Junioři vezou body z Boleslavi

Junioři: BK Mladá Boleslav - HC Lasselsberger Plzeň 1:2. Po vydřeném vítězství nad Bílými Tygry z Liberce se modrobílí mladíci představili v Mladé Boleslavi. Zápas rozhodly přesilové hry, hosté dokázali využít dvě a soupeř pouze jednu. Vítěznou branku vstřelil tři minuty před koncem třetí třetiny Trojan, a připsal tak na plzeňské konto další důležité tři body.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:2
1:1, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 8. Chamrád (Bříška) - 12. Jindra (Kovář), 57. Trojan (Kocman). Rozhodčí: . Vyloučení: 9:8 . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: .

BK Mladá Boleslav

Fikrt (Hrubý) - Bílek F., Bílek O., Maršík, Jaroměřský, Malý - Velechovský, Chochola, Janček, Mišner, Protasenja, Milotinský, Bříška, Pánek, Kotrba, Loskot, Chamrád, Tondr

HC Škoda Plzeň

Francouz (Rückl) - Růžička, Huncl, Šustr, Zeman, Rutta, Špiler, Jeřábek - Jindra, Novák, Kocman, Sýkora, Šimek, Patule, Trojan, Kovář, Benedikt, Vild, Lev, Stránský, Šimán

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 2
Jan Hucl 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 4
Petr Jindra 1 0 1 0 0
Jakub Kocman 0 1 1 0 2
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Karel Novák 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 4
Jan Stránský 0 1 1 0 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 2
Miroslav Šimán 0 0 0 0 0
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Michal Štrunc 0 0 0 0 0
Martin Trojan 1 0 1 0 0
Martin Vild 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 2

komentář

Začátek zápasu přinesl poměrně vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách. První přesilovku nabídli Plzeňští domácím. Ti se hned ujali puku, obklíčili branku hostů a dokázali je držet pod tlakem. Ještě před vypršením trestu jednoho z Plzeňských si k němu na trestnou lavici přisedl další z hostů a nabídl tak Boleslavským větší početní výhodu. Domácí nezaváhali a řádně toho využili. Po přihrávce Bříšky pálil a vstřelil tak první branku tohoto zápasu Aleš Chamrád. Za několik okamžiků dostali šanci zahrát si přesilovku i Plzeňští. Těm ale dalo práci probojovat se do útočného pásma. Po vyloučení dalšího boleslavského hráče a díky následné početní výhodě pět na tři však hosté již taky šanci nepromarnili - vyrovnávací branku vstřelil Petr Jindra. Za velkého protestování diváků byl po chvíli vyloučen další boleslavský hráč a hosté tak měli další příležitost hrát přesilovku pět na tři. Tuto možnost však nevyužili, na trestnou lavici totiž putoval i hráč Plzně a tak početní převahu zmírnili. První třetina byla i nadále velice vyrovnaná, o čemž svědčilo i stále se neměnící skóre 1:1. Plzeňští se sice dokázali postarat o závar před bránou domácích, ale boleslavský Fikrt výborně podržel. Za nedlouho se ocitli domácí opět v oslabení, ale sami se dokázali dostat do šance a připravit tak plzeňskému brankáři velice nebezpečnou situaci. Boleslavští výborně bránili, a i když se hostům povedlo vytvářet si tlak, domácí jim již nedovolili, aby se prosadili.

I druhá třetina začala opět vyrovnanou hrou. Plzeňští měli hned v úvodu velkou šanci, ale domácí opět zachránil výborně připravený Fikrt. Za nedlouho skončil tento zápas pro boleslavského Mišnera, který se musel kvůli zlomené ruce předčasně odebrat do kabin. Poté se podařilo ve vlastním oslabení opět jednomu z Boleslavských uniknout, ale k zakončení se již nedostal. Netrvalo dlouho a šanci tentokrát již v přesilovce měl Malý, bohužel ale brankáře Plzeňských nepřekonal. Hra se poněkud přitvrdila a zápas se brzy opět přerušoval – kvůli zranění rozhodčího, který utrpěl tržnou ránu těsně pod okem. Před koncem druhé části se ještě dostal opět ve vlastním oslabení do velké šance boleslavský Chamrád, ale vytlačili ho obránci Plzně, a tak již nestihl zpracovat puk.

Poslední třetina zápasu začala oslabením domácích, které pokračovalo z té předchozí. Chvíli po začátku třetí části zůstal na ledě po tvrdém zákroku ležet domácí Fikrt. Nakonec se však za potlesku dokázal zvednout a pokračovat v zápase. Po chvíli nabídli Boleslavští hostům opět přesilovku a ti ji nakonec dokázali využít. Za asistence Kocmana tak zvýšil na 2:1 plzeňský Martin Trojan . Hned na to si přesilovku zahráli i Boleslavští, dokázali si i vytvářet šance, ale plzeňský Francouz už za svá záda žádný puk nepustil. I když byl počet hráčů na ledě vyrovnaný, do šancí se více dostávali domácí. Chyběla jim však trocha štěstí ke vstřelení vyrovnávacího gólu. Ve 13. minutě dokonce jeden z boleslavských obránců nastřelil tyčku. Brzy na to se podařilo uniknout hostujícímu Stránskému, dostal se i k zakončení, ale dokonale připraveného Fikrta překonat nedokázal. Domácí stále nepolevovali a dokázali se několikrát postarat i o pořádný závar před brankou hostí. I Plzeň se ještě dostala do několika šancí. Boleslavští si ještě dvě minuty před koncem vzali oddechový čas a poté zkusili power-play. Jeden z Plzeňských hráčů si navíc šel odpočinout na trestnou lavici, a tak domácí měli dokonce šanci hrát šest na čtyři. Boleslavští bojovali, seč jim síly stačily až do poslední chvíle, ale změnit výsledek zápasu se jim již nepodařilo. A tak se tentokrát podařilo těsně zvítězit Plzeňským.