Smolná prohra juniorky se Slavií

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Slavia Praha 3:4. Zápas jako na houpačce. V první třetině byli jasně lepší hosté, kteří si také vypracovali slušný dvoubrankový náskok. Modrobílí ale zbraně nesložili a poctivou efektivní hrou ve druhé dvacetiminutovce dokázali vedení strhnout na svou stranu. A v další části to již bylo znovu naopak, Slavii postavil na nohy šťastný gól a v třiapadesáté minutě definitivně rozhodla utkání v neprospěch Plzeňanů.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:4
1:2, 2:0, 0:2

Branky a nahrávky: 18. Stránský (Kovář), 28. Kořínek (Jindra, Lev), 30. Sýkora (Kovář, Martinec) - 2. Nestrašil (Doležal), 4. Soldán (Mazanec, Česnek), 45. Hafenrichter (Moščic), 53. Nestrašil (Vokál, Freisler). Rozhodčí: Rejthar - Jelínek, Černý. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. Diváci: 84. Střely na branku: 47:23. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Martinec, Hucl, Šustr, Zeman, Rutta, Špiler - Jindra, Kocman, Sýkora, Pitule, Trojan, Kovář, Benedikt, Vild, Kubalík, Stránský, Lev, Šimán, Kořínek.

HC Slavia Praha

Furch - Beránek, Gaisler, Mazanec, Horváth, Soldán, Moščic - Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Freisler, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 23 4 19 82,61 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 -2 0
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Petr Jindra 0 1 1 1 0
Jakub Kocman 0 0 0 -2 0
Jakub Kořínek 1 0 1 1 2
Jan Kovář 0 2 2 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Lukáš Martinec 0 1 1 1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Jan Rutta 0 0 0 1 0
Jan Stránský 1 0 1 1 0
Miloš Sýkora 1 0 1 1 0
Miroslav Šimán 0 0 0 -2 0
Radek Špiler 0 0 0 -1 0
Andrej Šustr 0 0 0 -2 0
Martin Trojan 0 0 0 -1 0
Martin Vild 0 0 0 1 0
Petr Zeman 0 0 0 -2 0

komentář

Úvod utkání ovládli hosté, již po necelých dvou minutách se k dorážce dostal nekrytý Nestrašil a pohodlně otevřel skóre. V čase 3:59 to s domácími vypadalo ještě hůře, když modrobílí nechali Janu Soldánovi při přesilové hře příliš prostoru a ten poslal přesnou střelou mezi Francouzovými betony Slavii do dvoubrankového vedení. V deváté minutě spálil velkou šanci Kovář. Kocmanovo lehké přiťuknutí našlo najíždějícího Pituleho, jeho ale vychytal výborný Furch. Pak v přesilovce Lasselsberger chyboval při rozehrávce a jen tak tak, že se neradoval Hafenrichter. V osmnácté minutě se poprvé prosadili i domácí, když Kovář bravurně našel Stránského, který kličkou zmátl Furcha a pak mu puk poslal do sítě.

Ke vstupu do druhé dvacetiminnutovky pomohla Plzni zkrácená přesilovka, v níž nebezpečně pálil Sýkora. Ve čtyřiadvacáté minutě opět vybídl Kovář Stránského ke skórování, tentokrát se vyznamenala Furchova lapačka. Domácí přesto byli za svou aktivitu odměněni vyrovnávací brankou, když se se štěstím prosadil Kořínek. V polovině utkání získali modrobílí výhodu o hráče v poli, kterou dokázali využít díky teči Martincovy střely z repertoáru Miloše Sýkory. Tato branka doslova zvedla všechny příznivce Lasselsberegru ze sedadel, včetně přihlížejících hráčů "A" mužstva Divíška, Vlasáka a Vampoly, kteří slavili společně s juniory. Ke srovnání skóre byl blízko slávista Freisler, ale na Francouze si nepřišel. Na druhé straně se Furch rovněž nenudil, řádně ho prověřili Zeman a Kubalík.

Domácí svůj náskok v poslední třetině dlouho neudrželi, již pětačtyřicáté minutě vyrovnal Hafenrichter. Velkou příležitost následně zahodil Česnek. A sprcha pro modrobílé přišla v 53. minutě, když ponechané výhody plně využil Nestrašil. Pak zaváhal Sýkora, který mohl potrestat Furchovo riskantní vyjetí. Do samostatného úniku se chvíli před koncem dostal Stránský, dvakrát však nechal vyniknout slávistickou jedničku. Hosté pak všechny své síly vrhli k zabetonování středního pásma, takže se Lasselsberger nedostal ani k závěrečnému tlaku v podobě hry bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér Plzně): Do utkání jsme nevstoupili dobře, nebyli jsme narozdíl od soupeře dostatečně důrazní. To samé se nám stalo v minulém utkání ve druhé třetině na ledě Sparty. O první pauze jsem se snažil vštípit klukům, aby zvýšili důraz, bojovali o každý puk, nepřejížděli hráče. V další části se to již zlepšilo. Od toho se odvíjel i stav zápasu. Myslím si, že jsme neudělali závažné chyby, ale soupeř trestal každou maličkost. My jsme měli dobré brankové příležitosti, ale nedali jsme je. V tom byl ten rozdíl. S produktivitou máme již trvalejší problémy, kolem branky se pohybujeme nepřipravení. To je však už zažitá věc, kterou jen pomalu odstraňujeme.