Junioři si hravě poradili s Pardubicemi

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Moeller Pardubice 7:1 . Modrobílí mladíci dokázali přesvědčivě převálcovat výše postavené Východočechy a připsali si další důležité tři body. V úvodu střetnutí sice byli hosté aktivnější, ale v rozhodujících okamžicích je podržel Pavel Francouz. Utkání se lámalo téměř v polovině, kdy domácí dvěma slepenými brankami svému soupeři odskočili na již nedostižný rozdíl třech branek.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

7:1
1:0, 2:0, 4:1

Branky a nahrávky: 18. Rutta (Sýkora), 29. Sýkora (Pitule), 29. Šimán (Kovář), 47. Šustr (Kocman, Zeman), 49. Benedikt (Kocman, Šimán), 54. Jindra (Pitule, Růžička), 56. Sýkora (Rutta) – 52. Dobiáš (Kaut, Jindřich). Rozhodčí: Bolina – Andrejsek, Frühauf. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:0. Diváci: 68. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Růžička, Hucl, Šustr, Zeman, Rutta, Špiler, Jeřábek – Jindra, Kocman, Sýkora, Pitule, Trojan, Kovář, Benedikt, Vild, Lev, Stránský, Šimek, Šimán.

HC Dynamo Pardubice

Čaladi – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Semorád, Šejba, Verner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 1 0 1 1 2
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 2 2
Petr Jindra 1 0 1 1 0
Jakub Kocman 0 2 2 1 0
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 1 0
Tomáš Pitule 0 2 2 2 0
Jan Rutta 1 1 2 2 0
Dan Růžička 0 1 1 1 2
Jan Stránský 0 0 0 1 2
Miloš Sýkora 2 1 3 1 2
Miroslav Šimán 1 1 2 2 0
Martin Šimek 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 1 2
Andrej Šustr 1 0 1 1 0
Martin Trojan 0 0 0 1 0
Martin Vild 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 1 1 1 0

komentář

V úvodu utkání měli více ze hry hosté, již ve druhé minutě nastřelil Semorád levou tyčku. V páté minutě se poprvé osmělili i domácí, ale Stránský tváří v tvář Čaladimu neuspěl. Pak se pardubický Šejka ihned po vhazování uvolnil a po zmatcích v brankovišti puk jen těsně vylétl ven kolem Francouzovy tyčky. Tři minuty před první sirénou doráželi Sýkora s Kovářem, ale taktéž bez kýženého efektu. Přesto se Plzeň ujala vedení, když její druhá přesilová hra již byla úspěšná. Jan Rutta na modré naznačil střelu, potáhl puk na prostředek a přesně vypálil. Gólman Východočechů neměl sebemenší nárok.

Hosté nestačili včas dojít z kabiny na začátek druhé dvacetiminutovky, a od hlavního sudího za to inkasovali dvě minuty. V početní výhodě si řádnou porci smůly vybral domácí ostrostřelec Stránský, když dvakrát nedokázal trefit prázdnou branku. Na druhé straně ujeli dva Pardubičtí proti jedinému domácímu. Jindřich Šejba volil střelu, jež Francouze snad ani nemohla vylekat. Tomáš Verner pak položil modrobílého gólmana, nebyl však přesný. Gól poté padl na opačné straně kluziště. Nejdříve Tomáš Pitule nadvakrát Čaladiho nepřekonal, ale když přihrál Miloši Sýkorovi, branka již padla. Než se Východočeši stačili rozkoukat, lovili puk ze své sítě znovu. Miroslav Šimán na hranici brankoviště krásně zavěsil. Pardubičtí na nepříznivý vývoj utkání zareagovali oddechovým časem, ale na ledě stejně kralovali modrobílí. Výjimky byly dvě. Tu první znamenala dvojice Kousal a Stoklasa, které ale radost pokazila finální nepřesnost. Pak ujel Kaut, avšak jeho dvěma příležitostem vystavil nekompromisní stopku Pavel Francouz.

Do poslední třetiny nastoupili Východočeši znatelně bojovněji, než jak dohrávali předchozí část zápasu. Ve třiačtyřicáté minutě samotný Dobiáš jen těsně přestřelil. Radovali se avšak domácí. Jakub Kocman našel přihrávkou zpoza branky Andreje Šustra, který nemohl nedat. Vzápětí Trojan proti Čaladimu již neuspěl. Pak se ale zaskvěl nádhernou hokejovou akcí Jiří Benedikt. Jeho bezchybný blafák skončil pátou brankou. Brankou mohla skončit i akce Stránského a Kováře, ale tentokrát se skóre neměnilo. Pavel Francouz se nemohl nakonec radovat z vychytané nuly, když ho v perfektně sehrané brejkové situace Ugo Dobiáše a Tomáše Kauta. Teoretické šance Východočechů v čtyřiapadesáté ukončila pohotová teč Petra Jindry. Skóre se nezastavilo. Poslední hřebíček do pomyslné pardubické rakve zatloukl pět minut před koncem pěti branek osamocený Miloš Sýkora.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzeň): Hráče jsme připravovali na to, že nás čeká těžký soupeř, Pardubice byly před námi. Kluci k němu přistoupili zodpovědně a od toho se utkání odvíjelo. Soupeře jsme pustili jen ke dvěma šancím, z nich oni jednu proměnili. Pavel Francouz pak chytil jeden nájezd a nám se podařily přesilovky. Dobře jsme hráli i v našem pásmu, eliminovali jsme jejich šikovné útočníky. Ve třetí třetině Pardubice ještě zkoušely s výsledkem něco udělat, ale my opět trestali jejich chyby a tím rozhodli.