Plzeň stáhla třígólové manko a vyhrála

Junioři: Lasselsberger Plzeň - VCES Hradec Králové 6:4 - Domácí začali zápas ve velmi dobrém tempu a vytvořili si několik příležitostí, které ale nevyužili. Poté se probudili a v rozmezí necelých čtyř minut nastříleli Plzni tři branky. Domácí záhy snížili díky dvojnásobné přesilovce. V prostřední části se Plzni podařilo vyrovnat, ale hosté se dokázali vrátit znovu do vedení. Definitivní rozuzlení tak přinesla až závěrečná třetina, kterou domácí vyhráli 3:0 a celkově zvítězili 6:4. Tři branky Plzně vstřelil a na jednu nahrál Jan Stránský.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové

6:4
1:3, 2:1, 3:0

Branky a nahrávky: 17. Kocman (Kovář, Stránský), 22. Stránský (Jeřábek, Jindra), 24. Benedikt (Zeman, Šimán), 42. Stránský (Jeřábek), 46. Stránský (Jeřábek), 52. Kocman. Rozhodčí: Bolina - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 41:27. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 6:4.

HC Škoda Plzeň

Francouz (od 14. Rückl) - Zeman, Šustr, Špiler, Rutta, Hucl, Jeřábek - Šimán, Kocman, Benedikt - Stránský, Kovář, Sýkora - Pitule, Jindra, Trojan - Lev, Vild

Mountfield Hradec Králové

Brož - Zelený, Klement, Rozlivka, Spudil, Seidl, Kotrč - Ropický, Pospíšil, Berger, Březina, Salava, Stehno, Šimoníče, Kubišta, Dolana, Pilař

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 14 19 2 17 89,47 0
Zdeněk Rückl 46 18 2 16 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 1 0 1 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 4
Jakub Jeřábek 0 3 3 1 0
Petr Jindra 0 1 1 0 0
Jakub Kocman 2 0 2 0 2
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Jan Rutta 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 3 1 4 0 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 0
Miroslav Šimán 0 1 1 0 4
Radek Špiler 0 0 0 -1 2
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Martin Vild 0 0 0 -1 0
Petr Zeman 0 1 1 -1 0

komentář

Domácí Plzeň začala mnohem aktivněji než hosté. Velkou šanci měl Benedikt a dorážet ještě mohl Kocman. Střelu Stránského z levého kruhu vyrazil Brož betonem. Potom se až před královéhradeckého gólmana prokličkoval Jindra, ale Brož situaci opět zachránil. Hosté poprvé ohrozili plzeňskou branku až v 6. minutě, byla to ale spíš propagační střela Březiny, se kterou si Francouz bez problémů poradil lapačkou. Na druhé straně byl blízko gólu Benedikt, který těsně před brankou tečoval nahrávku z rohu. Brož ale situaci opět zachránil. Potom se však dostali ke slovu hosté. Nejdříve se mezi plzeňskými beky prosmýkl Ropický a prověřil pozornost Francouze. Následně byl faulovaný a hosté se při přesilovce konečně na delší dobu usadili v obranném pásmu Plzně. Domácí oslabení ubránili, ale jejich drtivá převaha z úvodních minut vyprchala. Při zmatcích okolo plzeňské branky neudržel Francouz nahození od zadního mantinelu, puk se dostal k volnému Bergerovi, kterému stačilo trefit prázdnou branku. 12:02 - 0:1. Tím ale hosté neskončili. Od mantinelu našel Dolana mezi kruhy zcela volného Šimoníčka, který měl plno času přesně zmířit a vystřelit. 13:42 - 0:2. Po druhém rychlém gólu se Francouz nechal nahradit v brance Rücklem. Domácí se mohli dostat zpátky do hry při přesilovce po vyloučení Salavy. Jenže na modré neudržel puk Špiler a královéhradečtí se dostali do útoku 2 na 2. Oba plzeňští beci se stáhli za branku s Pospíšilem, který posunul puk na úplně volného Šimoníčka. Ten se opět nemýlil. 15:47 - 0:3. Poté ale fauloval Spudil a hosté se dostali do tří. Plzeňáci přesilovku bleskově využili pěknou kombinací na jejímž konci střílel po nahrávce napříč brankovištěm do odkryté klece Kocman. 16:37 - 1:3. Na rozdíl jediného gólu mohl v 19. minnutě snížit Stránský, který sám před brankářem nahrával ještě lépe postavenému Kovářovi. Ten byl ale sražený na led. Následovala přesilovka, ze které se stala opět dvojnásobná, když Berger vyhodil puk z obranné třetiny mimo ledovou plochu.

Druhá třetiny tedy začala dvojnásobou přesilovkou Plzně, která nutně potřebovala skórovat. To se domácím podařilo. Již po návratu prvního vyloučeného hráče dostal Stránský přihrávku mezi kruhy a střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. 21:08 - 2:3. Srovnat mohl ve 24. minutě Šimán. Při dorážce vlastní střely do odkryté branky byl však faulován. Domácí využili i třetí přesilovku v řadě. Po několika tečích Zemanovy střely od modré se puk dostal k Benediktovi, který z blízka vyrovnal. 23:36 - 3:3. Dostat domácí do vedení mohl z brejku Sýkora, ale sám před brankářem přestřelil. Ve 26. minutě se do složité situace dostali Plzeňáci, když se na trestné lavici sešli Hucl a Šimán. Plzeň ale dlouho dvojnásobnou přesilovku ukázkově ubránila. Po návratu do plného počtu hráčů měli domácí znatelnou herní převahu, gólově se ale prosadil Hradec. Do přihrávky Pilaře se opřel mezi kruhy Kubišta a trefil přesně. 33:43 - 3:4. Domácí obdržený gól značně vyvedl z rovnováhy a do konce třetiny už odpovědět nedokázali.

Do závěrečné třetiny vstoupili Plzeňáci s jednogólovým mankem a jasným cílem - otočit zápas. Za tím vyrazili velmi důrazně hned od začátku třetiny. Z rohu nahrával před branku Jeřábek a Stránský zblízka překonal Brože. 41:02 - 4:4. Dostat Hradec zpět do vedení mohli Ropický s Březinou, kteří se snažili dorazit puk, který Rücklovi propadl mezi betony. Plzeň zachránilo před téměř jistým gólem předčasné přerušení hry. Na druhé straně zase čaroval Brož, který dokázal obdivuhodně zareagovat na teč Zemanovy střely. Poté si ale hostující brankář vybral slabší chvilku. Neudržel lehkou střelu Jeřábka od modré a pozorný Stránský puk dorazil do prázdné branky. 45:34 - 5:4. Závěrečnou tečku zápasu udělal Kocman, který se uvolnil u zadního mantinelu, vybruslil před branku a u bližší tyče dostal puk za Brožova záda. 51:31 - 6:4. Hosté se již na odpor nezmohli a díky vyloučení v 58. minutě se nedostali ani k power-play.