit, že se snažili do poslední chvíle, prostě makali, akorát jsme měli ke konci smůlu."